Dużo pisze
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 1
Cytat:No bo gdzie się podziało to futurystyczne miasto CGI z BB? Zburzyli?
Tak, jak napisał Proteus: w drugiej części widzimy po prostu zupełnie inną część miasta. Gotham to wielomilionowa metropolia, poszczególne jej części mogą wyglądać zupełnie inaczej.
13-04-2012, 01:03
Deputy US Marshal
Liczba postów: 7,026
Liczba wątków: 15
Zwłaszcza, że w Begins wyraźnie zaznaczono, że Narrows, to wydzielona część miasta, odgrodzona od dzielnic bogaczy.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
13-04-2012, 02:31
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
(12-04-2012, 19:29)Phil napisał(a): A wygląd Catwoman bez szału, ale też nie jakiś zły. Gorzej, że mi nie pasuje do tego świata
A facet w kostiumie Nietoperza pasuje? Tylko nie pisz, że tak, bo zaliczę ROTFLa życia :)
(12-04-2012, 22:18)leMur napisał(a): Dla przypomnienia, najlepsza zbroja Batmana w filmie aktorskim ever
Buahaha :) Dla przypomnienia, faktycznie najlepsza zbroja Batmana ever:
(13-04-2012, 00:08)shamar napisał(a): No bo gdzie się podziało to futurystyczne miasto CGI z BB?
W BB nie było futurystycznego CGI miasta, chyba że masz na myśli to ujęcie:
Jeśli tak, to i tak jesteś w błędzie, bo pomijając to powyższe, wszystkie ujęcia miasta w BB to delikatnie podrasowane ujęcia Chicago - dodana kolejka i więcej budynków w tle. Miasto w TDK wygląda dokładnie tak samo:
TDK ma lepsze zdjęcia, ale to BB miało lepszą kolorystykę, a miasto - głównie dzięki wyglądowi dzielnicy Narrows - jakiś charakter. TDK jest go całkowicie pozbawiony, to po prostu Chicago i jakkolwiek sfotografowane genialnie, to jako wyobrażenie Gotham wypada fatalnie.
13-04-2012, 07:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2012, 07:55 przez Mierzwiak.)
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Miałem wkleić fotkę z "Returns", ale Mierzwiak mnie ubiegł. Dodam od siebie jeszcze tylko, że Keaton jako jedyny w swoich strojach wyglądał poważnie.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
13-04-2012, 09:08
Captain Skullet
Liczba postów: 20,368
Liczba wątków: 128
Cz y ja tu widzę przykłady na urągające zdrowemu rozsądkowi podejście w stylu "Film podobał mi się najbardziej więc wszystko w nim było najlepsze" ?
Cytat:W BB nie było futurystycznego CGI miasta, chyba że masz na myśli to ujęcie:
Mniejsza o terminologię, ale tego:
Mi w TDK brakowało.
Po tak ważnych i charakterystycznych elementach miasta jak zbudowana przez Wayne'a kolejka czy Wayne Tower nie zostało śladu i gadka szmatka o tym że pokazano inną część Gotham mnie w tym momencie nie satysfakcjonuje bo i tak wiem, że po prostu to olano. Po obejrzeniu BB i dodatków na DVD zastanawiałem się jak będzie wyglądało Gotham w TDK (i np jaskinia nietoperza) i ile z tego co przygotowano na potrzeby pierwszego filmu będzie można znowu zobaczyć. Trudno nie być rozczarowanym jeśli o to chodzi. Szczególnie że chyba pokazanie jednego ujęcia z Wayne Tower to nie był jakiś duży problem...
13-04-2012, 10:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2012, 11:10 przez Gieferg.)
Dużo pisze
Dla mnie kostium Batmana to jedyny zgrzyt w BR. Wyobrażam sobie, że stojąc metr od niego, czułbyś gumę jak od tanich pepegów. No i żółty symbol wygląda niestety biednie.
13-04-2012, 10:56
悟
Nie, widzisz tu przykłady zbroi, która rzeczywiście wygląda jak zrobiona w domowym zaciszu. No i jest zbroją. Ciężka, dodająca postaci ogromu, a ostatecznie prezentująca się niemal jak gargulec z katedralnej wieży. Wieje od niej tajemnicą i w nocy, w brudnych zakamarkach syfiatego miasta ćpuny w istocie mogły srać ze strachu na widok samego cienia przez nią rzucanego.
-- Laozi
13-04-2012, 11:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2012, 11:00 przez Hitch.)
Captain Skullet
Aż się wzruszyłem :D
Jeszcze co do Wayne tower z BB:
Na fotce z BB mamy widoczny budynek, do którego Wayne się przeniósł w TDK, a tuż obok Wayne tower, ale na zdjęciu z TDK nie ma po nim śladu.
Chyba faktycznie go wyburzono :P
13-04-2012, 11:04
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2012, 12:51 przez Gieferg.)
悟
Widmo badziewnych kostiumów Nolana :)
-- Laozi
13-04-2012, 11:13
Dużo pisze
Cytat:Nie, widzisz tu przykłady zbroi, która rzeczywiście wygląda jak zrobiona w domowym zaciszu.
O RLY? Przecież ten strój wygląda jak wyjęty z formy. Ponadto: nie pamiętam, żeby w jakimkolwiek kanonicznym źródle była mowa o tym, że Wayne zrobił swój strój w domowym zaciszu. Sugerują to np. prace Franka Millera, wspomnianego Paula Pope'a i wielu innych, którzy ubierali Nietoperza w bluzę i spodnie z materiału. Ale zbroja do walki z Predatorem, którą rysował Kubert, w domowym zaciszu raczej nie była tworzona.
Zresztą, origin kostiumu z BB uważam osobiście za wyjątkowo udany.
Cytat:prezentująca się niemal jak gargulec z katedralnej wieży.
Moja stara wygląda bardziej jak gargulec z katedralnej wieży. A zapewniam, że to bardzo piękna kobieta.
Cytat:Wieje od niej tajemnicą i w nocy, w brudnych zakamarkach syfiatego miasta ćpuny w istocie mogły srać ze strachu na widok samego cienia przez nią rzucanego.
Sądzę, że po odpowiedniej pigule mógłbym się na widok Keatona z BR zesrać, ale ze śmiechu.
13-04-2012, 11:14
Captain Skullet
Cytat:O RLY? Przecież ten strój wygląda jak wyjęty z formy
Ten z BB również. Ciekawe dlaczego?
13-04-2012, 11:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2012, 11:19 przez Gieferg.)
Dużo pisze
(13-04-2012, 11:18)Gieferg napisał(a): Cytat:O RLY? Przecież ten strój wygląda jak wyjęty z formy
Ten z BB również. Ciekawe dlaczego?
No tak, ale ja nie twierdzę, że ten z BB wygląda jak stworzony w domowym zaciszu :)
13-04-2012, 11:20
悟
LeMur, co mnie obchodzą kanoniczne dzieła komiksu? Burton wyraźnie odcina się od tego syfu i bardzo dobrze. Reszty wypowiedzi nawet nie zaszczycę komentarzem.
-- Laozi
13-04-2012, 11:31
Captain Skullet
Jakoś mocno wątpię czy znasz komiksy na tyle żeby twierdzić, że Burton się "wyraźnie odcina" :P
13-04-2012, 11:40
Dużo pisze
Cytat:LeMur, co mnie obchodzą kanoniczne dzieła komiksu? Burton wyraźnie odcina się od tego syfu i bardzo dobrze.
OK, tylko zastanawiam się: po co wspomniałeś o tym, że strój wygląda jak stworzony w domowym zaciszu, skoro nie wspomina się o tym ani w komiksach, ani - z tego, co pamiętam - w filmach Burtona? No i skoro nie wygląda jak stworzona w domowym zaciszu :)
13-04-2012, 11:43
Captain Skullet
Batmobil i bat-samolot z filmów Burtona też wyglądają jak stworzone w domowym zaciszu!
:)
13-04-2012, 11:44
悟
Jakoś za małolata miałem ich cały regał, bo kupowałem regularnie latami, miesiąc w miesiąc. I jak dla mnie różnice są diametralne, z korzyścią dla Burtona i Keatona.
A strój wygląda jak stworzony w domu. Ma dużo niedoskonałości i jest wyraźnie podzielony na segmenty, które mogłyby być lepiej zasymilowane. Nie mówię, że taki był zamysł, ale trafia do mnie dużo lepiej niż nolanowskie pseudo-bojowe kombinezony.
-- Laozi
13-04-2012, 11:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2012, 11:54 przez Hitch.)
Captain Skullet
Cytat:Jakoś za małolata miałem ich cały regał
Jakoś wiedza z nich wyniesiona w twoich postach (nawet za małolata :P) nigdy się specjalnie nie objawiała, ale spoko, wierzę na słowo :) Tyle że sam też miałem (i dalej mam) cały regał i też utrzymywałem że Burton z nimi wiele wspólnego nie ma, ale rzecz w tym, że Batman ma już ponad 70-lat i wycinek jego komiksowej historii jaki ty czy ja poznaliśmy to trochę za mało by mówić o odcinaniu się.
BB jest najbardziej zbliżonym filmem do tego co sam przeczytałem i min. dlatego z miejsca wywalił Burtony z mojej prywatnej gablotki opisanej "Jedyny, słuszny, filmowy Batman" :P
13-04-2012, 11:57
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2012, 11:59 przez Gieferg.)
悟
Nie jedyny słuszny, tylko najlepszy jak do tej pory. I nie Burtony tylko "Returns", bo jedynka choć świetna to ustępuje genialnemu sequelowi w każdym aspekcie :)
-- Laozi
13-04-2012, 12:07
Miami Vice
Liczba postów: 8,059
Liczba wątków: 43
Dla mnie proste porównanie i nie mam wątpliwości że pan po lewej budzi respekt przez swoją mroczną elegancję, a pan po prawej politowanie ze swoją maska dla chomików i zbroję dla G.I.Joe:
![[Obrazek: scaled.php?server=132&filename=0ath12340...es=landing]](http://desmond.imageshack.us/Himg132/scaled.php?server=132&filename=0ath12340056970000000wk5.jpg&res=landing)
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D
13-04-2012, 12:17
|