PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli...
TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji.
06-04-2008, 14:45
|
The Incredible Hulk (2008)
|
|
Klip promujący film. Jakoś wcześniej mi umknęło, że w roli Betty Ross obsadzono Liv Tyler. Ok, jednak nie ma szans żebym polubił ten film :)
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 06-04-2008, 14:45 Mierzwiak napisał(a):Jeśli wierzyć słowom reżysera, finałowa walka Hulka z Abomicośtam której fragmenty widać w trailerze będzie trwała 26 minut :shock: :? :roll:. To tylko potwierdza że fabuła tego filmu będzie... zaraz, jaka fabuła?Leterrier wczoraj na NYComicCon odwołał się do tych plotek i powiedział, że walka będzie trwała może z 10 minut. Cały trzeci akt filmu ma mieć jakieś 26 minut. 20-04-2008, 09:34
Pełny trailer nowego Hulka: http://www.apple.com/trailers/universal/theincrediblehulk/
Jedno słowo: PORAŻKA. I jak na razie mocny kandydat do najgorszego CGI 2008. 30-04-2008, 21:54
Mnie nowy "Hulk" nie ciągnie ani trochę i dziw mnie bierze że powstaje tak szybko po ostatnim... Jak rzekł kolega Mierzwiak - to będzie porażka! :shock:
30-04-2008, 23:45
Udało im się! Tjaaa zrobić Hulka pod względem wyglądu gorszego od tego z filmu Anga Lee. Nie wiem jakim cudem, przecież oba tytuły dzieli ponad 4 lata. Norton nie wypada tak kiepsko, może mu się uda. Natomiast same sceny akcji - biją sztucznością na kilometr i już teraz można chyba napisać iż ludzie odpowiedzialni za CGI powinni dostać zakaz wykonywania zawodu...
01-05-2008, 10:31
Ja pójdę przede wszystkim, żeby zobaczyć scenę z Downeyem Jr. Co do reszty mam mieszane uczucia. Lubię Nortona i uwielbiam historie z Hulkiem, w których mamy "Ściganego". Martwi mnie przede wszystkim słabe CGI, które wygląda naprawdę nieciekawie - bez porównania do Iron Mana, chociaż wiadomo, że maszynę łatwiej jest zrobić niż naturalnie wyglądającą postać (a jednak Hulk u Anga Lee wyglądał lepiej).
Pójść pewnie i tak pójdę, zwłaszcza, że może jakieś darmowe wejściówki się znajdą. 01-05-2008, 10:47
Ja tam bym chętnie zobaczył film gdzie było by dużo - Baner ucieka przed wojskiem po Ameryce, chowa się, ukrywa, podaje fałszywe naziwska ect. (oczywiście ma jakiś cel do którego zmierza) i oczywiście musi chamować swój gniew bo co dwa kroki sytuacje które w nim Hulka uwalniają...
Taka "skraanka", choć oczywiście niech będzie do tego jakaś głębsza fabuła :wink: 01-05-2008, 12:50
No i taka będzie fabuła. To znaczy, tak się zapowiada. Banner ucieka, wojsko go goni, w końcu Tim Roth zamienia się w Abomination, łapią Bannera, Abomination szaleje, uwalniają Bannera i walka na końcu. Nie wiem czego niektórzy wymagali więcej od tego filmu, dla mnie właśnie Banner w wersji Richard Kimble jest najlepszy. ;)
01-05-2008, 13:34
Mam gdzieś fabułę, bo mam gdzieś Hulka, mimo że film Lee lubię i posiadam na dvd.
Powiem ci natomiast czego bym się nie spodziewał: Nortona pipy w roli głównej (serio, ten jego głosik jakby miał się zaraz rozpłakać mnie dobija), efektów gorszych niż w filmie sprzed 5 lat i totalnie nieciekawych scen. Po komentarzach w sieci widzę że niektórzy dosłownie przeżywali orgazm oglądając to. Widocznie trzeba być fanem żeby dostrzec to wspaniałe coś co jest w tym trailerze. Ja widzę tylko zapowiedź gniota. 01-05-2008, 13:52
To super.
Ja jestem fanem, a nie dostrzegam tego wspaniałego coś, co jest w tym trailerze. Oh my god, nie? Efekty są okropne. Jeśli chodzi o Nortona mam mieszane uczucia, wypada raczej miernie. Nie wiem tylko czy jest sens po raz kolejny to powtarzać? Trututu. 01-05-2008, 13:59
Oł dzijzas!! Większość efektów w tym filmie to poziom efektów z obrazów studia Azylum. Jak ktoś mógł dopuścić do wypuszczenia trailera z takimi efektami. Mam nadzieję, że jednak w filmie tak nie bedzie, bo jednak miałem ochotę pójść na to do kina.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 01-05-2008, 14:06
Jeszcze w kwestii efektów. Ilekroć ktoś gdzieś narzeka na efekty w tym trailerze, sfora fanów mówi że liczy się fabuła, nie efekty. W 2003 mówili co innego :roll:
01-05-2008, 14:31
Tak, zwłaszcza to na forum KMFu widać i wśród niewyimaginowanych fanów komiksów. :P
01-05-2008, 14:43
o nortona bym się nie martwił, zresztą norton powinien być pipą, a w fight clubie norton np świetnie zagrał takiego ciotowatego lalusia. No i bierzmy pod uwagę to, że norton jeszcze nigdy nie zagrał źle:)
01-05-2008, 16:32
Myślałem że to powszechna opinia. Chociaż widzę, że państwo z ofilmie.pl potrafili go nominować do aktora roku.
01-05-2008, 17:31
Norton w "Iluzjoniście" zagrał w porządku, tylko że film był kiepski i tam nie było CO grać.
Co do trailera "Hulka": wygląda dużo bardziej obiecująco niż ten wcześniejszy, a krytyki efektów nie rozumiem. Wciąż nie obiecuję sobie po tym filmie zbyt wiele, ale po obejrzeniu tego zwiastuna jakby trochę więcej.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
01-05-2008, 17:35
To prawda, ale moim zdaniem raczej pod kątem designu, a nie CGI.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
01-05-2008, 17:40 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Iron Man (2008) | Gal Anonim | 309 | 66,320 |
02-03-2025, 21:29 Ostatni post: marsgrey21 |
|
| She-Hulk: Attorney at Law (2022 - , Disney+) | marsgrey21 | 236 | 21,533 |
13-11-2022, 18:21 Ostatni post: Rozgdz |
|