Stały bywalec
Liczba postów: 794
Liczba wątków: 8
widziałem iluzjonistę i mi się podobało, mimo iż było przewidywalnie. A do roli Nortona w tym filmie nie miałem zarzutów
01-05-2008, 19:21
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,121
Liczba wątków: 57
Ja akurat do CGI Hulka lub Abomicośtam nie mam większych zarzutów, ale jak już są sceny walki, wybuchające helikoptery Itp,itd. to aż żal patrzeć na to co zrobili spece od CGI. Ktoś wie która ekipa była za nie odpowiedzialna??
Edit: Military poprawione :wink:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
01-05-2008, 21:07
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Co to jest SGI?
01-05-2008, 21:20
Stały bywalec
Liczba postów: 13,515
Liczba wątków: 77
Danus napisał(a):J Ktoś wie która ekipa była za nie odpowiedzialna??
Rhytm & Hues. Niby doświadczona ekipa, ale rezultaty ich prac nie są ostatnio zachwycające. Lubują się w tworzeniu pojedynczych sekwencji do filmow, nieźle supportują tym wielkim. A jeśli całość efektów spoczywa na ich barkach to bywa różnie np. ostatni Superman jakoś porywająco pod względem wizulanym nie był.
01-05-2008, 22:23
Dirty Harry
Liczba postów: 284
Liczba wątków: 0
Zdaje się, że to R&H było odpowiedzialne za ożywienie lwa Aslana. Moim zdaniem najmocniejsza strona efektów wizualnych w Narnii. A sam Hulk w ich rękach wypadł raczej średnio. Ameryki nie odkryję i powtórzę po raz setny: w 2003 mieliśmy lepszego zielonego potwora :) .
01-05-2008, 23:44
Stały bywalec
Liczba postów: 13,515
Dlatego napisałem, że dobrze im wychodzą pojedyncze sekwencje/postacie itd. Ale jeśli mają do zrobienia masę ujęć i rozmaitych trików to bywa różnie. Np. cyfrowego Supermana odróżniałem bez problemu od tego prawdziwego.
02-05-2008, 11:21
Banned
Liczba postów: 34,153
Więc napaliłeś się na TIH czy na Downeya Jr. który pojawi się w jednej scenie?
Ja bym się tak nie cieszył z tego jednego uniwersum. Osobiście wolałbym nie widzieć w jednym filmie cool gościa Downeya Jr. z pipą Nortonem.
02-05-2008, 13:36
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
To zobaczysz "w opowieściach", a nie osobiście. ;) Mnie, jak to zostal elokwentnie określony, "pipowaty Norton" nie przeszkadza. W "Fight Clubie" tez taki był i w pytę, taka postać. Martwie się jedynie, że to może być jego słabsza rola, bo w zwiastunie nie wiele pokazał. Chociaż nie jest to rola, którą można się zachwycic już w zwiastunie, jak w przypadku Roberta Starka, czy też Tony'ego Downeya Jr.
Phil napisał(a):więc może w końcu filmowe "Marvele" będą się działy w jednym uniwersum
"Może"? Przecież nie trzeba oglądać filmów, żeby wiedzieć, że zbliżające się filmy Marvela będzie łaczyło jedno filmowe uniwersum.
02-05-2008, 14:22
Nowy
Liczba postów: 2,172
Liczba wątków: 13
Cytat:Ameryki nie odkryję i powtórzę po raz setny: w 2003 mieliśmy lepszego zielonego potwora
Z dwojga złego wolę nową wersję.
02-05-2008, 16:09
Banned
Phil napisał(a):Vito - w "Hulku" Lee było o tyle fajnie, że bestia zachowała rysy tego gostka Troi :P. W tym z TIH nie ma nic z Edwarda. Ale tak na zasadzie porównania fotek ten nowszy prezentuje się lepiej :).
Bez jaj? Ten nowy wygląda jak figurka z plastiku, a ten z 2003 przynajmniej w miare naturalnie wyglądał. No i ruszał się naturalniej.
Cytat:Ale właściwie jakie produkcje?
Iron Man, Captain America, Hulk, Thor i Ant-Man czyli pierwszy skład Avengers (plus Wasp, która pewnie pojawi się w "Ant-Manie").
Cytat:No bo taki Ant-mana mam głęboko w dupie :).
Boś głupi. :) Film tworzy Edgar Wright, człowiek od "Hot Fuzz" i "Shaun of the Dead", co mówi samo za siebie.
02-05-2008, 17:16
Banned
Też to zauważyłem, Crov. ten nowy Hulk ma jakąś dziwną skórę, taki gumoplastik, dziwacznie to wygląda.
Co do twarzy, bardzo fajnie przerobili Erica Banę na Ogóra, jego twarz miała wyraz i była bardzo ludzka. Nowy Hulk chociaż rysami przypomina tego z komiksu, nie ma w swojej twarzy życia, wygląda jak figurka.
02-05-2008, 17:19
Banned
Mnie nie obchodzi czy Ciebie interesuje, czy Ciebie bawi, czy Tobie się podoba, ja Ci odpowiadam. :) Poza tym Cap, Thor i Ant-Man to materiał na świetne filmy.
02-05-2008, 18:12
Stały bywalec
Liczba postów: 794
Liczba wątków: 8
co do Captaina to się zgadzam, że to dobry materiał, ale Thor i Antman to porażka na całej linii...
02-05-2008, 19:08
Banned
Polecam przeczytanie "Ultimates", a zobaczysz ile można zrobić z tymi postaciami. Wystarczyłoby zerkanizować "Ultimates", żeby zrobić świetny, inteligentny blockbuster.
02-05-2008, 19:17
Dirty Harry
Liczba postów: 284
Liczba wątków: 0
Crov czytałem dwa zeszyty wydane w polsce, mam je zresztą w swojej kolekcji. Komiksy nietuzinkowe, to zdaje się tam padła sugestia od samego Nicka Fury że w filmie mógłby zagrać go tylko Samuel L. Jackson.
Jeśli jesteśmy już przy porównywaniu fotek to bardziej chodziło mi o samą twarz, ale i sylwetka mimo że bardziej karykaturalna od nowego, i tak bardziej mi się podobała. Już z daleka widać było jego potęgę.
W tym zestawieniu 1:0 dla starego Hulka :wink:
02-05-2008, 20:08
Banned
Nawet kolor stary Hulk miał lepszy, ten nowy barwą przypomina sraczkę :?
02-05-2008, 20:46
Banned
Super Green napisał(a):Crov czytałem dwa zeszyty wydane w polsce, mam je zresztą w swojej kolekcji. Komiksy nietuzinkowe, to zdaje się tam padła sugestia od samego Nicka Fury że w filmie mógłby zagrać go tylko Samuel L. Jackson.
Mark Millar i Bryan Hitch wzorowali Nicka Fury własnie na Samuelu L. Jacksonie i stąd ta dyskusja w komiksie. Zresztą, nie tylko jego wzorowali na aktorach, ale tylko on był naprawdę wyraźnie podobny (co zresztą Jacksonowi bardzo się podobało, dlatego zagrał go w "Iron Manie", a od żony dostał oryginalne strony z komiksu w prezencie :)).
Druga seria (te dwa tomy co u nas wydali to połowa pierwszej serii) jest jeszcze lepsza niż pierwsza i w ogólę myślę, że lepiej w oryginale czytać, bo wiadomo jak to jest z tłumaczeniami. :)
02-05-2008, 20:46
Nowy
Bardziej mi się podoba nowy Hulk. Zarówno twarz jak i kolor i ogólnie wszystko.
02-05-2008, 23:42
Banned
Ech, ci fanboye. ;))
03-05-2008, 00:14
Nowy
Nie jestem żadnym fanboyem. Przeczytałem w życiu może ze dwa komiksy.
03-05-2008, 00:32
|