Teenage Mutant Ninja Turtles (2014-2016)
Bardziej mi się podobało niż część pierwsza, ale tylko dlatego, że był Bebop i Rocksteady, a Megan Fox cieszyła oko. Gdyby nie nosorożec i świniak, to nie wiem, czy bym wytrzymał, o.

Odpowiedz
[Obrazek: Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-Out-of-the-...its-hq.jpg]

Już po 15 minutach wiedziałem z czym do czynienia, miałem wyłączyć i wystawić 1/10, ale uznałem, że brnięcie w to dalej, może nawet do samego końc,a będzie dobrym środkiem nasennym. Udało się! :)

Out of the Shadows to drugi raz dokładnie ten sam shit, tylko teraz zamiast zrzynania z TASM, zrzynają z Avengers. Reszta jest równie zła. Efekciarskie sceny akcji, w których nieśmiertelne żółwie latają jak chcą, efekty rażące sztucznością (wszystkie postacie, no inie cierpię ujęć all-CGI + cyfrowy ruch kamery, niewykonalnych dla prawdziwej), scenariusz to bzdury, masa ekspozycji (prawie cały początek opowiada co się wydarzyło w poprzednim filmie i nie potrafi się doliczyć ile razy przedstawiane są/ przedstawiają się tu wszystkie postacie), sporo zbędnych scen i sucharów (jakiś głos czyta Splinterowi, że za 10 sekund ukończy 24 godzinną medytację i przeżyje katharsis, a na 1 sekundę oczywiście wpadają żółwie i mu to psują - FACEPALM!). Ogólnie przyznam, że wiedziałem, że to poziom Blade: Trinity, czy Batman & Robin, gdy żółwie pojechały na pościg śmieciarką, w której wszystko świeciło się we wszystkich kolorach tęczy, z boków buchały tandetne płomienie, a spod podwozia wychodziły wielkie ręce z nunczako! Donatello wyciągał dupy wszystkie informacje, Megan Fox a magiczny sposób zniknęły spodnie, Shredder cały film coś tam knuł by na koniec dać się załatwić i zniknąć na rzecz prawdziwego bossa, no ogólnie wygląda to jakby było napisane i zrealizowane przez kilkuletniego dzieciaka dla innych dzieciaków.

Na plus akcja z samolotami (choć wyjazd czołgiem z pod wody beznadziejny, a slo-mo wkurzające) i bekowy Will Arnett. Reszta to kał...abanga. Nie dziwi mnie rozczarowujący wynik z box office i cisza w temacie kolejnej części.

Odpowiedz
(01-09-2016, 15:04)Juby napisał(a): Out of the Shadows to drugi raz dokładnie ten sam shit

Świetnie, na to liczyłem :)

Odpowiedz
(01-09-2016, 15:04)Juby napisał(a): no ogólnie wygląda to jakby było napisane i zrealizowane przez kilkuletniego dzieciaka dla innych dzieciaków.

A dla kogo miało być napisane, dla dorosłych?
Hey, give me another cookie

Odpowiedz
Nie wiem, dla każdego? Dla ludzi myślących też? ;P

@Gieferg - naprawdę cieszę się twoim szczęściem, że podobają ci się te gnioty. Ja podczas seansu zacząłem odpływać i zastanawiać się, czemu nie wziąłem z półki brata Interstellar (od miesięcy planuję powtórkę).

Odpowiedz
Ja tam oglądałem ze świadomością, że to jest bajka dla dzieci. Ma być kolorowa, wybuchowa, przesadzona. Nie wszystkie bajki muszą być zaraz z morałem i dla całej rodziny jak Pixar. Akurat dzieciom nie zrobią różnicy dziury w fabule dopóki będą żółwie, będą fajnie walczyć i dobrze się skończy. Tak mi się przynajmniej wydaje.

Nie bronię filmu bo faktycznie jest nędzny. Też się na żółwiach wychowałem i chciałoby się obejrzeć coś lepszego ale jeżeli spojrzeć na to z perspektywy dziecka to nie jest tak źle.

Odpowiedz
(02-09-2016, 16:38)mcp napisał(a): Ja tam oglądałem ze świadomością, że to jest bajka dla dzieci. Ma być kolorowa, wybuchowa, przesadzona. Nie wszystkie bajki muszą być zaraz z morałem i dla całej rodziny jak Pixar.
Jaka bajka? I po co ten Pixar, skoro to wciąż film aktorski? Traktuj go sobie jak chcesz, ale gdzie byś go nie przyporządkował, tam zawsze znajdziesz tytuły narzucające punkt odniesienia, czytaj: te dobre. Po co te akrobacje skoro przyznajesz, że film jest nędzny? Po co oszukuwać samego siebie i patrzeć na film z perspektywy dziecka? Cokolwiek miałoby to znaczyć a biorąc pod uwagę, że dzieciom zazwyczaj podoba się byle gówno, grunt że głośne i kolorowe, to i tak dochodzimy do tego, że to nędza. Pfffff.

Odpowiedz
A coś Ty taki hardy? To może inaczej, film jest nędzny ale nie spodziewałem się niczego innego bo wiedziałem, że to film skierowany do dzieci więc nie będę się pultał z powodu dziur w fabule. Ot zwykła bajka.

Odpowiedz
Hardy to jest Tom, ja tylko pytam po co nazywać film gównem po czym szukać jakichś dziwnych usprawiedliwień ci by go jednakbtak nie nazywać, ale w sumie to tak bo taki miał być.

Co do "bajki" odsyłam do słownika :)

Odpowiedz
Tom i Wąski. Nie szukam usprawiedliwień, odniosłem się tylko do posta Jubego, który stwierdził, że film wygląda jakby był napisany dla dzieciaków. No bo był. A skoro był dla dzieciaków to jaki miał być?

Odpowiedz
A może ten film nie był napisany dla dzieciaków tylko dla upośledzonych 40 latków? Czy to ważne, kał jest kałem i mieszasz z jogurtem. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Czyli, że piszecie, że to jest jeszcze gorsze niż cz.1? Ale jak nie ma żartów fekalno-pierdząco-bekajacych to się zwiodę.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie ma, choć sporo w tym sucharów. I nie jest gorsza, tylko równie słaba.

Cytat:dopóki będą żółwie, będą fajnie walczyć

Jeszcze żeby w tym filmie była choć jedna fajna scena walki.

Odpowiedz

Trafne i najlepsze od nie wiem jakiego czasu HISHE.

Odpowiedz
Toż dwójka jest przynajmniej jakieś 5 razy lepsza niż jedynka, bo coś tam się dzieje. Na jedynce usnąłem po 45 minutach, sequel udało się obejrzeć w całości i spoko. 3/10 jak nic :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Obie części to gówno, ten sam typ podejścia do materiału źródłowego co w przypadku Transformers, tylko tam są "wielkie roboty co sie bijo", więc i te filmy zarabiają, a ta marka już się skończyła, bo dwójka przyniosła z tego co wiem straty.

Odpowiedz
Zgadza się, bo za stary jesteś;) Weź pod uwagę to, że to filmy dla dzieci a nie fanów "Heat" czy "Alien 3";)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Sorry, ale "wielkie roboty co się bijo" > Shrek Ninja.

Strasznie męczący film. Jedynkę oglądało się w miarę sympatycznie, ale tutaj nie mogę sobie przypomnieć ani jednej ciekawej akcji, sceny, żartu... czegokolwiek. Pod koniec zacząłem przysypiać.

Odpowiedz
Wielkie roboty sie bijo to nuda na resorach plus nic nie widać w scenach akcji (w większości). Tu przynajmniej widać co się dzieje plus jest dzik, nosorożec i mega mózg;)

Odpowiedz
Poziom jedynki utrzymany, czyli gowno do potegi entej. Strasznie nudne, nie smieszne. Jedyne co dobre to efekty, ale te nie tworza przeciez filmu. Mocne 1/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon