The Avengers (2012)
No właśnie, Mierzwiak?:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Nie wiem jakie prochy bierze Martini, a moja opinia o 2012 jest w stosownym temacie. Do your research :)

Odpowiedz
Obejrzałem sam finał, bo na całość nie miałem czasu, obejrzę jutro - nie wiem, jak można nie czuć tego finału. Przecież to jest tak genialne nakręcone, tak rozpisane, że człowiek siada na krawędzi fotel i tylko patrzy z rozdziawioną gębą. Że bohaterowie mają god mode? Jak w prawie każdym blockbusterze ostatnio, ale tutaj dzieje się tyle, tu się leją, tam strzelają, po lewej wali się budek a po prawej leci samochód - nie ma po prostu czasu na zastanowienie. I to że team włożył niesamowity wysiłek widać najlepiej w scenie po napisach, gdzie nikt za bardzo nawet żuć nie ma siły :) zobaczymy, jak wypadnie jutro całość, wreszcie w upragnionym 2D.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Odpowiedz
(22-08-2012, 22:19)Gieferg napisał(a): Avengers 8/10 a Battleship 10/10? Znaczy ten drugi jest lepszy?

Kij z tym - mnie w ogóle dziwi, że dla filmu z kosmitami Danuś taką niską ocenę dał. WTF?!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Po napisach jest jakaś scena? Kurde... Wkurzają mnie sceny po napisach.

Odpowiedz
No w sumie to nawet dwie. Jedna w trakcie napisów, a druga już po. Dzisiaj prawdopodobnie zrobię sobie powtórny seans i mam nadzieję bawić się równie dobrze jak w kinie.

Odpowiedz
Jest jedna scena. Druga jest niedostępna w europejskich wersjach filmu.

Odpowiedz
Cieniasy. Ja powtórny seans zaliczyłem w kinie, z kolejnym czekam na Blu-raya :)

Odpowiedz
Ja też, Avengersi zasługują co najmniej na dwa seanse w kinie :)
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Zasługiwałby, gdyby były seanse w 2D. A tak - foch ;)

BTW, smaczki: nie pamiętam w którym miejscu, ale na małym ekranie migają Hawkeye & Wdowa prawdopodobnie w Budapeszcie ;) ; gdy Loki kontaktuje się z szefem w tle płynie opancerzona gąsienica - fajne rzeczy, których nie wychwyciłem w kinie.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Ja to zauważyłem za pierwszym razem :)

A 3D było lepsze niż w kręconym w stereo Prometeuszu, więc foch nieuzasadniony :]

Odpowiedz
Ok jestem po dwóch seansach i raz obejrzanym samym finałem, tak więc:
Cytat:Kij z tym - mnie w ogóle dziwi, że dla filmu z kosmitami Danuś taką niską ocenę dał. WTF?!
Zastanawiam się nad podwyższeniem oceny, bo coraz bardziej zaczynam czuć ten film. Ok, dalej brak emocji, ale kurde, finał to majstersztyk:)
Zresztą nawet akcja na latającym lotniskowym jebadle ma zajebiste momenty, zwłaszcza sekwencja pościgu Wdowy przez Hulka.
Ktoś tu twierdzi, że
[spoiler]śmierć Coulsona[\spoiler] i konsekwencje których brak to wada filmu? Czy tylko mi podoba się scena, kiedy agentka Hill nieco zdziwiona mówi do Fury'ego, że Coulson trzymał karty w szafce, a nie w kieszeni? A Fury mówi, ze potrzebowali bodźca i zaraz po tym widzimy wylatujących mścicieli?
Jedna z moich ulubionych scen i dialogów w filmie:)

Dobra, a teraz o kilku wadach, bo nie może być tak, ze nie wychaczyłem:P
Nie podobało mi się, to że Wdowa mając w rękach broń kosmitów musiała każdorazowo robić pięć obrotów i tyciącpićsetstodziewięcset salt by strzelić do wroga. Zupełnie niepotrzebne i nazbyt efekciarskie.
Czy do jasnej cholery, w filmie musieli wcisnąć pierdzielony latający lotniskowiec z technologią zajumaną Predatorom? Nie kumam, nie mogło być zwykłego?
Design obcych bardzo fajny, i od razy wyjaśniam, dlaczego na początku tak słaba ocena filmu z inwazją obcych. Za mało napieprzania się ludzkim wojskiem, wiem, że to film o Avengers, no ale za mało i już:)
Ocena skoczyła 9/10

Odpowiedz
Króciutko - obejrzałem sobie drugi raz, radochę miałem dokładnie taką, jak w maju w kinie. Wszystko to co się dzieje przez ostatnie pół godziny to samo dobro i nie wyobrażam sobie tego lepiej. Moment z "I'm always angry" i późniejszy objazd Avengersów dookoła wielbię.

A Ruffalo to naprawdę idealny Banner. Plus, Hulk krwawi! :)

Odpowiedz
S.H.I.E.L.D powinno latać awionetką. ;)

Aha, co do wrażeń po drugim seansie, nowy kostium Capa nadal mi się nie podoba. Szkoda że nie przypomina bardziej tego z solowego filmu.

Odpowiedz
Wiecie kiedy człowiek zaczyna tertyczeć? Gdy ten pierdzielony, zajebisty, niesamowity lotniskowiec lata a ty patrzysz z miną dziadka, któremu nie dostarczyli renty na czas. Niedowierzanie. I właśnie jak patrzyłem na te ustrojstwo to jakoś zapomniałem się cieszyć z faktu, że takie coś wymyślili. Dorosłość ma same minusy. Starość jeszcze więcej.

Ej, kuwa, lotniskowiec był zajebisty, nie?!
loading podpis...

Odpowiedz
Nie nie był zajebisty. Dla mnie to jeden z największych facepalmów w filmie.

Odpowiedz
To właśnie pisałem - że tak zajebisty pomysł odebrałem z dosłownym facepalmem podczas seansu - złapałem się za głowę i wymamrotałem coś pod nosem. Zresztą, przy takiej technologii to kosmici nawet nie zawitali by na Ziemię raczej...
loading podpis...

Odpowiedz
Phil jeśli ludzie mają takie technologię. To kosmici i Loki nie mieli co szukać na Ziemi. Przecież wiadome było, że Alieny przydupią sprawę.

Odpowiedz
Nie ogarniam, fan transformerów i kosmitów skaczących statkami po wodzie, mędzi na latający lotniskowiec w ekranizacji komiksu... To forum nie przestaje mnie zdumiewać.

To nie ma związku z dorosłością ani z inżynierskim wykształceniem.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon