Terminator Genisys (2015) reż. Alan Taylor
Nie robić filmu z T-800 o wyglądzie 65ciolatka.

Odpowiedz
Terminator bez Arnolda? Wszyscy wiedzą jak to się skończyło w przypadku Salvation.
Swoją drogą, Cameron podrzucił doskonały pomysł jak upchnąć staruszka Szwarcenegera do filmu i nie pier...lić się z CGI.

Odpowiedz
I jeszcze ciekawostka. Uśmiech Arnold / Terminator ma być postacią pierwszoplanową. Tj. będziemy oglądać niektóre wydarzenia z T1 i T2 z jego perspektywy.

Odpowiedz
Moim zdaniem wytłumaczenie jest świetne i może być przyczynkiem do pokazania jakiejś zajebistej sceny (np. w końcu ciało T-800 umiera, gnije, odpada, a pod nim ciągle ten sam morderczy robot).

Odpowiedz
I mi też podoba się ten pomysł. Idea Terminatora, który nie wykonał swojej misji i utknął w linii czasowej ludzi, gdzie jego biologiczna tkanka uległa stopniowej degradacji, to fajny motyw. Odpowiednik starej, rdzawiącej na złomowisku maszyny weterana, która nagle musi wrócić do akcji, bo coś tam,

Z tym motywem Terminatorowego procesora lepiej przystosowującego się do życia wśród ludzi, poprzez dłuższy kontakt, też można fajne rzeczy zrobić, jak się będzie miało scenarzystę z głową i nie pójdzie się w jakieś ckliwe lub komediowe motywy, gdzie z Termka robi się dobrego dziadka.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
(22-10-2014, 16:20)Proteus napisał(a): Z tym motywem Terminatorowego procesora lepiej przystosowującego się do życia wśród ludzi, poprzez dłuższy kontakt, też można fajne rzeczy zrobić, jak się będzie miało scenarzystę z głową i nie pójdzie się w jakieś ckliwe lub komediowe motywy, gdzie z Termka robi się dobrego dziadka.

Przystosowanie przystosowaniem - ok, jeśli terminator będzie urządzał niedzielnego grilla dla sąsiadów żeby nie wzbudzać podejrzeń, a potem rozwali jakiegoś bo wraca do gry i potrzebuje motoru i skórzanej kurtki - nie ok, jeśli zacznie się wzruszać całującymi parami w parku i adoptuje szczeniaczka, żeby się nie czuć samotnym.
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz
No dlatego pisałem - nie robić z tego komedii Uśmiech

Odpowiedz
(22-10-2014, 16:43)Proteus napisał(a): No dlatego pisałem - nie robić z tego komedii Uśmiech

Tzn, komedię to właściwie z tego jeszcze można zrobić. Np. Arnie wsiada do metra, a tu ktoś wstaje i proponuje mu, żeby usiadł - przeskakujemy do widoku z wnętrza robota i widzimy jak wybiera odpowiedź z drzewka możliwości:

-Fuck you asshole.
-Get Lost.
-Thank You, sir, thats very nice of you.
-I like you. That's why I'm going to kill you last.
-Can you hurry up? My horse is getting tired.

Oczko

Najważniejsze, żeby to po prostu był ciągle ten sam elektroniczny morderca, a nie nagle jakieś pierdoły o maszynie zyskującej uczucia bo się długo wychowywała z ludźmi. Za emo roboty nie płace Oczko

Odpowiedz
Ewentualnie kino familie o dorastaniu z dodatkiem Gran Torino Uśmiech Młody ciamajdowaty chłopak, nie może znalezć dziewczyny, ma problemy z lokalnymi chuliganami i jest generalnym życiowym niedojdą. Pewnego lata jednak, los powiązał go z tajemniczym, starym (ale zaskakująco wielkim jak na swój wiek) sąsiadem, o którym na osiedlu krążyły legendy. Facet uczy go życia, walki i tańca Uśmiech A pod koniec filmu brutalnie morduje dręczących chłopaka chuliganów.

Odpowiedz
Shut up and take my money! Duży uśmiech

Odpowiedz
Akurat z tym uczeniem się to trochę nie teges, bo Cameron chyba zapomniał, że sam napisał w scenariuszu, że Skynet blokuje T-800 możliwość uczenia się. Dopiero w dwójce musieli mu ją umożliwić, przestawiając coś tam we łbie.

Odpowiedz
A potem ta scena została wycięta i dla 95% widzów terminatory uczą się bez potrzeby grzebania w głowie.

Odpowiedz
(22-10-2014, 20:19)Negatywny napisał(a): A potem ta scena została wycięta i dla 95% widzów terminatory uczą się bez potrzeby grzebania w głowie.

Dokładnie tak. Dopiero w dobie Internetu dowiedziałem się o wyciętych scenach z T2, zobaczyłem je i poznałem całą prawdę o możliwości uczenia się Terminatorów. Wcześniej myślałem, że one się po prostu przystosowują do okoliczności i nabierają ludzkich nawyków. Mam nadzieję, że w Genisys będzie to z głową pokazane.
Mam też nadzieję, że Terminator nie będzie towarzyszył Kyle'owi i Sarze od samego początku filmu, w sensie od momentu kiedy ubije złego T-800 tym samym ratując życie Kyle. Chciałbym ten wspominany wyżej proces adaptacji naprawdę zobaczyć. Uśmiech

Odpowiedz
(22-10-2014, 13:21)Super8 napisał(a): Terminator bez Arnolda? Wszyscy wiedzą jak to się skończyło w przypadku Salvation.
Swoją drogą, Cameron podrzucił doskonały pomysł jak upchnąć staruszka Szwarcenegera do filmu i nie pier...lić się z CGI.

Salvation to był po prostu chujowy film, przekonanie że niemożliwym jest zrobienie dobrego filmu o terminatorze bez mordy arnolda to jakiś nonsens.

(22-10-2014, 13:08)Negatywny napisał(a): masz lepszy pomysł jak wytłumaczyć T-800 o wyglądzie 65cio latka?

Ja się zastanawiam co oni tam naodpierdalali z timelinem. 65 letni terminator? od 84 do 2004 to zaledwie 20 lat, w jaki rok został wysłany ten terminator??? this shit doesn't make any sense.

Odpowiedz
W sumie, mógłbym się podpisać pod powyższym postem. Zresztą juz o tym wspominałem

(01-10-2014, 19:00)shamar napisał(a): Kiedy ten Arnold niby został stworzony, że będzie wyglądał jak dziadek?
To idiotyczne.

(22-10-2014, 13:21)Super8 napisał(a): Terminator bez Arnolda? Wszyscy wiedzą jak to się skończyło w przypadku Salvation.

Skończyło się tak bo ZAWALONO film. O ile byłby lepszy, gdyby nie sugerowano, od początku, że Marcus to robot i, szczególnie, gdyby roboty zabijały ludzi a bawiły się z nimi?
Poza tym - przypominam kwiatki w stylu "roboty w nocy stosują termowizję dlatego poruszamy się za dnia"...

(22-10-2014, 13:21)Super8 napisał(a): Swoją drogą, Cameron podrzucił doskonały pomysł jak upchnąć staruszka Szwarcenegera do filmu i nie pier...lić się z CGI.

Jak wspominałem - ten pomysł jest kretyński i jest wynikiem chyba tylko tego, że szkoda im kasy na cyfrową młodą facjatę Arnolda.

Pomyślmy jednak... znów będzie bzdurne zapętlenie? T800 przeżywszy kilkadziesiąt lat, zostanie wysłany w przeszłość? Ale... przy pierwszym wysłaniu przecież nie powinien być stary.

Do tego dochodzą "akcje" w stylu T1000 o innym wyglądzie i pewnie T800 - morderca też będzie miał twarz nie-Arnolda.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Myślę, że zobaczymy odmłodzoną twarz Arnolda. Przez chwilę, ale jednak. I będzie to w krótkich scenach w 1984 i 1995 r. Potem akcja przeniesie się do 2017 r. Wiemy to z przecieków.
W 1984 r. kiedy to powstawał T1 Arnie miał już 37 lat. Jeżeli weźmiemy to jako punkt odniesienia to Terminator-Dziadek będzie miał 70 lat (Arnie urodził się w 1947 r.). Oczko I tutaj wszystko się zgadza.

Odpowiedz
Pewnie się okaże, że te "krótkie sceny" to będą luźne migawki, i głos "zza kadru" tłumaczący wydarzenia (podobnie, jak pokazywane wojny i tłumaczenie Connora), tym razem to Arnold-dziadek będzie wprowadzał- o co chodzi.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie no, są zdjęcia jak Kyle z Sarą strzelają z furgonetki do radiowozu prowadzonego pewnie przez złego T-800. Dobry T-800 prowadzi pewnie furgonetekę. Potem Dobry T-800 musi zabić złego T-800, tak, żeby zmienić linię czasową i dać Kylowi żyć. Myślę, że cały akt I będzie poświęcony na nakreślenie nowej historii i będzie trochę CGI twarzy Arniego.

Odpowiedz
Z CinemaBlend

Cytat:In the years since 1991, when James Cameron's T2: Judgement Day was released, the Terminator franchise hasn't exactly been booming. Neither 2003's Terminator 3: Rise of the Machines nor 2009's Terminator Salvation were seen as living up to the classic first two movies in the series, and as a result the property laid dormant for a good number of years. It's finally set to come back next year in the form of Terminator Genisys, a reboot of sorts that is expected to launch a new trilogy, but if new reports are to be believed, then the franchise's future may not be that bright.

This new info comes to us from the folks at Schmoes Knows, who have gotten word from an inside source that Terminator: Genisys is so bad it could wind up killing the sci-fi franchise completely. Wanting to avoid spoilers and not ruin the film for people that may still be interested in seeing it, the show host really only spoke in vague terms and didn't provide any concrete details, but his tone was harsh enough. A number of flaws are pointed at, including a villain who comes from out of left field, incredibly confusing and convoluted time travel elements, and a wholly new kind of Terminator that takes one step beyond the hybrid that was played by Sam Worthington in Terminator Salvation. It's added that this new brand of Terminator is actually a big spoiler, and is described as a "reach."

Adding further details (and one that I actually think is kind of cool), the source also says that Terminator: Genisys will connect back to James Cameron's original movie in a very significant way. Apparently there is a sequence in the film that features the original T-800 in all his glory. In order to make this happen, it sounds like the production will be doing a bit of digital de-aging - akin to what was done with Jeff Bridges in Tron Legacy. How the character fits into Terminator: Genisys' plot is unclear, but it is interesting that a firm continuity link is being made between the newest sequel and the first film.

Odpowiedz
Nic zaskakującego, za to... śmiesznego. Przecież ta "frenczyza" została "zabita" już przy okazji T3 więc...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon