The Thing (2011)
O kurna! : DDD Genialne.
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Może was to zaskoczy, ale nowe Cuś zbiera bardzo dobre recenzje!!!
W sobote wybieram sie do kina. YO!

Odpowiedz
Czyżby powtórka z Rise of the Planet of the Apes :p

Odpowiedz
Póki co na rotten dwie pozytywne i dwie negatywne.

Odpowiedz
The Thing :
http://www.imdb.com/media/rm655604992/tt0905372
:D
Audience Reviews for The Thing:
"From the opening credits beginning with the classic Universal logo, to the same exact title font, to the familar cues taken from the score, it was clear the makers of the film intended to make a true prequel and counterpart to John Carpenter's The Thing--and they respected it. No stone was left unturned, every detail down from the two-faced creature, the Norwegian station, down to the open hatch of the UFO from the 1982 film all reappear here. And the effects, both practical and CGI, are awesome. You'll just applaud the ending credits. It's so seamless, both films will make an excellent double feature for both old fans and new."

Odpowiedz

(11-10-2011, 23:51)Virgo napisał(a): Może was to zaskoczy, ale nowe Cuś zbiera bardzo dobre recenzje!!!
W sobote wybieram sie do kina. YO!

http://www.rottentomatoes.com/m/the_thing_2011/

Zaiste. Ale zbiera też bardzo kiepskie. Osobiście wierzę tym drugim.

Odpowiedz
powtórki z RotPoA nie będzie. Konkretna recka TUTAJ może śmiało służyć jako wyznacznik jakości filmu - wychodzi, że jest źle i tyle. Ale pójdę, kurfa, pójdę na to do kina, bo na horrorze nie byłem przez wiele lat! :)

loading podpis...

Odpowiedz
A ja nie wiem czy chce mi się czekać 2 miesiące i płacić...

Odpowiedz
;)

Odpowiedz
Zrobiłem sobie powtórkę telewizyjną wczoraj i... dziwię się, że kilka lat temu ten film wydał mi się rozciągnięty i staroszkolny w złym znaczeniu. Juz pamięć płata figle.

A efekty też przyzwoite, czasem świetne. Rzeczywiście fragmenty nowej Rzeczy wyglądają przy starym plastikowo.

7+/10

A skoro na stacji Norwegów było 10 to nie wiem, co tam, w prequelu, będą robić jacyś Amerykanie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(16-10-2011, 17:21)shamar napisał(a): Zrobiłem sobie powtórkę telewizyjną wczoraj i...

Ja też :) I choć sama jakoś obrazu bardzo mi się podobała to zdecydowanie bardziej wolę wersję z tłumaczeniem Beksińskiego, gdzie padają takie straszne słowa jak "Kurwa", "Dziwka", "Pieprz się!" "Giń Pierdolcu" itd. zamiast "chrzan się" "zdychaj poczwaro" itd.

Mimo wszystko seans tradycyjnie uważam za udany, mimo reklam. Najlepszy film Carpentera w karierze.

8/10

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
The Widmo!

Oceny i BO nie pozostawiają złudzeń - nowe Coś jest lipne.
loading podpis...

Odpowiedz
Nie mogło być inaczej. Najbardziej niepotrzebny remake w historii. Drugim będzie nowy Total Recall.
Może producenci skumają po ewentualnej porażce, że widzowie oczekują świeżych pomysłów, nie odgrzewanych kotletów?

Odpowiedz
(22-10-2011, 17:54)paj napisał(a): Najbardziej niepotrzebny remake w historii.

To chyba jedno z najpopularniejszych hasełek na tym forum :P

Tak czy inaczej pewnie obejrzę jak w wypożyczalni internetowej będzie, bo pewnie będzie przed grudniem. Chociażby, żeby móc konkretnie powiedzieć dlaczego obsysa i jest zniewagą dla kultowca Carpentera.

Odpowiedz
(22-10-2011, 21:38)Craven napisał(a): To chyba jedno z najpopularniejszych hasełek na tym forum :P

Ano, chociaż i tak pod względem popularności nic na forum nie pobije kilkustronicowych wywodów i dyskusji na temat kategorii wiekowych "PG-13 czy R?" :D

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dobra, czy gdzieś w necie jest zaspoilerowane zakończenie i czy ktoś już czytał i może przytoczy?
Chętnie obadam, a nie chce mi się szukać:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
żenua :|
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Zakończenie prequela jest wstępem do oryginału? Kto by pomyślał!

Odpowiedz
Akurat nie o tą część zakończenia mi chodziło:P Ale ok, niech będzie, czekam na jakieś R5:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon