The Batman - part II (2025) reż. Matt Reeves
Jak to co zrobił? Mainstream się zachwycił. No to musi być coś nie tak, co nie?
The key of joy is disobedience.

Odpowiedz
Przyznam się, że gdybym musiał wybierać, to wolę włączyć Batman Forever. Nie byłoby to spełnieniem moich marzeń, ale są tam jakieś punkty zaczepienia - wizja, jakiś tam pomysł na Wayne'a. No i jest bezwzględnie krótszy o prawie godzinę, a w odbiorze o 7 lat.
.

Odpowiedz
Mam jak srebrnik.

Odpowiedz
(13-06-2023, 08:05)Kryst_007 napisał(a): Ten film ewidentnie zrobił coś temu forum. Jedziecie po nim jakby gorszy był od kolorowanek Schumachera.

Batman i Robin to bajka której nie lubię, ale Batman Forever to ty szanuj, full camp bez trzymanki który nie próbuje na siłę kopiować Burtona tylko wybiera połączenie mroku i neonowych świateł, jedyna rzecz której nie lubię w tym filmie to Tommy Lee Jones który ewidentnie chciał skopiować Carreya któremu zazdrościł popularności i wyszło mu to (i widzom) bokiem, bo o ile Carrey jest świetny jako Riddler, o tyle Jones wypada kuriozalnie.

No i cały wątek traumy Bruce'a w Batman Forever jest o wiele lepszy, głębszy, oryginalniejszy, ze świetnym symbolizmem odnośnie "red book", a w usuniętych scenach dostajemy tego o wiele więcej, Kilmer jest jednym z moich ulubionych Batmanów, zarówno jako Wayne i Batman jest dystyngowany co jest rzadkością, bo większość aktorów (prócz Afflecka jako Wayne'a) jest raczej dosyć agresywna. Battinson i jego ptsd w rozmytym maikjażu z Nirvaną w tle nawet nie stał koło Batman Forever.

Odpowiedz
(13-06-2023, 08:05)Kryst_007 napisał(a): Ten film ewidentnie zrobił coś temu forum. Jedziecie po nim jakby gorszy był od kolorowanek Schumachera.

Tam nie było przynajmniej nic o "przywilejach Bialych". Serio. W takim momencie film jest przekreslony bo to ideologiczny wysryw i zostanie taki na zawsze. Chyba, że za 50 lat to prawacy będą cenzurować filmy. ''
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Bo jest gorszy. Kolorowanki są kolorowankami i niczego nie udają.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz

Kolorowanki Schumachera mam na półce i do nich wracam (do B&R dość rzadko, ale jednak), a tu skręca mnie na samą myśl o powtórce.
Mówi samo za siebie.

Odpowiedz
Kolorowanki Schumachera przynajmniej nie są w slowmotion przez cały seans.

Odpowiedz
I w tle nie gra ten sam monotonny 3 sekundowy kawałek.

Odpowiedz
Temat Goldenthala jest równie dobry co ten Burtona i idealnie zgrywa się z klimatem filmów
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Batman i Robin miał być campowym wygłupem i tym właśnie jest. The Batman miał być mrocznym kryminałem, a jest debilny i zwyczajnie bury.

Odpowiedz

Czas na powtórkę, zeszłego lata oglądałem Batman Forver kilkanaście razy.

Odpowiedz
Nie żebym był jakimś wielkim fanem Batmana, ale jakoś tak się złożyło, że w 95 roku jako dzieciak byłem w kinie na "Batman Forever" i wtedy ta kolorowanka Schumachera ewidentnie skierowana do nastolatków mi się podobała i miło spędziłem na niej czas. "The Batman" reklamowany był za to jako mroczny kryminał dla dorosłego widza inspirowany "Se7en" Finchera i choć domyślałem się, że to takie pitolenie dla samego pitolenia (PG-13, zakaz palenia dla Pingwina itp.) to i tak skala spierdolenia tego filmu mnie totalnie zaskoczyła. No i w pewnym momencie przysnąłem na nim w kinie, co jeszcze nigdy w życiu mi się nie zdarzyło, co z miejsca dyskwalifikuje dla mnie ten pseudo mroczny kleks na gaciach Reveesa.

Podsumowując - jeden film spełnił swoje zadanie i dał to co obiecywał, drugi nie. Ot i cała filozofia.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Liczę, że w 2 bedzie jeszcze wiecej Bialych przestepcow i jeszcze większy spisek Bialych Uprzywilejowanych Ludzi.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
A kota dziś nakarmiłeś Shamar?
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
Obstawiam co najmniej jeden race swap, chodzi w końcu o reprezntejszyn.

Odpowiedz
Bardzo luźne plotki są rozsiewane obecnie, że w dwójce miałby być Tommy Eliot czyli Hush.

Z jednej strony to pasuje do tego, co tam Reeves w pierwszym filmie wystrugał. Z drugiej jednak poprowadzenie wątku Riddlera w jedynce było takie, że równie dobrze on mógłby być Hushem, gdyby zmienić kilka drobiazgów. Znowu powiązanie z dzieciństwem Wayne'a, znowu udawany mrok? Można to nazwać zarówno konsekwencją, jak i powtarzaniem samego siebie.

No, ale to tylko plotka. Pewnie ich sporo w świecie kina ze względu na specyficzny moment w branży
.

Odpowiedz
W sumie nie miałbym z tym problemu bo w końcu miałbym motywacje żeby przeczytać Hush.

Odpowiedz
Polecam animowaną adaptację, dużo bardziej podobała mi się od komiksu.

Wysłane z mojego CPH2481 przy użyciu Tapatalka
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Komiks jest debilny, więc nietrudno go przewyższyć.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon