Teenage Mutant Ninja Turtles (2014-2016)
Zaatakowane miasto, zaś wielki rozpierdol, obowiązkowo walący się wieżowiec/ce... quasiserio, serio zwiastun...
Shredder - twórca żółwi, April - siostra żółwi i... brak Splintera. To już dużo, za dużo a pewnie będzie tego wiecej.

[Obrazek: tmnt_by_ancorgil-d7456g5.jpg]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie będzie Splintera? O_O

Odpowiedz
Chyba się zagalopowałem bo w obsadzie widnieje.

Ale i tak nie wiem, jak ma działać w tym uniwersum. Przecież same żółwie są stworzone przez Shreddera, który jest zwykłym gostkiem, nie-Japończykiem, nie-ninją. Nie widzę klanu ninja...

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie wiem co chcecie od designu żółwi, dla mnie są ok. Efekty ok, pewnie jeszcze je poprawią. Niestety jeśli chodzi o fabułę to raczej nie ma co się spodziewać wodotrysków.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Danus żartujesz prawda?! Wygląd, skorupy, uzbrojenie OK! Ale twarze :/ Mike wygląda okropnie, gdzie mu tam do:

[Obrazek: tmnt01d.jpg]
to wzbudza sympatię, a to:

[Obrazek: Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-2014-Michelangelo.jpg]
jest creepy as hell!!

Odpowiedz
A to ma wzbudzać sympatię? Damn, przecież to zmutowane żółwie, akurat ich wygląd względem oryginału to wielki plus.

Odpowiedz
(27-03-2014, 19:52)Danus napisał(a): A to ma wzbudzać sympatię?
Czy kiedykolwiek Żółwie NIE wzbudzały sympatii?

PS. Jeśli efekty do tego robi ILM to wszystko jasne, fanbojstwo > myślenie.

Odpowiedz
Strasznie krótkie to było i mało pokazali.

Na razie nic w fabule i zmianach względem poprzednich wersji TMNT mi nie przeszkadza (bo starych wersji praktycznie nie pamiętam), a biały Shredder pasuje (w ogóle obsada jest ok). Spodziewałem się trochę "świeższego" wyglądu żółwi i lepszego CGI po IL&M (nie jest źle, ale też nie poziom Genezy planety małp) ale póki co na pewno zapowiada się lepiej od nowych Transformerów.

Kolejny trailer i recenzje zadecydują czy zalecę do kina. Na pewno w wakacje powtórzę starą serię.

Odpowiedz
(27-03-2014, 20:07)Mierzwiak napisał(a):
(27-03-2014, 19:52)Danus napisał(a): A to ma wzbudzać sympatię?
Czy kiedykolwiek Żółwie NIE wzbudzały sympatii?

PS. Jeśli efekty do tego robi ILM to wszystko jasne, fanbojstwo > myślenie.
Kiedyś wzbudzały sympatię, owszem, ale to nie znaczy, że teraz też mają. To nowa wersja przecież.

Mierzwiak, upodobanie nowego designu żółwi upatrujesz w moim fanbojstwie do ILM, mimo iż sam pewnie zdajesz sobie sprawę, że koncept to nie jest ich sprawka. ILM tylko wyrenderowało ich na kompach?
Chcesz mi za wszelką cenę dopiec byle czym?

Odpowiedz
Już gdzies widziałem takiego "żółwia":

[Obrazek: rhys-ifans-the-lizard-amazing-spider-man.jpg]

Holly i kreatywność na poziomie zerowym - check ;)

A zwiastun wygląda jak kolejna część robotów, tylko z tym CGI czymś zamiast robotów. Podziękował.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(27-03-2014, 20:16)Danus napisał(a): Kiedyś wzbudzały sympatię, owszem, ale to nie znaczy, że teraz też mają. To nowa wersja przecież.
I to uzasadnia dlaczego wyglądają tak odpychająco? Że przypominają ofiary chirurgów plastycznych? (te usta (?!), ughhhh!!!!!) Że nie wyglądają jak Żółwie Ninja które wszyscy znają?

Odpowiedz
(27-03-2014, 20:20)Mierzwiak napisał(a): Że nie wyglądają jak Żółwie Ninja które wszyscy znają?
Ktoś Ci z twórców obiecał, że żółwie będą wyglądać jak te stare tylko CGI? Bo nie wiem po co bijesz pianę.

Odpowiedz
Ilekroć trafię na Twojego posta w którym kręcisz na coś nosem zapytam "Ktoś z twórców obiecał Ci, że będzie inaczej/lepiej?".

Odpowiedz
Nie wiem czemu, ale po zdjęciu maski jeden z żółwi kojarzy mi się ze Shrekiem.
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
Boże jakie to słabe.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Chyba jestem jakiś dziwny, bo dla mnie raczej wyglądają sympatycznie, a już na pewno nie przerażająco (kurcze, nie wiem Brundlefly jest przerażający i dziwny, a nie taki żółwiobobas). Podoba mi się, że próbowano w jakikolwiek sposób zmierzyć się z kultowym wizerunkiem z lat 90-tych, podoba mi się ich masywność i wzrost. Co do samego zwiastuna, ciężko coś powiedzieć bo wygląda strasznie taśmowo, Liebesman jest tak bezpłciowym reżyserem, że styl Baya przebija już nawet w tych niecałych dwóch minutach.

Odpowiedz
O mój Boże. Nie mogę przestać się gapić na tego Michelangelo. Co za ryj :) Te sine usta, te gały, ten nos.

Zdecydowanie za bardzo zantropomorfizowane te żółwie. Efekt jest groteskowy. Z drugiej strony Leonardo jakoś się tam jeszcze prezentuje.

A i tak z całego trailera najbardziej bolało pierdolenie Fitchera. Przygotowuje się już na festiwal żenady w nowym originie wszystkich postaci.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(27-03-2014, 19:52)Danus napisał(a): A to ma wzbudzać sympatię? Damn, przecież to zmutowane żółwie, akurat ich wygląd względem oryginału to wielki plus.

Tak, ma wzbudzać. Nie miał wzbudzać ->

[Obrazek: Tokka.jpg]

Jedyny plus to wygląda na to, że będzie świetne CGI, nie ustepujące kostiumom - o niebo lepsze od Hulka. Choć o tym będzie można powiedzieć dopiero, po dynamicznych scenach.

Odpowiedz
Już kij z wyglądem ale... którędy takie przerośnięte żółwie będą włazić do kanałów? :)

Odpowiedz
Gdzie tam widać dobre CGI? Scena na śniegu wygląda jak wyjęta z "Frozen" ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon