Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Mierzwiak napisał(a):Ale kaskader powinien być nieodróżnialny od aktora, więc to musi być ten sam kostium.
Nie, nie musi. Zwłaszcza jeżeli sceny akcji będa poprawiane CGI. A jeżeli scena jest kręcona z daleka to już w ogóle. Wzór musi być taki sam lub wystarczająco podobny, ale nie sam kostium.
Szaman napisał(a):Ten sam kostium miał na sobie Garfield na oficjalnym zdjęciu. Strasznie brakuje mu po prostu wyrazistości, motywu pajęczyny czy większych oczu, filtr kamery tego nie naprawi.
To ten sam czy nie ten sam? Bo ten, który miał Garfield ma motyw pajęczyny... Ten zresztą też chyba ma z tego co widzę. :)
A mnie się wzór kostiumu mało podoba. Jeżeli będzie powiedziane w filmie, że, tak jak w Ultimate Spider-Man, to menadżer wrestlingowy sprezentował mu kostium, to przeżyję taki krój, ale jeżeli Parker sam sobie taki zaprojektuje to będzie to cienkie.
22-01-2011, 11:52
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Szaman napisał(a):Strasznie brakuje mu po prostu wyrazistości, motywu pajęczyny czy większych oczu, filtr kamery tego nie naprawi.
Widzę że dysponujesz tym zdjęciem w 12 megapikselowej jakości, bo rozumiem że to na jego podstawie wyciągnąłeś takie wnioski?
22-01-2011, 12:03
Samurai Cop
Liczba postów: 4,396
Liczba wątków: 28
Super hiper rozdzielczość nie przywróci tych elementów o których pisałem. Strój ma pajęczynę ale tylko w kilku miejscach, i jak potwierdza to zdjęcie prawie niewidoczną z dalszej odległości.
22-01-2011, 12:07
Nowy
Liczba postów: 87
Liczba wątków: 0
Jest jeszcze możliwość, że ten kostium i ten, który pokazano wcześniej to dwa różne. Może Peter będzie miał w tym filmie dwa stroje tak jak u Raimi' ego. Ten to jakiś pierwszy, ,,prototyp''., a ten, który widzieliśmy wcześniej, taki ,,mroczny''. to już ten właściwy kostium :wink: .
22-01-2011, 13:47
Więcej zdjęć z produkcji (akrobacje - widać, że robione po "Bożemu"):
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=73503
26-01-2011, 01:59
Captain Skullet
Liczba postów: 20,398
Liczba wątków: 128
Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
No tak :roll: To dość ciekawe zdjęcie :???:
05-02-2011, 17:09
Nowy
Kostium nadal jakoś mnie nie powala. Dlatego wstrzymam się z wszelkim komentowaniem stroju do czasu ukazania trailera ;) . Tam powinien już wyglądać tak jak należy.
A fotki rzeczywiście gejoza jak ta lala :/ .
05-02-2011, 18:08
Samurai Cop
Jeśli dobrze pamiętam to kostium u Raimiego wyglądał tak samo na planie i na filmie. Do tego widać, że pajęcze akrobacje kręcone są przy jak najmniejszym użyciu CGI, więc dlaczego mieliby grzebać komputerem przy kostiumie?
Na oficjalnym zdjęciu wygląda on trochę lepiej ale przecież chyba cały film nie będzie dział się "po ciemku". Tak więc cudów się nie spodziewam.
05-02-2011, 23:22
Dużo pisze
Liczba postów: 361
Liczba wątków: 6
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Mnie się podoba, choć uważam że Garfield w tej roli to niewypał.
14-02-2011, 23:41
Stały bywalec
Liczba postów: 3,286
Liczba wątków: 5
Kostium nie różni się jakos bardzo od poprzednich filmów xd
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
14-02-2011, 23:46
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Tytuł może być, strój wreszcie po tych wszystkich fotach z planu wygląda jak należy.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
14-02-2011, 23:47
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 30,542
Liczba wątków: 67
wygląda fajnie na tyle, na ile może wyglądać pozowane zdjęcie w półmroku
15-02-2011, 01:13
Captain Skullet
Liczba postów: 20,398
Liczba wątków: 128
Wiedziałem, po prostu wiedziałem, że dadzą taki tytuł :mrgreen: to było wręcz oczywiste., no i trudno chyba o lepszy tytuł (szkoda tylko, że trzeci Batman dla równowagi dostał tytuł beznadziejny, może nie tyle sam w sobie, co w z zestawieniu z resztą serii).
Co do kostiumu - na oficjalnych fotach wygląda świetnie, na zdjęciach z planu fatalnie, liczę że na filmie będzie się prezentował tak jak na fotach oficjalnych. Co do Garfielda - pasuje mi nawet do roli, ale z włosami mógłby coś zrobić.
15-02-2011, 01:54
Samurai Cop
Nie ma jeszcze co się podniecać, po prostu skrzętnie pominięto najbardziej krytykowane elementy stroju, np srebrne buciki, lampasy na spodniach czy wrzynanie się w tyłek jakby reżyserem był Joel Schumacher. Oczywiście na tym zdjęciu wygląda bardzo dobrze.
15-02-2011, 09:27
Tytuł mi bardzo pasuje, a sam kostium wygląda nieźle. Co prawda nie do końca oczy widać, ale sprawia niezłe wrażenie i myślę, że nawet jestem w stanie łyknąć, że Peter wykonał go sam. Ewentualnie zrobił to jego promotor. Widoczne też całkiem nieźle wyrzutnie sieci.
BTW - powierzchnia kostiumu wygląda jak piłka do kosza ;)
15-02-2011, 13:30
Nowy
Czyli sprawdziły się przypuszczenia niektórych, co do obróbki komputerowej. Tak więc możemy być spokojni o kostium. Świetnie na tym zdjęciu wygląda. Już nie mogę się doczekać trailera. Zobaczymy jak będzie się prezentował ,,w ruchu''.
A tytuł ciekawy. Taki niespodziewany i zaskakujący. Film na podstawie Ultimate, a nazywa się właśnie The Amazing Spider - man ;) .
15-02-2011, 16:21
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Świetnie wygląda, jest taki, hmmm, organiczny? Naturalny? Z jednej strony nie wygląda jak coś co mogłoby zostać zrobione domowym sposobem, ale też nie jest tak efekciarski jak strój z filmów Raimiego.
15-02-2011, 16:24
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Mikoto napisał(a):Czyli sprawdziły się przypuszczenia niektórych, co do obróbki komputerowej.
Nie sprawdziły. To są po prostu dwa różne kostiumy. Jeden do filmu, a drugi do kaskaderki.
15-02-2011, 18:27
|