Teenage Mutant Ninja Turtles (2014-2016)
(11-04-2016, 18:20)shamar napisał(a): Miała "funu" od groma. Pierdzące żółwie,
Jednego. Raz.

Cytat:transforma Shreddera,
So what?

Cytat:apopleksyjne sekwencje.

No i? Scenom akcji w tym filmie nie mogę nic zarzucić.

Shamar jest "dead inside" :)

Odpowiedz
Looks like fun. I nie wiem, czemu niby dzieci miałyby dostać epilepsji? Zresztą dzieci chyba lubią kolory, a wygląda dość kolorowo.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Lubić pewnie lubią. Nie wszystko co lubią jest zdrowe ;)

(11-04-2016, 19:29)Gieferg napisał(a):
Cytat:transforma Shreddera,
So what?

Miało być transformera Shreddera. To coś zmienia? ;)

Mnie się ta 15minutowa sekwencja nie podobała. Wyglądała jak animacja z gry i miałem zawroty głowy ;) Tu wygląda na to, że dostaniemy 3, 4 razy takie akcje.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
2 nowe spoty - jeszcze więcej CGI plastiku

http://movieweb.com/teenage-mutant-ninja-turtles-2-out-of-shadows-tv-spots/

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(19-04-2016, 12:20)shamar napisał(a): jeszcze więcej CGI plastiku

Ale powinni wyhodować prawdziwe ludzko żółwie hybrydy, czy zrobić pacynki? A może kostiumy z gąbki?

Można kwestionować design żółwi, ale CGI w jedynce było co najmniej solidne i teraz nie wygląda, żeby miało być gorzej.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
(19-04-2016, 13:15)Negatywny napisał(a): Ale powinni wyhodować prawdziwe ludzko żółwie hybrydy, czy zrobić pacynki? A może kostiumy z gąbki?

Tylko udajesz idiotę teraz, prawda?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No ale ossochozi? Akurat tutaj mamy dobrze wykorzystane CGI, jest w nim zrobione to, co być musi i jest zrobione na poziomie. W związku z tym komentarz Shamara faktycznie jest z dupy, bo nie wiadomo czego niby oczekiwał, a co za tym idzie, także i odpowiedź jak najbardziej trafna.

Odpowiedz
No spoko, tylko ja dalej uważam, że można byłoby zrobić kostiumy do zbliżeń, a CGI kukiełki wrzucić w sceny akcji. Poza tym mamy kolejnego Shreddera, kolejną potyczkę na dachu i sceny inwazji rodem wyciągnięte z T:DotM.

Porównajcie sobie to z 20 sekundy:

z tym:

[Obrazek: transformers-dark-of-the-moon-preview-06-570x356.jpg]

Odpowiedz
(20-04-2016, 14:45)Arahan napisał(a): No spoko, tylko ja dalej uważam, że można byłoby zrobić kostiumy do zbliżeń,

No to by super wyglądało, mam nadzieje, że Cameron zrobi w tej technologii sequele avatara :D

Odpowiedz
(20-04-2016, 14:26)Gieferg napisał(a): No ale ossochozi?  Akurat tutaj mamy dobrze wykorzystane CGI, jest w nim zrobione to, co być musi i jest zrobione na poziomie. W związku z tym komentarz Shamara faktycznie jest z dupy, bo nie wiadomo czego niby oczekiwał, a co za tym idzie, także i odpowiedź jak najbardziej trafna.

O to, że... no nie wiem, już zrobiono kiedyś żółwie bez kostiumów i spoko wyszło. Ale widać CGI niektórym już mózgi wyżarło i innych opcji nie dopuszczają na tyle, że muszą się uciekać do kiepskiej ironii. 

Odpowiedz
Cytat:no nie wiem, już zrobiono kiedyś żółwie bez kostiumów i spoko wyszło

Say what?

