Taken (Uprowadzona)
No patrz, Pocalunek Smoka to tez akcyjniak, a jest powazny! Pierwsze filmy Seagala to sensacja, potem przechodza w akcje, ale zdziwisz sie - sa dalej powazne! Szklana Pulapka z tego co pamietam, tez byla powazna. Rzeczywiscie, kino akcji musi byc idiotyczne i infantylne.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Rzeczywiscie, kino akcji musi byc idiotyczne i infantylne.
Ale jaki to ma związek z Taken? Taken jest poważne. Nie bawi się w rzucanie dowcipami, one-linerami, bohater jest poważny i ma wyraźny cel, nie opiernicza się, nie mruga do widza i pędzi do celu. Co miałby jeszcze robić? Zabić córkę na końcu za nieposłuszeństwo? :P

Odpowiedz
Nie musi, kto twierdzi że musi? Azgaroth tylko pisze że nie było to kino zemsty (ja inaczej uważam, ale mniejsza). I tak w ogóle - w którym miejscu Taken jest niepoważne? Czemu niezniszczalny Sigal w Nico jest mega w japę poważny a niezniszczalny Neeson w Taken to 'mruganie okiem'?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Ale Taken jest poważny, naprawdę nie wiem o co ci chodzi. I niby jaka jest różnica pomiędzy powagą Szklanej Pułapki (która jest bardzo zabawna tak btw.), a powagą Taken?
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Czy tylko ja mam wrażenie że właśnie powstały trzy posty o identycznej treści? : )
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Glut napisał(a):Czemu niezniszczalny Sigal w Nico jest mega w japę poważny a niezniszczalny Neeson w Taken to 'mruganie okiem'?
Ba, w Nico. Wujo Seagal w "Out for Justice" to jest dopiero zabawna baja, tyle ze z krwia i bluzgami, wiec powaznie. :)

Glut napisał(a):Czy tylko ja mam wrażenie że właśnie powstały trzy posty o identycznej treści? : )
Jak to zwykł mawiać Kevin Smith: Great minds think alike, motherfucker.

Odpowiedz
Glut napisał(a):Czy tylko ja mam wrażenie że właśnie powstały trzy posty o identycznej treści? : )

To znaczy, że mamy rację, albo wspólną świadomość :D

Odpowiedz
Masz ci babo placek. Zachcialo mi sie klocic z fajnbojami. Teraz moglbym rozlozyc film na pojedyncze klatki, do kazdej dac trzystronowe uzasadnienie, a was to i tak nie przekona, bo wam sie film PODOBAL. Byl taki SUPER, ze nie chcecie przyznac, ze byl tez najnormalniej w swiecie glupi.

Poza tym, Sigala nie chronil odgorny immunitet, scenariusz, ani aktorstwo, tylko to, czego akurat braklo w "Taken"...
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Masz ci babo placek. Zachcialo mi sie klocic z fajnbojami. Teraz moglbym rozlozyc film na pojedyncze klatki, do kazdej dac trzystronowe uzasadnienie, a was to i tak nie przekona, bo wam sie film PODOBAL. Byl taki SUPER, ze nie chcecie przyznac, ze byl tez najnormalniej w swiecie glupi.
Nie chcemy przyznać, bo nie podałeś dobrych argumentów dla których byłby dużo głupszy niż dajmy na to "Die Hard". :)

Cytat:Poza tym, Sigala nie chronil odgorny immunitet, scenariusz, ani aktorstwo, tylko to, czego akurat braklo w "Taken"...
Głupota? ;)

I co z tym odgórnym immunitetem znów? :)

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Zachcialo mi sie klocic z fajnbojami

Typowa linia obrony, gdy nie ma się argumentów :P

Odpowiedz
Hitch napisał(a):nie chcecie przyznac, ze byl tez najnormalniej w swiecie glupi.
Był głupi, owszem.

Tak samo głupi jak każdy inny tego typu akcyjniak, w którym główny bohater zmaga się niemal dosłownie ze wszystkim i wszystkimi. Nie trzeba wiele wysiłku żeby wiedzieć jak taki film się skończy i że - w tym wypadku - tatuś uratuje córkę. 99% tego typu filmów ma zakończenia znane już od planszy tytułowej. Nie rozumiem na jakiej podstawie oczekiwałeś czegoś zgoła innego od filmu w reżyserii pana od 13 dzielnicy, według scenariusza Bessona.

Taken JEST filmem poważnym. Możesz czepiać się wszystkiego, ale nie wymyślaj zarzutów które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Dla jasności - nie mam zamiaru bronić tego filmu własną piersią, bo nic dla mnie nie znaczy, ale naprawdę trudno nie zabrać głosu kiedy czyta się takie dziwactwa. Hitch, no, stać cię na więcej : )

Odpowiedz
Nie wiem co powiedzieć. Pierwszy raz w życiu uruchomiłem lawinę... :shock:

Odpowiedz
Hitch napisał(a):No patrz, Pocalunek Smoka to tez akcyjniak, a jest powazny!

zajebiście poważny film ten Pocałunek Smoka - mamy w nim dziwkę o dobrym sercu, przerysowanego do cna bad guya, który ma chyba najdurniejszą scenę śmierci ever i całą gamę jego popleczników, którzy są śmieszni już samym swoim wyglądem (jak np mały karateka i duży, zwalisty debil-osiłek). Przepoważny film po prostu - normalnie kino moralnego niepokoju.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Dziwka tam nie ma dobrego serca, tylko porwana corke. Jetowi pomaga dopiero jak ten gwarantuje jej pomoc swoich pracodawcow. Ten "maly karateka" to... z reszta. Pieprze ten topik. Spuszczajcie sie na Liama i Taken ile chcecie. Superasny film, przekonaliscie mnie. Neeson lepszy od calej szkoly kung fu razem wzietej i w ogole najlepszy film jaki widzialem w zyciu.
--
Laozi

Odpowiedz
hehe, przyjmij po prostu do wiadomości, że Pocałunek Smoka też jest głupiutki i naiwny i tyle
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Neeson lepszy od calej szkoly kung fu razem wzietej

Bo to jest film, a nie zawody karate :P

Odpowiedz
No i znowu mnie oswieciliscie! Azg, NA SERIO?! ZA CHOLERE BYM SIE NIE DOMYSLIL! Dumbass...
--
Laozi

Odpowiedz
Tak piszesz jakbyś tej różnicy nie widział, więc cię oświecam :)

Odpowiedz
Dziekuje, wybawco. Teraz moj swiat juz nigdy nie bedzie taki sam.
--
Laozi

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Pieprze ten topik. Spuszczajcie sie na Liama i Taken ile chcecie. Superasny film, przekonaliscie mnie. Neeson lepszy od calej szkoly kung fu razem wzietej i w ogole najlepszy film jaki widzialem w zyciu.

Spasuj, Hitch. Nie chcesz gadać - nie gadaj. Ale bez tanich szyderstw, litości...

i zmień podpis w stopce.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości