The Bikeriders (reż. Jeff Nichols)
Obsada: Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy, Michael Shannon, Mike Faist, Boyd Holbrook oraz Norman Reedus

Fabuła: historia pewnego klubu motocyklowego białych ludzi z przełomu lat 60./70. XX wieku.

Opinie: pierwsze recki są bardzo pozytywne. Najlepsza rola Hardy'ego od ponad dekady (przy czym moim zdaniem jego najlepsza rola to "Zjawa"), Jodie Comer podobno daje popis i przyćmiewa wszystkich mężczyzn.

Inspiracje: klasyki kina o motocyklach i Goodfellas.

[Obrazek: F43u-1-HWs-AAwvhf.jpg]

[Obrazek: F42v4-TVXYAAMhe9.jpg]

Odpowiedz
Mental, ja Cię błagam - nie hajpuj :(

Odpowiedz
Akurat tutaj kpiny z hajpu u Mentala są nieuzasadnione, bo Jeff Nichols to klasa reżyser i wstydu prawie na pewno nie będzie.

Odpowiedz
Nic nie widziałem jeszcze od Nicholsa, ale hype jaki mi towarzyszy to istny demon prędkości. Do tego obsada, w której lubię absolutnie każdego.

Odpowiedz
Chlopie, nadrabiaj, nadrabiaj :)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(01-09-2023, 13:22)Kerev napisał(a): Akurat tutaj kpiny z hajpu u Mentala są nieuzasadnione, bo Jeff Nichols to klasa reżyser i wstydu prawie na pewno nie będzie.

To tym bardziej liczę na to, ze hype Mentala nie zadziała jak zawsze :)

Odpowiedz
A co niby ten "klasa rezyser" nakręcił w swej karierze? Mud? No taki film 6,5/10. Co prócz Michael'a Shannona ten kolo ma do zaoferowania? IMO Nic. To jest taki twórca kina artystycznego dla rednecków, i tyle. Z tego nowego pewnie wyjedzie film maks 7/10.

Odpowiedz
(02-09-2023, 14:09)Derelict Machine napisał(a): To jest taki twórca kina artystycznego dla rednecków, i tyle..
A wady?

Odpowiedz
(02-09-2023, 14:47)PropJoe napisał(a):
(02-09-2023, 14:09)Derelict Machine napisał(a): To jest taki twórca kina artystycznego dla rednecków, i tyle..
A wady?

Caucasian White Male.

Odpowiedz
Derelict Machine napisał(a):Mud? No taki film 6,5/10.

Twoja stara 6.5/10.

Mud to film 10/10.

Odpowiedz
Mud jest mega dobry, kocham klimat tego filmu i super końcówkę

Odpowiedz
Mud to (bardzo) spoko film (w którym dodatkowo dzieciaki nie wkurzają, za co z marszu +1 do noty wyjściowej), ale w filmografii Nicholsa najmocniej świeci Take Shelter. Rzekłem.

Odpowiedz
Kiedy to wypuszczono?

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Parę dni temu pokazali to na jakimś festiwalu ale premiera kinowa jest w grudniu.

Odpowiedz

No nie wiem... wygląda jak pół kroku od parodii.
I jeszcze ten głosik Hardy'ego.

Odpowiedz
Podoba mi się. Głosik Hardy'ego na razie oceniam neutralnie, ale mam nadzieję, że na dłuższą metę w filmie nie będzie irytował. Za to już zakochany jestem w akcenciku Comer <3

BTW. Całkiem ładny plakat na dokładkę.

[twitter]https://twitter.com/20thcentury/status/1699453658973565353?t=7yiBH5KSWd_X6t5Nr9KAug&s=19[/twitter]

Odpowiedz
W nocnych scenach Butler przypomina młodego Rourke'a.

Jak dla mnie - sztosik. Czekam. Wygląda jak stylizowane kino, ale nieprzestylizowane.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Sztos totalny, jestem w kinie na premierze ;)

Odpowiedz
Wygląda znakomicie. Dawno nie było fajnego filmu o bikerach. "Chasing the Shadow", "Easy Rider", "Synowie anarchii" na pewnym etapie mnie zmęczyli, plus fkurfiający główny bohater.

Jeśli scenariusz będzie OK, to przy tej obsadzie - bardzo fajnie.

Odpowiedz
https://filmozercy.com/wpis/disney-boi-sie-kolejnej-wpadki-studio-porzucilo-gotowy-film-z-tomem-hardym-the-bikeriders-kiedy-premiera?fbclid=IwAR2actyvSByelBa5UaU2I_BvFdLWd5_A3iCPRU_Oif1IW69GkU3-R8JXXA4#lp8iz73m4ph7bao667c

Cytat: Disney zrezygnował z dystrybucji filmu „The Bikeriders”, którego gwiazdami są Tom Hardy, Jodie Comer i Austin Butler. Produkcja miała trafić do kin na początku grudnia tego roku. Ostatnio straciła datę premiery, a teraz okazuje się, że Disney całkowicie porzucił projekt i nie zamierza zajmować się jego dystrybucji. (...)

Firma produkcyjna New Regency szuka teraz nowego studia, które zajmie się pokazaniem filmu widzom. Mówi się, że jej szefostwo jest otwarte na wszelkie możliwości dystrybucji i nie wyklucza także pokazania filmu w streamingu.

Oho, chyba panika po flopie "The Marvels".
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon