Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
do Duxa:
kapitalny tekst. przypomniał mi starego kumpla jeszcze z ogólniaka, który pisał w podobnym stylu recki dla Planu 9. super sprawa. Dux ma chyba najlepsze poczucie humoru ze wszystkich członków KMF-u. wnioskuje po publikacjach na stronie. prawie tak dobre jak moje poczucie:)
do twórców serialu:
serial tak do dupy, że już kultowy:) filmowanie, dialogi, powaga na twarzach - CUDOWNE partactwo:)
25-09-2007, 22:38
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Cytat:Po zdjęciu bandaży, zakochani wypływają razem w bliżej nieokreślony rejs, a "Ważka" jest już ładny.
:))))))))
25-09-2007, 22:57
Stały bywalec
Liczba postów: 3,484
Liczba wątków: 39
Woleli uśmiercić ojca Marty zawałem serca, nie zastanawiając się nad tym, że dramaturgii w tym zero i że "Ważka" nie może szukać zemsty na zawale serca.
Umrzyłem. :))))
Genialne DUX, czekam na następne części. Ostro się uśmiałem. :)
25-09-2007, 23:00
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Tak!!!
Mam na dysku pierwszy odcinek Tajemnicy Twierdzy Cycków :D Postaram się jak najszybciej napisać analizę odcinka :twisted:
25-09-2007, 23:03
Happy Face
Liczba postów: 2,007
Liczba wątków: 7
Na podziemnym parkingu killer jeszcze kilka razy strzela do Marty i "Ważki", ale wie, że nie może ich trafić, bo to dopiero pierwszy odcinek. - :lol: Oplulem monitor :lol: Dux normalnie oskar :D
25-09-2007, 23:10
Nowy
Liczba postów: 37
Liczba wątków: 1
"Docent doktor Wiktor Traktor" :D
mnie się podoba.
You sound like a duck.
Quack, quack, quack, quack, quack,
quack, quack...
25-09-2007, 23:16
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Mierzwiak napisał(a):Mam na dysku pierwszy odcinek Tajemnicy Twierdzy Cycków :D Postaram się jak najszybciej napisać analizę odcinka :twisted:
Chociaż ten tekst do którego zapodaliście linka jest już dość dobry więc to chyba bez sensu :cry:
25-09-2007, 23:19
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Dziękuję za ciepłe przyjęcie mojego tekstu ;).
Aż nie wiem czy kontynuować, bo mogę nie przeskoczyć poprzeczki,
którą sobie właśnie ustawiłem. Jak opis drugiego odcinka będzie
drastycznie odstawał jakością od pierwszego, to na nim poprzestanę,
ale spróbować trzeba ;). Co do "Tajemnicy twierdzy szyfrów" to uważam tekst za genialny i od razu przyznaję się do inspiracji nim, podczas pisania o "Twarzą w twarz". Przez kilka dni usiłowałem w sieci znaleźć autora opracowania "Tajemnicy twierdzy szyfrów" bo chciałem mu zaproponować publikację u nas, na stronie KMF. Podobał mi się jego styl pisania, jego inteligentny humor i ostre zjebki pod adresem twórców serialu. Jako więc, że nie znalazłem tego autora, postanowiłem napisać coś w podobnym klimacie o serialu "Twarzą w twarz", który akurat oglądam od pierwszego odcinka i od pierwszego odcinka miałem zamiar coś o nim napisać, tylko nie wiedziałem jak ;). Tak więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Bo gdybym znalazł kilka dni temu autora "Twierdzy..." to nie napisałbym swojego "Twarza w twarz" ;). Tak czy inaczej, nie ustaję w poszukiwaniach autora "Twierdzy..." bo wciąz chciałbym opublikować jego teksty na stronie KMF. Może ktoś ma dojście do niego, albo wie kim jest?
Aha, no i wyjaśnienie babola z "brzmieniem" WASZKA. Otóż w tym miejscu miał być początkowo żart z pisowni, zamiast Ważka - Waszka, później tekst i sens zdania zmieniłem, a zostało coś o brzmieniu, co faktycznie nie miało sensu i było nieporozumieniem ;). Już poprawione!
"It's alive!"
26-09-2007, 01:00
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,567
Liczba wątków: 67
Dux - uchachałem się jak nigdy i aż zachciałem obejrzeć serial :D możesz kontunuować ;)
26-09-2007, 01:46
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Nie chciałem tego pisać, bo i tak już zbyt miło się zrobiło, ale jednak musze to powiedzieć - rewelacyjny tekst! :D Czekam na więcej!
BTW, czy ten gość od Twierdzy Szyfrów to nie jest ten http://my.opera.com/jaqb1203/about/ ? W końcu to jego blog to jak nie on pisał ten tekst to chyba będzie wiedział kto jest autorem.
26-09-2007, 03:07
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
:D:D Mocne zaiste. Czekam na kolejne analizy :]
26-09-2007, 09:19
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
Świetny tekst, czyta się lekko i bardzo przyjemnie. Osobiście nie widziałem serialu na oczy, i chyba już nie zobaczę, żeby sobie nie spoilerować kolejnych potencjalnych odcinków streszczeń/analiz:)
Życzę dalszej weny twórczej, chęci i inspiracji ze strony autorów dziełka:)
26-09-2007, 10:03
Stały bywalec
Liczba postów: 2,387
Liczba wątków: 9
moi faworyci to "przenosna dziura" i policjant z dziurkami wielkosci winogron".
przednia sprawa. na dzien dobry w pracy tekst jak znalazl. teraz zaluje ze nie kontynuuje przygody z wazka:(
26-09-2007, 10:10
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
wszyscy kochamy polskie seriale :)
26-09-2007, 10:54
Nowy
Liczba postów: 343
Dux: swietny tekst :) Czekam z niecierpliwoscia na kolejne.
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10
26-09-2007, 16:06
Nowy
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 5
Nie bardzo wiem czy jest to temat dotyczący serialu "Twarzą w Twarz" czy tekstu-recenzji, którą napisał DUX. Ale postanowiłem wtrącić swoje trzy grosze.
"a policjant, który sekundę wcześniej deptał mu po piętach, nie znajduje go. Panowie policjanci, a może tak blokada dróg, może tak "posiłki", skoro jeden policjant nie może 3 metry od miejsca zbrodni znaleźć zakrwawionego, zemdlonego mordercy. Gdzie tu realizm, Panie Vega?"
Zdaje sobie sprawę, że jest to recenzja pierwszego odcinka. Zgodzę się z Dux'em, że scena ta jest mało realistyczna. Twórcy chcąc z tego wybrnąć (trochę nie udolnie) fundują nam urwanie tej sceny i przeniesienie akcji o dwa tygodnie w przód. Liczę, że w ramach wyjaśniania całej sytuacji "garażowej" kulisy ucieczki "Ważki" zostaną nam przybliżone. Mam taką nadzieję, ale nadzieja, bywa matką głupich.
Przechodząc do sedna. W 5 odcinku "Twarzą w twarz" dominującym wątkiem jest ucieczka Małaszyńskiego z obstawionego przez policję budynku. Muszę przyznać, że w tym wypadku akcja trzyma się kupy. Mamy wezwanie posiłków, obstawienie wyjść, kontrole mieszkań, lokatorów wchodzących i wchodzących oraz całkiem niezły sposób wybrnięcia z tej pułapki przez "Ważkę". Wygląda to nie najgorzej. Pewnie do czegoś można się przyczepić.
A tekstem tym nie bronie serialu jako całości. Post napisałem bo lubię polskie kino i staram się wynajdywać jego dobre strony nawet w najgorszych produkcjach.
I have a plan. Heh.
Mein Fuhrer, I can walk!!!
26-09-2007, 16:41
Stały bywalec
Liczba postów: 3,484
Liczba wątków: 39
Temat o TwT jest w dziale seriale. :)
26-09-2007, 16:45
Stały bywalec
Liczba postów: 4,277
Liczba wątków: 61
Dr.Strangelove, czy jakbyś kierował swój post do innego forumowicza - przypuśćmy, że to będzie Glut, to napisałbyś: "tekstu-recenzji Glut'a" ?? ;)
"It's alive!"
26-09-2007, 20:28
Nowy
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 5
Poprawiłem swój błąd. Choć miałem wrażenie, że poprzednia wersja nie była zła. Jednak w przypadku, o którym piszesz DUX chyba darowałbym sobie to "a" na końcu.
I have a plan. Heh.
Mein Fuhrer, I can walk!!!
26-09-2007, 20:33
Stały bywalec
Liczba postów: 7,557
Liczba wątków: 50
Glut napisał(a):Temat o TwT jest w dziale seriale. :)
No wlasnie. <zaroweczka> A ten temat powinien byc w dziale Strona KMF, z dopiskiem: tekst Duxa czy cus takiego. 8)
26-09-2007, 20:56
|