Dodatki są dla mnie drugorzędne ponieważ w kolekcjonerskim DVD jest i tak wszystko co warte uwagi.
10-05-2015, 22:08
|
The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson
|
|
Czy ktoś obeznany może powiedzieć które wydanie Blu jest TYM wydaniem trylogii? Wiem, że niektóre mają "zzieleniałą" Drużynę. Najlepiej aby było to wydanie dir cut i bez dir cut (w sensie do wyboru).
Dodatki są dla mnie drugorzędne ponieważ w kolekcjonerskim DVD jest i tak wszystko co warte uwagi. 10-05-2015, 22:08
Nie ma wydania z obiema wersjami Drużyny Pierścienia.
Możesz wybierać między wersją kinową z fatalnym obrazem lub wersją rozszerzoną ze znakomitą jakością i zmienioną kolorystyką. Mnie ona nie przeszkadza. 10-05-2015, 22:40
Jako wielki fan LOTRa, tym bardziej DC, mogę tylko ubolewać nad faktem, że u mnie jest Helios zamiast Multikina.
Może kogoś zainteresuje ten konkurs: http://fdb.pl/wiadomosci/21957-konkurs-enemef-z-wladca-pierscieni Swoją drogą Multikino gra LOTRa, a Helios Hobbita. Czemu nie na odwrót? :(
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
21-07-2015, 19:53 (21-07-2015, 19:53)Pelivaron napisał(a): Jako wielki fan LOTRa, tym bardziej DC, mogę tylko ubolewać nad faktem, że u mnie jest Helios zamiast Multikina. O.oo, widmo. Wrzucam więc tutaj.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.
21-07-2015, 19:57
Rozpoczęcie o 22:00, przewidywany koniec ok. 9:30 rano - na ten enemef powinny zjeżdżać autobusy z więźniami z Guantanamo, wtedy na pewno się złamią
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 22-07-2015, 14:53
Jeszcze jakby to była sobota, to możnaby pójść w kimę po obiadku i nie przysypiać w połowie Dwóch Wieży, a tak, to kiepski interes.
Do łamania więźniów to by świetnie pasowały wszystkie części Fast & Furious. 22-07-2015, 14:57
Oglądanie LOTRa zaraz po Hobbicie zdecydowanie szkodzi temu ostatniemu. Nawet gdy się już człowiek pogodzi z tym, jak wyglądają krasnoludy z drużyny Thorina, to potem wyskakuje taki Gimli (+ tych kilku epizodycznych) i ich wygląd znów zaczyna razić. Poza tym ogólny wygląd filmu (kolorystyka, udział CGI) oraz jego ton - nawet jesli w LOTRze Jacksona też trochę ponosiło z róznymi głupotkami, to w porównaniu z Hobbitem to jest wszystko mały pikuś.
O zaletach LOTRa nie będę się rozpisywał, nie ma sensu, do rana bym siedział nad tym postem, jest jednak kilka drobnych problemów, które uwierają we Władcy za każdym razem gdy wracam do tej trylogii: - walka z trollem w FOTR pokazuje jaki to potęzny i trudny do zabicia przeciwnik, tymczasem zakute w pancerz trolle w ROTK schodzą od jednego draśnięcia mieczykiem Gandalfa - narada u Elronda to bodaj jedyna scena która nie dorasta do pięt moim wyobrażeniom o niej, które miałem po przeczytaniu książki - całkowite olanie problemu rozmiaru hobbitów względem orków w scenie w której zostają wcielenie do oddziału orków w rozszerzonym ROTK - czy to były jakieś miniaturowe orki czy co? - błąd z związanymi rękami Pippina w TTT to jedna z najbardziej irytujących filmowych wtop z jakimi się zetknąłem - zastanawiam się, czy to wynika z przemontowania kolejności scen (uwalnianie się i scena z koniem) - przeniesienie ostatnich scen Sarumana do ROTK (już pomijając to, że w wersji kinowej nie ma ich wcale). - totalna przesada z rozmiarami olifantów, absurdalna walka z nimi - armia umarłych pod Minas Tirith - juz kij z tym, że tam jest, trzeba było fabułę nieco uprościć, ale pokazane jest to na odwal się. - dość sztucznie się prezentujące enty FOTR 10/10, TTT - 8-9/10 a ROTK powtarzam jutro. 24-01-2017, 21:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2017, 21:02 przez Gieferg.)
Wprawdzie filmy widziałem blisko 5 lat temu (w sumie też bym z chęcią powtórzył, ale ich obecnie nie posiadam), ale pamiętam, że więcej problemów miałem z RotK niż z dwiema poprzednimi filmami razem wziętymi! I jeśli pamięć mnie nie zawodzi, to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że pierwsze wrażenie o tych filmach miałem słuszne (czyli: TTT > FotR > RotK).
Książek nie czytałem, więc nie mam porównania i nie oceniam ich jako adaptacji. 25-01-2017, 12:08 Cytat:pierwsze wrażenie o tych filmach miałem słuszne (czyli: TTT > FotR > RotK). Jeśli FOTR nie jest najwyżej, to zdecydowanie nie było słuszne. 25-01-2017, 12:27
Wydawało mi się, że widziałem wszystkie dodatki i materiały zza kulis dotyczące trylogii LotR, a jednak ten dokument mi gdzieś umknął, chociaż pewnie jest starszy niż wszechświat:
To było gdzieś na kolekcjonerskim wydaniu Blu, czy jak?
Polski już nie ma.
24-07-2017, 19:16
Nie mam czasu na obejrzenie całości i nie pamiętam nazwy dodatków z głowy, ale kliknąłem w kilka fragmentów i na bank pamiętam je z dodatków z rozszerzonego Powrotu. Na przykład fragment w 30 minucie, gdzie rozmawiają o tym jak bitwe pod Bramą Mordoru kręcili na polu minowym. W ogóle cały materiał na pierwszy rzut oka wygląda po prostu na jeden z segmentów materiałów z rozszerzonych edycji.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
24-07-2017, 19:26
Bardzo dziwne, może przy trójce mój entuzjazm ostygł już na tyle, że nie byłem tak skrupulatny w wyszukiwaniu wszystkich materiałów, a może trafiłem na jakieś okrojone wydanie DVD.
Polski już nie ma.
24-07-2017, 19:29
Tak, ja mam niebieskie Specjalne Rozszerzenie Wydanie DVD i wszystko to z filmika tam jest. Razem z kilkoma innymi, fajnymi. W sumie regularnie je oglądam, czerpie z nich frajdę większa niż z oglądania jakiegokolwiek blockbustera :P
24-07-2017, 20:57
No, no, tematu nie czytałem, ale znając to forum, to pewnie większość uważa LotR za film dla prawiczków, a dla mnie to jeden z ostatnich filmów, którymi się naprawdę jarałem. Również jeden z ostatnich, w których widać prawdziwą magię kinę, a zarazem lekką partyzantkę produkcyjną i improwizację. Na pewno wiele dało, że to nie Holly, tylko Nowa Zelandia, ale z drugiej strony wszystkie kolejne film PJ były już dla mnie mocno wykalkulowane i pozbawione ducha. O Hobbicie nawet nie ma co gadać, bo jedna scena z Władcy ma więcej klimatu i emocji niż cała "trylogia" Hobbita razem wzięta. Ogólnie przykro patrzeć na ten plastikowy, generyczny koszmarek, zwłaszcza w kontekście epickiej przygody jaką była starsza trylogia.
Polski już nie ma.
24-07-2017, 21:16 Cytat:No, no, tematu nie czytałem, ale znając to forum, to pewnie większość uważa LotR za film dla prawiczków, WHAT.THE.FUCK? 24-07-2017, 21:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2017, 21:21 przez Gieferg.)
Ja LOTR uważam za całość i mówię jedno, w kinie nie było i nie będzie większej epy a Jackson to magik który zrobił mi dzieciństwo.
24-07-2017, 21:24
http://m.filmweb.pl/news/%22W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni%22+zmierza+na+ma%C5%82y+ekran-125657
"Silimarilion", "Dzieci Hurina", "Beren i Luthien", jakieś spin-offy, adaptacja dodatków do 3 tomu - okej, jestem za niech robią uniwersum! Ale niech nawet palcem nie tykają trylogii. Tu nie ma (atakujcie!) NIC do poprawy a każda kolejna adaptacj będzie jakąś śmieszną podróbką. Więc wara im od tego.. 04-11-2017, 10:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2017, 10:30 przez Kuba.) |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Ocean's 11 / 12 / 13 / 8 (2001-2018) | Mefisto | 40 | 9,735 |
14-03-2026, 16:13 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Pirates of the Caribbean (2003-2017) | Jakuzzi | 1,079 | 183,163 |
07-02-2026, 15:31 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Lemon Popsicle - Lody na patyku (1978 - 2001) | shamar | 3 | 1,573 |
11-02-2023, 15:09 Ostatni post: shamar |