sami złożycie stos - - stanę na szczycie.
Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier
01-11-2010, 23:32
|
The Dark Knight Rises (2012)
|
|
po tym idiotyzmie fabularno-charakterologicznym jakim był TDK mam dość ambiwalentny stosunek do 3. Po prostu mam ją gdzieś :P tak jak T:S czy T:ROTFL mam zamiar zignorować ich istnienie :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 01-11-2010, 23:32 shamar napisał(a):Ale wszyscy sie chyba zgodzą , że wielkie zasługi dla TDK miał Ledger. On pociagnal ten film wlasciwie. Najbardziej pociągnął ten film umierając. Nie, żeby zrobił to celowo, ale jakby nie kojfnął to wiadomo, że odbiór filmu i box office wyglądałyby inaczej. 01-11-2010, 23:41 shamar napisał(a):Ale wszyscy sie chyba zgodzą , że wielkie zasługi dla TDK miał Ledger. On pociagnal ten film wlasciwie. Ale co to ma za znaczenie? To chyba zaleta, że formy aktorskiej nie przysłaniają gówniane efekty specjalne i akcja dla samej akcji? Chwała Nolanowi, że potrafił wydobyć z Ledgera wszystko to co najlepsze, w doskonałej ilości sprzedać to w filmie, a całość opakować na tyle strawnym climaxem, że ogląda się to bez specjalnej żenady gdy Joker znika na paręnaście minut z wizji. Równie dobrze mógłbym zapytał: - ale zgodzicie się, że Pacino podciągnął Scarface'a? - ale zgodzicie się, że Depp w Piratach był super? Itd. itp.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
01-11-2010, 23:45
Na Allaha. Pisze o jego kreacji. Wlasciwie to czekałem ( i pewnie nie tylko ja ) zeby pojawił sie na ekranie. Gdyby zamiast niego w tym filmie ktos inny grał Jokera i skroił tą role slabiej to już takich zachwytów by nie było.
A i tak oni zerzneli ta postać z Dravena Brandona Lee. Snappik napisał(a):- ale zgodzicie się, że Pacino podciągnął Scarface'a? Ale on nie był głownym bohaterem i chyba nie mial być glowną dzwignia tego filmu. A nia sie stał.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-11-2010, 00:35
Podobnie Sparrow :P
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 02-11-2010, 00:39 wujo444 napisał(a):Podobnie Sparrow :P Co podobnie Sparrow ? Sugerujesz tu, że ludzie wykaladajacy miliony dolarów liczyli, że film pociagnie jakis Legolas a Deppa wsadzili jako ozdobnik / intrygujacy wybryk natury ? No bez jajek.
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 02-11-2010, 01:17 Gieferg napisał(a):dla mnie TDK jest najlepszym filmem o Batmanie jaki do tej pory powstał Batman Returns, dude - tylko i wyłącznie :cool:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 02-11-2010, 03:02 Cytat:Ale co to ma za znaczenie? To chyba zaleta, że formy aktorskiej nie przysłaniają gówniane efekty specjalne i akcja dla samej akcji? Chwała Nolanowi, że potrafił wydobyć z Ledgera wszystko to co najlepsze, w doskonałej ilości sprzedać to w filmie, a całość opakować na tyle strawnym climaxem, że ogląda się to bez specjalnej żenady gdy Joker znika na paręnaście minut z wizji. Przecież chodzi o to, że Joker jest największą zaletą tego i oprócz niego niezbyt dużo zostaje. Cechą naprawdę dobrych filmów jest to, że możesz wyjąć jakiś element, a i tak pozostanie mnóstwo innych dla których warto obejrzeć go jeszcze raz. Gdyby TDK pozbawić Jokera to mi nawet przez myśl by nie przeszło żeby oglądać ponownie. 02-11-2010, 11:17 Mefisto napisał(a):Gieferg napisał(a):dla mnie TDK jest najlepszym filmem o Batmanie jaki do tej pory powstał Dupa Returns. Batman z Westem ftw ^^
"Why couldn't I have those games when I was a kid? God damn it, I was born too fucking early!"
02-11-2010, 16:01 shamar napisał(a):wujo444 napisał(a):Podobnie Sparrow :P mniej więcej coś takiego mi się kojarzy :P
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 02-11-2010, 16:10
IMDB "podaje" ? A w jaki sposób? Bo jeśli chodzi o to że figuruje na liście aktorów w tej roli na portalu edytowanym przez użytkowników to ile wart jest ten news chyba wiemy...
A poza tym jaki sens robić Bullocka który nie przypomina Bullocka? 05-11-2010, 16:16
Pojawiła się plotka, że ostatni film z trylogii o Batmanie Christophera Nolana , "The Dark Knight Rises" , będzie bazował na "Prey", historii opowiedzianej w numerach 11-15 komiksu "Legends of The Dark Knight".
W "Prey" pojawia się poważany w Gotham psychiatra, dr Hugo Strange, który ma obsesję na punkcie Batmana. Strange wykorzystuje swój wpływ na burmistrza do utworzenia specjalnego oddziału, który ma pojmać Człowieka-Nietoperza. Oddziałowi temu szefuje awansowany na komisarza Gordon, który przeżywa wewnętrzny konflikt pomiędzy powinnością wobec miasta a lojalnością wobec Batmana. Tymczasem Strange'owi udaje się odkryć tożsamość Batmana i rozpoczyna z nim psychologiczną grę, by w końcu podjąć próbę zabicia go by zająć jego miejsce. Już wcześniej pojawiły się doniesienia, że obsadzony w filmie Tom Hardy mógłby wcielić się właśnie w postać dr Hugo Strange'a. Warto też wspomnieć, że w komiksie "Prey" pojawia się również Kobieta-Kot. Premiera "The Dark Knight Rises" w polskich kinach 3 sierpnia 2012 roku. Jak potwierdził niedawno Christian Bale , będzie to ostatni film w serii reżyserowanej przez Nolana. źródło: stopklatka.pl Jeżeli się potwierdzi to może być ciekawie, nie mniej szkoda Riddlera. 24-11-2010, 00:45
Po co ma zajmowąc jego miejsce ? żeby jego scigali ?
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 24-11-2010, 00:59
Bo jest walnięty w dekiel jak na szaleńca przystało :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
24-11-2010, 10:31
Niezupełnie związane z tematem, ale...
Właśnie zobaczyłem gdzieś tytuł "Batman & Robin" i przypomniałem sobie, że byłem na tym filmie w kinie. Szok! Zupełnie o tym zapomniałem! Wyparłem to zdarzenie ze świadomości! A żeby pozostać w temacie: ciekawe, czy B3 Nolana pozostanie wierny trendom 99% trylogii i będzie najgorszą częścią. Piraci z Karaibów: trójka najgorsza. Krzyk: trójka najgorsza. Powrót Jedi najgorszy z pierwszej trylogii. Terminator, Batmany Burtono-Schumacherowe (zanim powstał B&R), Alieny, Die Hard, Rambo... Nie ma bata, ten film po prostu MUSI być gorszy niż BB i TDK. 27-11-2010, 09:45 military napisał(a):Piraci z Karaibów: trójka najgorszaPowód: Film kręcono bez skończonego scenariusza*. military napisał(a):Krzyk: trójka najgorszaPowód: Inny scenarzysta niż poprzednio. military napisał(a):Powrót Jedi najgorszy z pierwszej trylogiiPowód: Eeee... tutaj nawet nie mam obiektywnego wyjaśnienia. Nawet jeśli brać pod uwagę Ewoki, to nie czynią one filmu słabszym, reszta jest tip top. military napisał(a):Batmany Burtono-SchumacherowePowód: Naprawdę muszę to pisać? : ) W przypadku The Dark Knight Rises nie jest tak, że nagle serię przejmują bracia Strause. Masz tego samego reżysera i scenarzystę w jednej osobie, więc przynajmniej teoretycznie jak na razie nie ma nic, co wskazywałoby że 3 MUSI być gorsza. Powiem więcej: sprawienie że ten film będzie lepszy niż TDK to pestka, więc nie rozumiem dlaczego miałoby się nie udać. Byle tylko Nolan przygotował HISTORIĘ, jak w Batman Begins, a nie tylko zbiór scen jak w TDK. *Mimo wszystko ja na trójkę nie psioczę. 27-11-2010, 13:05 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Dark Knight (2008) [wątek spoilerowy] | military | 945 | 197,248 |
31-08-2025, 12:34 Ostatni post: Krismeister |
|
| The Dark Knight Rises (2012) [temat spoilerowy] | Gieferg | 1,365 | 243,229 |
16-01-2025, 23:56 Ostatni post: Gieferg |
|
| The Amazing Spider-Man (2012) | koronex1989 | 905 | 192,331 |
20-06-2023, 20:11 Ostatni post: Paszczak |