Jesli chodzi o to, że zrobiono je bez CGI - no fajnie wyszło, ale, let's face it, z CGI wyszło fajniej :P

Odpowiedz
Abstrahując od gustu (dla mnie nowe żółwie to gówno najgorszego sortu, no po prostu design sam w sobie z takiej dupy, że grafików powinni ukrzyżować publicznie), chodzi o sam fakt, że można to było zrobić inaczej. Czy taniej? Wątpię. Zwłaszcza, że aktorzy po planie i tak chodzili w "skorupach", więc równie dobrze mogli mieć na sobie choćby 90% kostiumy. Tak czy siak, the point is - Negatywny went full retard.

Odpowiedz
Cóż, jakoś tego nie widzę.

A co do wyglądu - dosłownie dwie rzeczy mi się nie podobają:

1) to, co Donatello nosi na mordzie.
2) rozmiary żółwi, powinny być mniejsze od ludzi.

Reszta jest bez zarzutu, wykonanie CGI również, nie wiem z czym ludzie mają problem.

[Obrazek: Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-2014-03-1.jpg]

No co tu jest nie tak?

Odpowiedz
Ryjem, ich ryje. Ludzie się śmieją z Doomsdaya, a to ta sama półka. Odrzuty z LotR.
W temacie o pierwszej części ktoś wrzucił jak powinny wyglądać te mordy.

Odpowiedz
(19-04-2016, 13:15)Negatywny napisał(a): ...ale CGI w jedynce było co najmniej solidne i teraz nie wygląda, żeby miało być gorzej.

Ależ skąd...
Beebop i Rocksteady równie dobrze mogliby grać w animowanym "Shreku V" - tacy są.... materialni. Podobnie ryj Michała Anioła - o czym wspominałem. O scenach, które będą wyglądać jak wycięte z takowego filmu animowanego - podobnie jak niesłynny zjazd w cz.1 - nie wspominam.

Odpowiedz
(20-04-2016, 21:52)Mefisto napisał(a): Negatywny went full retard.

Poszedłem full retard, bo nie uważam, że żółwie wyglądałyby lepiej robione technikami z początku lat 90tych :D
No i moja ironia też była słaba, ty się znasz :)

o jak kisne :D

(20-04-2016, 23:12)shamar napisał(a): Beebop i Rocksteady równie dobrze mogliby grać w animowanym "Shreku V" - tacy są.... materialni. Podobnie ryj Michała Anioła.

Jak dla mnie to kolejne potwierdzenie tego, że niektórzy nie są w stanie odróżnić designu od jakości CGI.

A Beebop i Rockstedy właśnie wyglądają idealnie, przy żółwiach trochę przefajnowali, ale ta dwójka jest perfekcyjna.

Odpowiedz
Do pysków Leonardo i Rafaela przywykłem i mnie jakoś nie rażą, ale z drugą połową ekipy jest już gorzej, a najpaskudniejsze ryło ma Michelangelo (a w zwiastunach to jego mordy jest najwięcej, co nie zwiastuje dobrze).

Odpowiedz
(20-04-2016, 23:33)Negatywny napisał(a): Jak dla mnie to kolejne potwierdzenie tego, że niektórzy nie są w stanie odróżnić designu od jakości CGI.

A Beebop i Rockstedy właśnie wyglądają idealnie, przy żółwiach trochę przefajnowali, ale ta dwójka jest perfekcyjna.

Popatrz sobie na wspominaną scenę z jedzeniem pizzy. Skoro to jest dobre realistyczne CGI... Albo na scenę, gdzie Rocksteady "przewala" te samochody.

Odpowiedz
(20-04-2016, 21:57)Gieferg napisał(a): No co tu jest nie tak?

Stary, wszystko :)

Cytat:nie uważam, że żółwie wyglądałyby lepiej robione technikami z początku lat 90tych 

skoro już wtedy wyglądały spoko, to chyba jasne, że teraz zrobiliby to lepiej, nawet jeśli z lekką pomocą CGI - technika się raczej nie cofa :)

Odpowiedz
Cytat:Stary, wszystko :)

No to się nie znasz, bo NIGDY nie wyglądali lepiej :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon