The Lord of the Rings Trilogy (2001-2003) reż. Peter Jackson
Ad. ad1 - w filmie jest to bez sensu. Bo najpierw spotyka Hobbity i jest cięcie.
Po czym spotyka Aragorna i s-ke i ciągle ma amnezję, żeby za chwilę powiedzieć im, że spotkał Hobbity i poszły dalej z Entem.

Anyway -
Dwie Wieże.

Tu najciekawasza dodana scena to ta z Boromirem na zamku. Od razu staje sie jasne czemu był podejrzany wcześniej.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Oryginalnie LOTR u nas miał mieć dubbing:

Odpowiedz

:)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Wiem, że na rynku co jakiś czas się ukazywały rozszerzone wersje Władcy, ale to która w końcu jest ta uber rozszerzona edycja, żeby raz kupić i nie natykać się na YT na usuniętą sceny?
Captain Obvious

Odpowiedz
Zależy czy chcesz też dodatki (które LOTR ma lepsze niż jakikolwiek inny film) i czy preferujesz oryginalną wersję rozszerzoną, czy remaster ze zmienionymi kolorami i flashbackami/flashforwardami przerobionymi na modłę Hobbita (wyprane z kolorów i z rozmazaną obwódką naokoło).

Przykład o co biega: https://caps-a-holic.com/c.php?go=1&a=0&d1=5242&d2=17673&s1=48969&s2=198563&i=8&l=0

4K występuje tylko w takiej wersji dlatego nigdy go nie kupię.

Odpowiedz
Kolorystyka w Hobbicie mi nie odpowiadała. O wiele bardziej podobają mi się stonowane kolory Lotra. Chciałbym po prostu obejrzeć w końcu wersję, która ma wszystkie dostępne sceny. Choćby i miała trwać 4h na każdą część. Dodatki w postaci heheszków z produkcji spoko, ale full wersja to jest coś czego szukam. Najlepiej BD, ale jak nie ma to DVD też styknie.
Captain Obvious

Odpowiedz
Zmiany na modłe hobbita tyczą się flashbacków, a nie całej kolorystyki. Te wersje są dostepne jako 4K i Blu-ray ale który to blu-ray nie wiem i nie chcę wiedzieć.

Jak nie masz specjalnych wymagań i nawet DVD cie satysfakcjoinuje to kup byle jakie wydanie opisane jako wersja rozszerzona. Każda wersja rozszerzona jest dokładnie taka sama pod względem tego jakie sceny zawiera. Tylko lepiej sie streszczaj bo rynek płytowy w Polsce jest już prawie martwy, został ostatni dystrybutor i za chwilę może być problem, żeby to w ogóle w Polsce kupić.

Odpowiedz
Nie wiedziałem, że jest aż tak słabo z dystrybucją płyt w Polsce. Trzeba będzie kupować za granicą.

Odnośnie "Władcy Pierścieni", to jeszcze warto zaznaczyć, że pierwsze wydanie wersji rozszerzonych na Blu Ray ma skopaną kolorystykę w "Drużynie Pierścienia", gdzie na cały film nałożono zielony filtr. Także chyba każde wydanie wersji rozszerzonych (z wyjątkiem wydań DVD) ma coś nie tak z kolorystyką.

Odpowiedz
(20-02-2024, 11:30)Gieferg napisał(a): Zmiany na modłe hobbita tyczą się flashbacków, a nie całej kolorystyki. Te wersje są dostepne jako 4K i Blu-ray ale który to blu-ray nie wiem i nie chcę wiedzieć.

Jak nie masz specjalnych wymagań i nawet DVD cie satysfakcjoinuje to kup byle jakie wydanie opisane jako wersja rozszerzona. Każda wersja rozszerzona jest dokładnie taka sama pod względem tego jakie sceny zawiera. Tylko lepiej sie streszczaj bo rynek płytowy w Polsce jest już prawie martwy, został ostatni dystrybutor i za chwilę może być problem, żeby to w ogóle w Polsce kupić.

To jest ta wersja już ostateczna?

https://www.empik.com/wladca-pierscieni-trylogia-edycja-rozszerzona-jackson-peter,prod61081164,film-p?mpShopId=4754&cq_src=google_ads&cq_cmp=18517490040&cq_term=&cq_plac=&cq_net=x&cq_plt=gp&gad_source=1&gclid=CjwKCAiAuNGuBhAkEiwAGId4apvAtJM4f8N8vib5NILnWfvT-G2UlETkbKW53thorfE8m82qQR_d3RoC8gsQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Captain Obvious

Odpowiedz
Tak, to wydanie ma wszystko co trzeba, choc niektórzy mogliby powiedzieć, że im się nie podoba zielonkawy odcień w Drużynie Pierścienia. Jak dla mnie jest ok, wolę to niż obsrane filtrami flashbacki.

Odpowiedz
Git, dzięki!
Captain Obvious

Odpowiedz
Zapowiedziano nowy film: The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum

Reżyserem będzie Andy Serkis, który również wcieli się w Golluma. Peter Jackson będzie producentem, a Fran Walsh i Philippa Boyens (scenarzystki "Władcy Pierścieni" i "Hobbita") napiszą scenariusz.

https://www.comingsoon.net/movies/news/1709739-lord-of-the-rings-the-hunt-for-gollum

W ramach ciekawostki, 15 lat temu pojawił się fanowski film o tym samym tytule.

Odpowiedz
Warto dodać, że PJ, Walsh i Boyens (jako producenci) podpisali kontrakt na dwa filmy. Scenariusz jest na wczesnym etapie tworzenia więc premiera zapowiedziana na rok 2026 jest mocno wątpliwa.

Odpowiedz
To chyba nie będzie jakiś mega-epicki film. Strzelam, że Serkis w mo-capie machnie całość w hali 15mx15m, w 1 miesiąc :D

A później poleci w postprodukcję i cyk premiera na 2026.
(Ja tylko przypominam, że jest takie studio co już zapowiedziało nową odsłonę "Parku Jurajskiego" na 2025, a nawet nie zaczęli go kręcić )

Ale..
Ogólnie dość rozczarowująca informacja o tym Golumie. Temat to taka desperacka próba podpięcia się pod Trylogię, żeby oprzeć to na nostalgii. I jeszcze do tego ten Serkis jako reżyser... Jakby chociaż Jackson to kręcił. Meh.

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
I na dobrą sprawę to jest potrzebne? Co oni opowiedzą nowego o Gollumie? 3-minutowy prolog Powrotu Króla zgrabnie opowiedział jego powolny upadek i to wystarczyło. I sam Władca pierścieni dał satysfakcjonujący czas ekranowy Gollumowi. Hobbitów akurat nie oglądałem, ale też pewnie wyczerpali temat. O czym opowiedzą? O tym jak orki szukają Golluma, by go przesłuchiwać na torturach, o których wspominał Gandalf? I jeszcze dwa filmy? Rany, ten mem o kinowym uniwersum LOTRa faktycznie zaczyna się stać rzeczywistością.

Odpowiedz
(09-05-2024, 22:45)OGPUEE napisał(a): O czym opowiedzą? O tym jak orki szukają Golluma, by go przesłuchiwać na torturach, o których wspominał Gandalf?
Dobry film można zrobić nawet o poszukiwaniach Golluma w lesie, przez dwie godziny w czasie rzeczywistym, z tym nie ma problemu.
Problemem jest dojenie marki. Chociaż w sumie niech sobie doją, trylogia LotR od tego nie przestanie być zajebista, a być może powstanie jakiś fajny film.
A Jackson to ma w ogóle ambicje jeszcze coś w życiu nakręcić? Ostatni film podpisany przez niego to Hobbit sprzed dekady, a później już tylko nadzorował sklejanie archiwalnych materiałów o I WŚ i Beatlesach.

Odpowiedz
(09-05-2024, 22:44)zombie001 napisał(a): ... zapowiedziało nową odsłonę "Parku Jurajskiego" na 2025, a nawet nie zaczęli go kręcić )

A skąd wiesz, że nie zrobią tak jak plotkowano? Jakiś minimalistyczny thriller, gdzie przez cały film będą biegać po jednym budynku?

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No oby, oby. :D

Wysłane przy użyciu Tapatalka
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Ależ desperacki ruch. Ale ostatnio sporo takich desperackich ruchów, byle tylko znaleźć cokolwiek, co można jeszcze wycisnąć z jakiejś znanej marki. "Furiosa"! "Mufasa"!!! A teraz jakiś spin-off o Gollumie. Kurczę, śledząc te różne filmowe newsy mam czasem wrażenie, że żyję w jakiejś parodii prawdziwego świata.

Pamiętam, jakby to było wczoraj - kiedy była premiera "Powrotu Króla", leciał w telewizji obszerny materiał o produkcji tego filmu. Filmowi Merry i Pippin mówili wtedy przed kamerą, że są strasznie podekscytowani, bo to wielkie wydarzenie, ten film kończy tę epicką opowieść, a (cytuję z pamięci) "Władca Pierścieni" to nie "Gwiezdne wojny" - wiadomo, że więcej filmów już nie będzie.

Odpowiedz
Doszli do tego, że sequele się przejadły.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon