10-09-2016, 21:18
|
Teenage Mutant Ninja Turtles (2014-2016)
|
|
Efekty akurat były słabe;)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
Akurat o jakość efektów nie ma co narzekać, więc mylicie się:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 11-09-2016, 20:30
Można. Przy przemianie Shamusa i tego drugiego w guźca i nosorożca zapomniałem czy oglądam film animowany, czy fabularny.
11-09-2016, 20:32
Co za GÓWNO
Przy tym jedynkę można by nazwać poważnym, stonowanym filmem. To wygląda jak film dla dzieci do lat 9 (chyba nawet ten stary serial nie był tak infantylny). Akcja za akcją, przepakowanie (strzelanie mieczami... serio?), koszmarne postaci rzucają jedno-zdaniowcami często tłumacząc widzowi to co widać na ekranie. Kamera lata co drugą scenę i w połączeniu z CGI żółwiami, (które wyglądają gorzej niż w 1) wali to animkowatością na kilometry. A nawet jak nie lata to... potrafi się pochylać. Często ujęcia są kręcone pod dziwnym kątem, jakby operator przechylał głową. Ostatnia scena - zbiera się na wymioty od tej animacji. Postaci są papierowe i irytujące. * żółwie - jeszcze bardziej odpychające w zachowaniu * Shredder - pizda * C. Jones - pizda nr.2 * Krang - wkurzający * policjantka - irytująca * Bebop & Rocksteady - wkur...jący na maxa Koszmar, podtrzymuję 2/10
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-09-2016, 15:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2016, 15:06 przez shamar.)
Ja nienawidzę jedynki, bo mam uraz po Transformersach które są po prostu gównem w porównaniu do zajebistej serii Transformers Armada (nie jestem znawcą, ale oglądałem za dzieciaka na tv4 i to było przecudowne), a niestety TMNT to był ten sam kał który Bay robił przy Transformers, ale, że TMNT2 udało się to przebić to jakieś mistrzostwo i jeszcze przy okazji zarżnęli tą serię i dobrze...
Żeby tak zrobili mroczną serię w R'ce, reżyserowałby Matthew Vaughn, żółwie wreszcie miałyby sylwetkę ninja, a nie pakerów aaaah :) 29-09-2016, 15:03
Lada dzień kupuję na blu, zobaczymy :D
Cytat:, żółwie wreszcie miałyby sylwetkę ninja A kiedy to niby żółwie miały "sylwetkę ninja" ? 29-09-2016, 15:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2016, 15:16 przez Gieferg.)
Edytowałem, żeby było spójniej.
Jedynka mi się nie podobała ale przy cz. drugiej wygląda na zupełnie wyważoną i spójną. Tutaj wszystkiego jest za dużo, wszystko jest przesadzone, kolorowe, świecące, naje***ne na maxa - festiwal męczących CGI scen akcji, dennych dialogów i irytujących postaci. Do tego całość jest aktorską wersją bajek, kierowanych do najmłodszych dzieci.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-09-2016, 15:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2016, 15:16 przez shamar.)
No nie wiem kiedy... może.. wszędzie? filmy, komiksy, kreskówki? były umięśnione, ale jednak szczupłe, coś co pasuje do "ninja", nie wiem jak żółwie na syntholu miałyby używać jakichkolwiek klasycznych technik ninja jak skradanie i kamuflowanie, jedyne co mogli zrobić to w jedynce udawać cycki na bilboardzie :D
Szkoda, że nie użyli tych concept artów: Co do tego, że to wersja lightowa... to nic, lubię zarówno komiks R, jak i lżejszą wersję żółwi, ale w tych dwóch filmach, nie dostałem nic z tych wersji. 29-09-2016, 15:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2016, 15:30 przez Szpeku.) Cytat:Do tego całość jest aktorską wersją bajek, kierowanych do najmłodszych dzieci. No i? Jedynka nie była specjalnie spójna, bo rzuca się w oczy, że ją przerabiano na ostatnią chwilę - np ewidetnie widać, że Sacks to miał być Shredder, a łysego Japońca w dwóch scenach dodali w ostatniej chwili. No ale jakoś bardzo mi to nie przeszkadza. 29-09-2016, 15:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-09-2016, 15:29 przez Gieferg.) (29-09-2016, 15:25)Gieferg napisał(a): No i? No i przekonasz się, jak obejrzysz. Nie dość, że film jest tragicznie infantylny (przodują chyba świnia i nosorożec) to jeszcze (jak w bajeczkach dla najmłodszych) postaci tłumaczą na ekranie po kilka razy, co robią, co będą robić, co trzymają w rękach itp. Jakby porównywać ze starą serią, gdzie cz. 2 też była zdecydowanie gorsza - bardziej infantylna, kolorowa itp. to "Tajemnica Szlamu" wypada jak całkiem udana kontynuacja analogicznie do "OOTS". Wspomnisz moje słowa, jak będziesz się męczył, próbując przez to przebrnąć.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-09-2016, 15:45
Obejrzane. To, że film dla dzieci mi nie przeszkadzało, problem leży gdzie indziej - wszystkiego jest za dużo, przez co... wszystkiego jest za mało.
Można było sobie darować Jonesa, który nie za bardzo przypomina Jonesa i robi to, co powinny robić żółwie, czyli walczy z Bebopem i Rocksteadym - ci mają z żółwiami jedną scenę, w której ledwie kilka sekund się biją - WTF? - Shredder całkowicie zmarnowany, jego pomocniczka w ogóle nie wiadomo po co jest w tym filmie, a ninja z klanu Stopy to większe łajzy niż Stormtrooperzy. Krang fajny, ale występuje w dwóch scenach... Nie byłoby to może takie złe, gdyby służyło za wprowadzenie to konkretniejszej trzeciej części, ale że tej pewnie nie będzie, to wychodzi na to, że seria się kończy sequelem "na pół gwizdka" i trudno mówić, by był to finał satysfakcjonujący. Oglądało się nieźle, szczególnie że po raz pierwszy czuło się, że przenieśli kreskówkę z 80s do filmu, ale niedosyt pozostaje spory. Coś koło 5-6/10 - wciąż lepsze to niż X:A. (jedynka po ostatniej powtórce ma 8/10) 08-10-2016, 01:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2016, 01:26 przez Gieferg.) (08-10-2016, 01:07)Gieferg napisał(a): 6/10 A ić. Przy takiej ocenie - "Tajemnica szlamu" zasługuje na 10/10. EDIT - szybka edycja poszła? I nie. W żadnym wypadku nie jest to lepsze od X:A. Na nim się nie męczyłem, nie nudziłem, nie żenowałem.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 08-10-2016, 01:23 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2016, 01:25 przez shamar.)
A chooy mnie to obchodzi czy się męczyłeś. Dla mnie jest od Srakopalipsy zdecydowanie lepsze.
A jakbym chciał oceniać Ooze to bym musiał dać coś w okolicach 2-3/10 (przy 7/10 dla pierwszej ze starych części). 08-10-2016, 01:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2016, 01:30 przez Gieferg.)
Ja mam tak, że pierwszą cześć oceniam bardzo nisko. 3/10 to według mnie adekwatna ocena ;) Nie podobały mi się zmiany jakie wprowadzili w origin story. Klimatu też tamta cześć nie miała za grosz. Dlatego do Out of the Shadows podchodziłem bardzo ostrożnie, zero hajpu. I może dlatego bardzo miło mnie ta cześć zaskoczyła. Wreszcie można było poczuć tu ten kreskówkowy klimat. Całość wydała mi się też dużo luźniejsza, tak jakby wszyscy na planie się lepiej bawili... co przełożyło się na to, że ja też się na tym filmie dobrze bawiłem. 7/10
Trakt.tv | Letterboxd | Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room!
08-10-2016, 08:45
O.o
Nawet największy fan jedynki nie pisze przychylnie o sequelu. To powinna być przestroga dla tych co planują obejrzeć tego gniota dla dzieciaków. 08-10-2016, 09:07
Mimo to, chętnie obejrzałbym kolejną część, nawet w kinie :)
Problem z tą serią jest taki - w pierwszej części chcieli ostro namieszać ze wszystkim z czym się dało, gdzieś po drodze zdali sobie sprawę, że chyba jednak poszli za daleko, próbowali więc "w biegu" to i owo naprawić (przez co Fichtner przestał być Shredderem), no ale to było i tak za mało, udało im się zrazić ludzi do filmu, a gdy przy sequelu zapadła decyzja o całkowitej zmianie kierunku i robieniu w miarę wiernej ekranizacji kreskówki, było już za późno, szczególnie, że sam film dupy nie urywa, za to popisowo marnuje większość z wrzuconych doń postaci (niby mamy tu SZEŚCIORO VILLAINÓW a żaden nie dostaje konkretnej roli), no i nie ma tu na dobrą sprawę niczego, czego byśmy nie dostali (na większą skalę) w innych blockbusterach ostatnich lat - w tej sytuacji mozna liczyć tylko na fanów, a tych już udało się zniechęcić. Trudno się dziwić porażką. Warto jeszcze dodać, że Krang jest wprowadzony jak wyjęty z kapelusza królik w magicznej sztuczce, a choć od początku tytułuje się "dowódcą" to poza Shredderem i jego ludźmi nikim nie dowodzi (no i mogli mu dać bliższy oryginałowi głos). Finałowa akcja wygląda z kolei jak wersja dla ubogich tego, co widzieliśmy już w Transformers 3 i Avengers, choć sama walka z Krangiem jest w porządku, szkoda tylko, że kompletnie zepsuli wygląd głowy jego robota w porównaniu z tym, co widzieliśmy zwiastunach - gdzie była idealnie tym, czego oczekiwałem :/ Bebop, Rocksteady i Stockman zachowują się jak niedo***ani, do tych dwóch pierwszych to pasuje, ale trzeci... cóż... Do wykonania pod względem CGI nie mam zastrzeżeń, no, może tylko ten brzuch Bebopa... I czy mi się wydawało, czy Donatello popadł w anoreksję w tej części? PS. Megan Fox wyglądała znacznie lepiej na początku filmu. 08-10-2016, 11:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-10-2016, 12:16 przez Gieferg.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Teenage Mutant Ninja Turtles (1990) | SonnyCrockett | 66 | 26,555 |
01-01-2026, 12:38 Ostatni post: Gieferg |
|
| The Amazing Spider-Man 2 (2014) | Pitero | 1,026 | 169,947 |
16-08-2024, 10:58 Ostatni post: srebrnik |
|
| Batman Ninja (reż. Junpei Mizusaki, 2018) | Monika | 6 | 2,827 |
26-04-2018, 23:17 Ostatni post: werter |
|
| [oddzielony] Batman Ninja (reż. Junpei Mizusaki, 2018) | Arahan | 0 | 799 |
07-12-2017, 00:01 Ostatni post: Arahan |
|
| I, Frankenstein (2014) | Grievous | 22 | 7,739 |
28-01-2014, 03:37 Ostatni post: Mefisto |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

Spoiler![[Obrazek: Teenage_Mutant_Ninja_Turtles_Concept_Art...rdo_02.jpg]](http://conceptartworld.com/wp-content/uploads/2015/01/Teenage_Mutant_Ninja_Turtles_Concept_Art_Leonardo_02.jpg)