Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Mandalorian - serial (Disney+, 2019-)
Finał poprawny, tzn. rozwiązali wszystkie wątki i wybrzmiało to trochę jak finał całego serialu, nie czułem jednak większego zagrożenia dla postaci, takie to wszystko było bez jajeczne, bez niespodzianek, zakończenie tych wszystkich wątków też jakieś takie nagłe, cały sezon się wlókł praktycznie jak ślimak, a potem wszystko nagle urwane.

Odpowiedz

szczerze sezon mnie wynudził

Odpowiedz
Gdyby Gina Carano nie szalała na twitterze, to by te wszystkie rebelianckie wątki włożyli do Rangers of the New Republic, a tak to wepchano to w Mando by rozwinąć worldbuilding.

Odpowiedz
Finał równie "dobry" jak cały sezon. Głupiutki i nudny. Mando nigdy nie był wybitny, ale za to solidny - lubiłem go. Lubiłem ten świat i postacie, a na każdy odcinek czekałem z zaciekawieniem i nieukrywaną niecierpliwością. Niestety w trzeciej serii zaliczył ogromny zjazd (czego się obawiałem od początku, zważywszy na idiotyczne decyzje fabularne w Bobie)i dołączył do niechlubnego grona Disneyowskiej buły.

Odpowiedz
Finał za mną i w sumie był nawet ok, ale tylko ok, Widać, że nie mieli specjalnie pomyslu na trzeci sezon, a serial o Bobie wpieprzył się narracyjnie w historię Mando jak góra lodowa w Titanica. Na pewno jednak trzeci sezon Mando był lepszy od Boby i Obiego. Teraz przed nami Ashoka i w sumie spodziewam się tutak powtórzenia wszelkich wad z ubiegłorocznego Obiego.

Odpowiedz
w końcu się przyznał

Cytat:W serii Drama Actor Roundtable magazynu "Hollywood Reporter" 48-letni aktor wyjawił, że nie zawsze musiał być obecny na planie i "w wielu scenach" podkładał tylko głos. Podał konkretny powód: ciężka zbroja bohatera.

– Eksperymentowałem przez długi czas, często byłem w zbroi, ale szczerze mówiąc, moje ciało nie było gotowe na to zadanie przez jakieś cztery miesiące. Ale nosiłem ją. Byłem w zbroi przez długi czas, kiedy tylko mogłem. Ale teraz rozwiązaliśmy tę kwestię, co jest super fajne i, o dziwo, dało mi to możliwość zrobienia czegoś innego – wyznał Pedro Pascal, który w ostatnim czasie jest w Hollywood rozchwytywany.

Pascal uważa, że Wayne zagrał świetnie i nigdy nie było takich przypadków, kiedy oglądał serial, w którym chciałby dokonać jakichkolwiek zmian, w tym co zrobiła postać lub w sposobie interakcji z otoczeniem w konkretnych scenach.

Odpowiedz
To dlatego Pascal jest teraz w kilku produkcjach na raz Język, no ale z tym hełmem to było do przewidzenia.

Odpowiedz
W sumie to bym się zdziwił jakby było inaczej Uśmiech

Odpowiedz
Obejrzałem dwa pierwsze epki trzeciego sezonu. Tak juz bedzie caly czas, ze z Mando scenarzysci nagle zrobili pizde którą musi uratowac baba? W drugim odcinku dwa razy. Ogolnie odcinki fajne tylko zgrzyta mi to nagły regres postaci Mando.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Tak, a co?

Odpowiedz
No nic. Jak tak będzie do końca to z miejsca ten sezon wskakuje na szczyt pudła w kategorii najgorszy sezon. Szkoda, że już w każdej serii muszą przeciskać te feministyczne wysrywy.

Odpowiedz
To nie ta, że feministyczne, bo Bo Katan daleko do Rey, to fajna postać, tyle, że wpletli cały ten wątek z przywództwem i Mando poszedł praktycznie w odstawkę i w tym problem i tak... To jest najgorszy sezon, niestety, jest kilka fajnych odcinków w środku, ale jest jeszcze jeden bardzo zły z pewnym cameo... No generalnie bez szału.

Odpowiedz
(14-07-2023, 18:30)marsgrey21 napisał(a): To nie ta, że feministyczne, bo Bo Katan daleko do Rey, to fajna postać, tyle, że wpletli cały ten wątek z przywództwem i Mando poszedł praktycznie w odstawkę i w tym problem i tak... To jest najgorszy sezon, niestety, jest kilka fajnych odcinków w środku, ale jest jeszcze jeden bardzo zły z pewnym cameo... No generalnie bez szału.

Póki co nie jest problemem, że to Katana go ratuje tylko fakt, żeby do tego doszło zrobili z Mando frajera.

Odpowiedz
Ciekawe czy będą choć polskie napisy.

[Obrazek: 16422.jpg]

[Obrazek: 16421.jpg]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Ooo, drugi sezon chętnie kupię
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Podobno czwarty sezon będzie filmem kinowym.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Niech już zostawia ten tytuł w spokoju lepiej, trzeci sezon zaorał Mando
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Na tym etapie to już niech robią co chcą, w tym momencie jeśli się lubi Star Wars to trzeba czekać na jakieś perełki typu Andor, bo śledzić całość z oczekiwaniami na jakość jest stratą czasu, niech robią co się da, ile wlezie, nie da się spierdolić SW bardziej niż to już zrobiono przy sequelach, no po prostu się nie da, był Luuke (hehe) ściągający mleko z kosmicznej krowy i Palpatine rażący siebie błyskawicami, już minęliśmy ten moment w którym SW upadło.

Jeśli o mnie chodzi to tak... Sezon 3 to była nędza straszna, no może nie straszna, ale wracać do niego też nie ma się ochoty, a finał który mógł to wszystko jakoś wynagrodzić okazał się wyłącznie gwoździem do trumny i teraz tak naprawdę mają czyste konto, status quo jest clean, mogą posłać Mando i Grogu na jakąś przygodę z większym budżetem, ale przyznam, że faktem jest to, że przy sezonie 3 magia prysła, Grogu za wcześnie wrócił do Mando, plot armor był tak silny, że oglądało się to bez emocji, ale druga sprawa, że uzdolniony scenarzysta byłby w stanie tego trupa ożywić, szansę są 50:50.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(09-12-2023, 20:51)marsgrey21 napisał(a): Podobno czwarty sezon będzie filmem kinowym.
W świecie Disney Star Wars było już tyle beznadziejnych pomysłów, że ten wydaje się wcale nie taki głupi. Zwłaszcza że ostatni sezon miał treści tak akurat na dwugodzinny film, więc może to mieć nawet sens.

Odpowiedz
nawet nie pamiętam o czym był już trzeci sezon takie to męczące było

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon