Fanboy Nolana
Liczba postów: 11,944
Liczba wątków: 126
(20-11-2011, 16:14)Gieferg napisał(a): Głupio to wyglądają "uszy" Seliny:
A pamiętasz jaka była ostra dyskusja i reakcje w internecie, kiedy na początku wynikało, że Catwoman w ogóle nie ma mieć "uszu"? ;)
Ale co do Bane, pełna zgoda, wygląda dobrze. Mnie się taki podoba i budzi mój respekt.
20-11-2011, 19:58
Dużo pisze
Liczba postów: 497
Liczba wątków: 1
Uszy są najmniejszym problemem jej maski. Osobiście wolę żeby broń była czymś w stylu sonaru, niż czymś w rodzaju zawracającego na ścianie motoru :p
20-11-2011, 20:01
Captain Skullet
Liczba postów: 20,374
Liczba wątków: 128
Cytat:A pamiętasz jaka była ostra dyskusja i reakcje w internecie, kiedy na początku wynikało, że Catwoman w ogóle nie ma mieć "uszu"? ;)
I liczyłem na to że ich nie będzie.
20-11-2011, 20:25
Dużo pisze
Liczba postów: 359
No dobra, na tym zdjęciu Bane wygląda kozacko :) Pierwszy raz mogę powiedzieć, że akceptuję w 100%.
21-11-2011, 16:18
Dużo pisze
wreszcie coś co wygląda dobrze. dodatkowo fotki ze środka magazynu: http://www.comicbookmovie.com/fansites/joshw24/news/?a=50115
21-11-2011, 16:26
Red Crow
Liczba postów: 12,704
Liczba wątków: 50
To zdjęcie ostatecznie mnie przekonało do Bane'a.
21-11-2011, 17:54
Fanboy Nolana
Bane będzie rządzić w tym filmie. Nie mogę się doczekać jego walki z Batmanem. :)
21-11-2011, 18:03
Dużo pisze
Cytat:To zdjęcie ostatecznie mnie przekonało do Bane'a.
a co w nim takiego przekonującego? Podone foty już z planu były. Mnie ten płaszcz się nie podoba, za to druga okładka z Banem naprawdę dobra.
21-11-2011, 18:18
Red Crow
Ale nie było na nich foty z Dentem, a płaszcz... Nolan nie mógł nic lepszego dla Bane'a wymyślić. Jeszcze usunąć mu z ryja ten gadżet z sex-shopu i będzie ekstra (tak, wiem że to nierealne).
21-11-2011, 18:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2011, 18:27 przez nawrocki.)
Fanboy Nolana
Płaszcz jest super, chciałbym mieć, taki na zimę. :)
21-11-2011, 18:36
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
A mi nic nie wadzi w jego wyglądzie. Bane, podobnie jak Joker będzie najjaśniejszym elementem tego filmu, nie ma innej możliwości. Co innego Kobieta Kot- na ten moment ta postać mnie w ogóle nie obchodzi.
koronex1989
21-11-2011, 18:38
Dużo pisze
fota z Dentem była. Bane ją targał. Choć nie była tak widoczna to, większość obstawiała, że jest na niej Dent. "Banda" Bane'a też zbyt ciekawie nie wygląda. I skąd on ich wziął? Bo chyba nie z więzienia Gotham, bo tam to całkiem dobrzy ludzie są, na co wskazuje scena z barkami z TDK.
Christopher Nolan o filmie i prologu:
Tak naprawdę to wszystko przedstawia zakończenie historii Batmana i Bruce?a Wayne?a. Zostawiliśmy go w bardzo niepewnej sytuacji. Dlatego pewnie dla wielu będzie to zaskoczenie, że akcja naszego filmu rozgrywać się będzie później, 8 lat po wydarzeniach z ?The Dark Knight?. Mamy więc starszego Bruce?a Wayne?a i nie jest on w najlepszym stanie.
Wprowadzając Bane?a chcieliśmy dać Batmanowi wyzwanie, jakiego wcześniej nie doświadczył. Z takim wyborem złoczyńcy i opowieści sprawdzamy Batmana zarówno pod względem fizycznym jak i psychicznym.
Prolog to właściwie sześć, siedem pierwszych minut filmu. Jest to wprowadzanie postaci Bane?a i przedsmak reszty filmu.
Celem prologu jest pokazanie różnicy pomiędzy Banem a innymi złoczyńcami, z którymi spotkał się Batman w poprzednich filmach. Jest pewnego rodzaju filmowym potworem, lecz z wielkim intelektem, czego wcześniej nie brano pod uwagę. Ponieważ historie komiksowe są bardzo epickie i ewokacyjne, jak historia Bruce?a Wayne?a, szukaliśmy analogicznego złoczyńcy. Dlatego Bane jest godnym przeciwnikiem.
Tom Hardy o Bane?ie:
To brutal? Terrorysta pod względem psychicznym jak i brutalności w swoich działaniach.
Projektantka kostiumów Lindy Hemming zdradziła kilka szczegółów na temat historii Bane?a przy okazji omawiania maski złoczyńcy:
Został ranny w przeszłości. Doskwiera mu wielki ból i gaz pomaga mu przeżyć. Bez maski nie jest wstanie wytrzymać bólu. Rurki z maski sięgają wzdłuż jego szczęki i łączą się z dwoma pojemnikami na plecach.
21-11-2011, 18:40
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Bane coraz bardziej mi się podoba, a do samej maski nie mam zastrzeżeń. Hardy sobie poradzi, kto oglądał Bronsona ten wie, co ten facet potrafi zdziałać głosem.
To co mnie (pozytywnie) zaskoczyło, to 8 lat, które upłynęło od TDK. Dobry zabieg, choć będący chyba trochę pójściem na łatwiznę, wszak na końcu TDK Bat wziął na siebie kilka morderstw co było niezłym punktem wyjścia i chyba nie trudno się domyślić, że po 8 latach policja może być już zmęczona kolejnymi, nieudanymi próbami schwytania go i cały wątek pójdzie się...
22-11-2011, 00:50
Dużo pisze
Liczba postów: 742
Liczba wątków: 3
Ale z drugiej strony upadek Batmana może być bardziej epicki, wszak od tych 10 lat ("Batman Początek") stawał się częścią folkloru Gotham. I w końcu czary-mary technologiczne będą choć trochę bardziej na miejscu.
Pierwsze dobre wieści o tym filmie.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
22-11-2011, 09:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2011, 09:47 przez EL-Kal.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
Ale z tą przeciwbólową maską to trochę przesadzili :P Dwie Twarze z wypaloną mordą nie potrzebował żadnych środków przeciwbólowych, na dodatek walił łychę w jednej ze scen :P
22-11-2011, 11:37
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Walił łychę?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
22-11-2011, 11:48
^^
Liczba postów: 5,286
Liczba wątków: 73
Widmo Rises
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
22-11-2011, 12:16
Dużo pisze
Liczba postów: 361
Liczba wątków: 6
Dalsza część wypowiedzi Hardy'ego:
Hardy nazywa Bane?a zwykłym brutalem. Nie chodzi mu o samą walkę, ale rzeź. Jego styl walki jest brudny, agresywny. Ma mentalność terrorysty i podejmuje brutalne, okropne działania. Jeśli ma kogoś zastrzelić, to pierwsze do odstrzału są staruszki i kobiety w ciąży. Jest po prostu wstrętnym, okropnym typem.
Zajebiście.
22-11-2011, 15:03
Red Crow
Haha, już widzę odstrzeliwanie staruszek i kobiet w ciąży w Batmanie Nolana...
22-11-2011, 15:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2011, 15:09 przez nawrocki.)
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
Choć Hardy nie mówił o żadnem konkretnym fragmencie filmu i raczej nic takiego nie zobaczymy, to jednak wcale nie zdziwiłaby mnie jakaś scena z Bane'em w podobnym tonie.
Niektórzy tutaj zdążyli się już przekonać do jakiejś(bzdurnej moim zdaniem) teorii o rzekomym "ugrzecznieniu" filmów Nolana, przez całe to nieustanne gadanie o pg-13, przez trzy lata od premiery TDK. Sceny o takiej tonacji i tematyce już prędzej pasowałyby w Gackach Nolana, niż Batmanach Burtona, pomimo ich gotyckiego "mroku". Sekwencja taka może i byłaby bardziej oparta na sugestywnym przekazie przemocy, niż dosłownym pokazaniu krwi, jednak dla mnie na pewno nie byłaby w tym filmie czymś niespodziewanym.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
22-11-2011, 18:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2011, 19:10 przez Proteus.)
|