The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson
Ja. :) Wszystkie filmy z trylogii mają u mnie 8/10 i raczej wyżej nie podskoczą.

Odpowiedz
U mnie tak samo :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
U mnie średnia dla całej trylogii wychodzi 8, bo każdy kolejny film jest o 2 pkt gorszy:
FotR 10/10
TTT 8/10
RotK 6/10

Odpowiedz
FotR - 10/10
TTT - 7/10
RotK - 5/10 - i nie wiem czy nie za dużo, bo to film dla sado-maso
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja tam lubię wszystkie trzy części i każda z nich ma u mnie 9/10.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
A ja lubię wszystkie części jeszcze bardziej i każda ma u mnie 10/10.

Kto da więcej? Nikt, ha!

Odpowiedz
Myślę że wiking daje więcej niż dychę...
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Ale wiking daje dosłownie, w walucie ;)

Odpowiedz
Ocenianie ROTK na 5/10 jest jakby trochę niepoważne jeśli skala osoby oceniającej ma spełniać w założeniu jakiekolwiek funkcje porównawcze. Nawet jak komuś historia zwisa, to film wybija się zdecydowanie ponad ówczesną przeciętną aspektami technicznymi, rozmachem, etc.

Odpowiedz
5/10 to akurat byłaby idealna ocena dla filmu który miałby wg kogoś jedynie do zaoferowania oprawę bez interesującej treści.

A dla usprawiedliwienia tego wtrętu ;), moja ocena trylogii:
FotR - 8/10
TTT - 8,5/10
RotK - 7/10
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Właśnie w tym przypadku nie, ponieważ pretensje o treść to można mieć ewentualnie do Tolkiena:P

Odpowiedz
Gówno prawda, bo knigę przeczytałem z ciekawością, a na filmie umierałem i bynajmniej nie jest to wina materiału źródłowego
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja przy książce zasypiałem (wymęczyłem półtora tomu), a każdy z filmów ma u mnie po okrąglutkiej dyszce. Ze szczególnym wskazaniem na Two Towers.

Odpowiedz
Gdyby nie Jackson już od dawna nie lubiłbym Śródziemia.
Tolkien NUDZI. True story.

Odpowiedz
Ale za to Bitwa o Helmowy Jar to chyba najlepsza bitwa ze wszystkich które odbyły się w świecie Tolkiena.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Pod względem doboru elementów do wersji kinowych i rozszerzonych Jackson regularnie daje dupy już od czasu Powrotu Króla.

Odpowiedz
Cytat:świetne sceny (moja ulubiona to chyba płonący namiestnik Gondoru),

który spowity płomieniami przebiega chyba z kilometr (w wersji rozszerzonej widac, że dystans był o wiele dłuższy niż by to wynikało z ***). Jedna z tych rzeczy, które bym wywalił w cholerę.

EDIT:
Powie mi ktoś, co to kurvva za gwiazdki w miejscu słowa "Kinówka" powyżej ?

Odpowiedz
(15-02-2015, 13:48)Gieferg napisał(a): który spowity płomieniami przebiega chyba z kilometr
O czym Jackson sam mówi w komentarzu, ale poświęcił logikę na rzecz obrazu, który mu się wymarzył i trzymam tu jego stronę. Świetne ujęcie, w ogóle ta cała bitwa pod/w Minas Tirith to coś, czego kino już raczej nie przeskoczy.

Odpowiedz
Ale to jest racja - jak ostatnio oglądałem Powrót Króla, to zacząłem o północy, by po chwili ze zdziwieniem stwierdzić, że jest już po trzeciej :) Natomiast na scenie z przybyciem Rohanu pod Minas Tirith i "Deeeeaaaath" aż się wzruszyłem, jaki ten film i scena są wspaniałe. Po czym podbiłem po seansie ocenę do 10. Tym sposobem moje oceny trylogii to kolejno dziesięć, dziewięć, dziesięć.

Odpowiedz
Czterogodzinny Powrót Króla zlatuje mi szybciej niż niejeden 90-minutowy produkcyjniak. Obśmiej to, Mefisto.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon