Lubić pewnie lubią. Nie wszystko co lubią jest zdrowe ;)
(11-04-2016, 19:29)Gieferg napisał(a):
Cytat:transforma Shreddera,
So what?
Miało być transformera Shreddera. To coś zmienia? ;)
Mnie się ta 15minutowa sekwencja nie podobała. Wyglądała jak animacja z gry i miałem zawroty głowy ;) Tu wygląda na to, że dostaniemy 3, 4 razy takie akcje.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
No ale ossochozi? Akurat tutaj mamy dobrze wykorzystane CGI, jest w nim zrobione to, co być musi i jest zrobione na poziomie. W związku z tym komentarz Shamara faktycznie jest z dupy, bo nie wiadomo czego niby oczekiwał, a co za tym idzie, także i odpowiedź jak najbardziej trafna.
No spoko, tylko ja dalej uważam, że można byłoby zrobić kostiumy do zbliżeń, a CGI kukiełki wrzucić w sceny akcji. Poza tym mamy kolejnego Shreddera, kolejną potyczkę na dachu i sceny inwazji rodem wyciągnięte z T:DotM.
(20-04-2016, 14:26)Gieferg napisał(a): No ale ossochozi? Akurat tutaj mamy dobrze wykorzystane CGI, jest w nim zrobione to, co być musi i jest zrobione na poziomie. W związku z tym komentarz Shamara faktycznie jest z dupy, bo nie wiadomo czego niby oczekiwał, a co za tym idzie, także i odpowiedź jak najbardziej trafna.
O to, że... no nie wiem, już zrobiono kiedyś żółwie bez kostiumów i spoko wyszło. Ale widać CGI niektórym już mózgi wyżarło i innych opcji nie dopuszczają na tyle, że muszą się uciekać do kiepskiej ironii.
Abstrahując od gustu (dla mnie nowe żółwie to gówno najgorszego sortu, no po prostu design sam w sobie z takiej dupy, że grafików powinni ukrzyżować publicznie), chodzi o sam fakt, że można to było zrobić inaczej. Czy taniej? Wątpię. Zwłaszcza, że aktorzy po planie i tak chodzili w "skorupach", więc równie dobrze mogli mieć na sobie choćby 90% kostiumy. Tak czy siak, the point is - Negatywny went full retard.
Ryjem, ich ryje. Ludzie się śmieją z Doomsdaya, a to ta sama półka. Odrzuty z LotR.
W temacie o pierwszej części ktoś wrzucił jak powinny wyglądać te mordy.
(19-04-2016, 13:15)Negatywny napisał(a): ...ale CGI w jedynce było co najmniej solidne i teraz nie wygląda, żeby miało być gorzej.
Ależ skąd...
Beebop i Rocksteady równie dobrze mogliby grać w animowanym "Shreku V" - tacy są.... materialni. Podobnie ryj Michała Anioła - o czym wspominałem. O scenach, które będą wyglądać jak wycięte z takowego filmu animowanego - podobnie jak niesłynny zjazd w cz.1 - nie wspominam.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
(20-04-2016, 21:52)Mefisto napisał(a): Negatywny went full retard.
Poszedłem full retard, bo nie uważam, że żółwie wyglądałyby lepiej robione technikami z początku lat 90tych :D
No i moja ironia też była słaba, ty się znasz :)
o jak kisne :D
(20-04-2016, 23:12)shamar napisał(a): Beebop i Rocksteady równie dobrze mogliby grać w animowanym "Shreku V" - tacy są.... materialni. Podobnie ryj Michała Anioła.
Jak dla mnie to kolejne potwierdzenie tego, że niektórzy nie są w stanie odróżnić designu od jakości CGI.
A Beebop i Rockstedy właśnie wyglądają idealnie, przy żółwiach trochę przefajnowali, ale ta dwójka jest perfekcyjna.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.
20-04-2016, 23:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-04-2016, 23:38 przez Negatywny.)
Do pysków Leonardo i Rafaela przywykłem i mnie jakoś nie rażą, ale z drugą połową ekipy jest już gorzej, a najpaskudniejsze ryło ma Michelangelo (a w zwiastunach to jego mordy jest najwięcej, co nie zwiastuje dobrze).