31-08-2016, 10:53
|
Teenage Mutant Ninja Turtles (2014-2016)
|
|
Bardziej mi się podobało niż część pierwsza, ale tylko dlatego, że był Bebop i Rocksteady, a Megan Fox cieszyła oko. Gdyby nie nosorożec i świniak, to nie wiem, czy bym wytrzymał, o.
![]() Już po 15 minutach wiedziałem z czym do czynienia, miałem wyłączyć i wystawić 1/10, ale uznałem, że brnięcie w to dalej, może nawet do samego końc,a będzie dobrym środkiem nasennym. Udało się! :) Out of the Shadows to drugi raz dokładnie ten sam shit, tylko teraz zamiast zrzynania z TASM, zrzynają z Avengers. Reszta jest równie zła. Efekciarskie sceny akcji, w których nieśmiertelne żółwie latają jak chcą, efekty rażące sztucznością (wszystkie postacie, no inie cierpię ujęć all-CGI + cyfrowy ruch kamery, niewykonalnych dla prawdziwej), scenariusz to bzdury, masa ekspozycji (prawie cały początek opowiada co się wydarzyło w poprzednim filmie i nie potrafi się doliczyć ile razy przedstawiane są/ przedstawiają się tu wszystkie postacie), sporo zbędnych scen i sucharów (jakiś głos czyta Splinterowi, że za 10 sekund ukończy 24 godzinną medytację i przeżyje katharsis, a na 1 sekundę oczywiście wpadają żółwie i mu to psują - FACEPALM!). Ogólnie przyznam, że wiedziałem, że to poziom Blade: Trinity, czy Batman & Robin, gdy żółwie pojechały na pościg śmieciarką, w której wszystko świeciło się we wszystkich kolorach tęczy, z boków buchały tandetne płomienie, a spod podwozia wychodziły wielkie ręce z nunczako! Donatello wyciągał dupy wszystkie informacje, Megan Fox a magiczny sposób zniknęły spodnie, Shredder cały film coś tam knuł by na koniec dać się załatwić i zniknąć na rzecz prawdziwego bossa, no ogólnie wygląda to jakby było napisane i zrealizowane przez kilkuletniego dzieciaka dla innych dzieciaków. Na plus akcja z samolotami (choć wyjazd czołgiem z pod wody beznadziejny, a slo-mo wkurzające) i bekowy Will Arnett. Reszta to kał...abanga. Nie dziwi mnie rozczarowujący wynik z box office i cisza w temacie kolejnej części. 01-09-2016, 15:04
Nie wiem, dla każdego? Dla ludzi myślących też? ;P
@Gieferg - naprawdę cieszę się twoim szczęściem, że podobają ci się te gnioty. Ja podczas seansu zacząłem odpływać i zastanawiać się, czemu nie wziąłem z półki brata Interstellar (od miesięcy planuję powtórkę). 01-09-2016, 20:17
Ja tam oglądałem ze świadomością, że to jest bajka dla dzieci. Ma być kolorowa, wybuchowa, przesadzona. Nie wszystkie bajki muszą być zaraz z morałem i dla całej rodziny jak Pixar. Akurat dzieciom nie zrobią różnicy dziury w fabule dopóki będą żółwie, będą fajnie walczyć i dobrze się skończy. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Nie bronię filmu bo faktycznie jest nędzny. Też się na żółwiach wychowałem i chciałoby się obejrzeć coś lepszego ale jeżeli spojrzeć na to z perspektywy dziecka to nie jest tak źle.
Hey, give me another cookie
02-09-2016, 16:38 (02-09-2016, 16:38)mcp napisał(a): Ja tam oglądałem ze świadomością, że to jest bajka dla dzieci. Ma być kolorowa, wybuchowa, przesadzona. Nie wszystkie bajki muszą być zaraz z morałem i dla całej rodziny jak Pixar.Jaka bajka? I po co ten Pixar, skoro to wciąż film aktorski? Traktuj go sobie jak chcesz, ale gdzie byś go nie przyporządkował, tam zawsze znajdziesz tytuły narzucające punkt odniesienia, czytaj: te dobre. Po co te akrobacje skoro przyznajesz, że film jest nędzny? Po co oszukuwać samego siebie i patrzeć na film z perspektywy dziecka? Cokolwiek miałoby to znaczyć a biorąc pod uwagę, że dzieciom zazwyczaj podoba się byle gówno, grunt że głośne i kolorowe, to i tak dochodzimy do tego, że to nędza. Pfffff. 02-09-2016, 17:41
A coś Ty taki hardy? To może inaczej, film jest nędzny ale nie spodziewałem się niczego innego bo wiedziałem, że to film skierowany do dzieci więc nie będę się pultał z powodu dziur w fabule. Ot zwykła bajka.
02-09-2016, 18:00
Hardy to jest Tom, ja tylko pytam po co nazywać film gównem po czym szukać jakichś dziwnych usprawiedliwień ci by go jednakbtak nie nazywać, ale w sumie to tak bo taki miał być.
Co do "bajki" odsyłam do słownika :) 02-09-2016, 18:07
Tom i Wąski. Nie szukam usprawiedliwień, odniosłem się tylko do posta Jubego, który stwierdził, że film wygląda jakby był napisany dla dzieciaków. No bo był. A skoro był dla dzieciaków to jaki miał być?
02-09-2016, 18:25
A może ten film nie był napisany dla dzieciaków tylko dla upośledzonych 40 latków? Czy to ważne, kał jest kałem i mieszasz z jogurtem. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 02-09-2016, 18:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-09-2016, 18:40 przez SonnyCrockett.)
Czyli, że piszecie, że to jest jeszcze gorsze niż cz.1? Ale jak nie ma żartów fekalno-pierdząco-bekajacych to się zwiodę.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-09-2016, 18:47
Nie ma, choć sporo w tym sucharów. I nie jest gorsza, tylko równie słaba.
Cytat:dopóki będą żółwie, będą fajnie walczyć Jeszcze żeby w tym filmie była choć jedna fajna scena walki. 02-09-2016, 19:49
Toż dwójka jest przynajmniej jakieś 5 razy lepsza niż jedynka, bo coś tam się dzieje. Na jedynce usnąłem po 45 minutach, sequel udało się obejrzeć w całości i spoko. 3/10 jak nic :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
10-09-2016, 20:40
Obie części to gówno, ten sam typ podejścia do materiału źródłowego co w przypadku Transformers, tylko tam są "wielkie roboty co sie bijo", więc i te filmy zarabiają, a ta marka już się skończyła, bo dwójka przyniosła z tego co wiem straty.
10-09-2016, 20:47
Zgadza się, bo za stary jesteś;) Weź pod uwagę to, że to filmy dla dzieci a nie fanów "Heat" czy "Alien 3";)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
10-09-2016, 20:51
Sorry, ale "wielkie roboty co się bijo" > Shrek Ninja.
Strasznie męczący film. Jedynkę oglądało się w miarę sympatycznie, ale tutaj nie mogę sobie przypomnieć ani jednej ciekawej akcji, sceny, żartu... czegokolwiek. Pod koniec zacząłem przysypiać. 10-09-2016, 20:54
Wielkie roboty sie bijo to nuda na resorach plus nic nie widać w scenach akcji (w większości). Tu przynajmniej widać co się dzieje plus jest dzik, nosorożec i mega mózg;)
10-09-2016, 21:00 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Teenage Mutant Ninja Turtles (1990) | SonnyCrockett | 66 | 26,553 |
01-01-2026, 12:38 Ostatni post: Gieferg |
|
| The Amazing Spider-Man 2 (2014) | Pitero | 1,026 | 169,939 |
16-08-2024, 10:58 Ostatni post: srebrnik |
|
| Batman Ninja (reż. Junpei Mizusaki, 2018) | Monika | 6 | 2,827 |
26-04-2018, 23:17 Ostatni post: werter |
|
| [oddzielony] Batman Ninja (reż. Junpei Mizusaki, 2018) | Arahan | 0 | 799 |
07-12-2017, 00:01 Ostatni post: Arahan |
|
| I, Frankenstein (2014) | Grievous | 22 | 7,738 |
28-01-2014, 03:37 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |
![[Obrazek: Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-Out-of-the-...its-hq.jpg]](http://www.forcesofgeek.com/wp-content/uploads/2016/08/Teenage-Mutant-Ninja-Turtles-Out-of-the-Shadows-2016-after-credits-hq.jpg)