The Thing - ten film z chodzącą głową!
jasne ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
military napisał(a):Nowa wersja mogłaby być bez skazy.:)
W nowej wersji zobaczysz przemianę człowieka w obcego w slo mo, którą setki komputerów będą renderować przez 12 miesięcy :)

Odpowiedz
No ale MOGŁABY być bez skazy.:) Że nie będzie to wiem nie od dziś.

Odpowiedz
Na tej samej zasadzie Transformery mogły być dobrym filmem :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Jak oglądałem Coś, to dopracowanie efektów mi zwisało. Teraz mnóstwo się robi filmów, próbujących udawać, uwiarygadniać coś co nie istnieje. Ale w sposób dosłowny, wielu zapomina, że do tego nie potrzeba 3D i super renderingu. W Coś akceptowałem historię, bo była podana tak, że chciałem ją akceptować, siła sugestii reżysera.

Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to,
że stanowi ono dla nich ostateczny środek do obrony przed tyranią rządu.
-- Thomas Jefferson

Odpowiedz
Zajebiście, szkoda tylko że nie zrozumiałeś o czym pisałem.

Odpowiedz
Skąd wiesz, że nie zrozumiełem? Wybacz, ale wyraziłem tylko swoją opinię, bez przywoływania się do Twojej :) Z którą nawet nie tyle co się nie zgadzam, co jest dla mnie zupełnie nie istotna. Poprostu wolę jak mnie reżyser zahipnotyzuję filmem, niż pokaże jakieś ekstra efekty.

Najmocniejszym powodem, by utrzymać prawo do posiadania i noszenia broni przez ludzi jest to,
-- Thomas Jefferson

Odpowiedz
No chyba że tak. Bo to normalne w środku dyskusji o możliwościach poprawienia efektów wtrącać zdanie o tym, że efekty nie są ważne, i twierdzić że w ogóle nie odnosi się do tej dyskusji. Jasne, czemu nie.

Aha, to powyższe nie było w żaden sposób związane z twoją wypowiedzią.

Odpowiedz
No bo nie są ważne, o ile mi wiadomo jest to wątek o The Thing - ten film z chodzącą głową!, więc nie widzę powodu żeby nie móc napisać, że to nie efekty są siła filmu. Właściwie to są, ale nie same z siebie. Byłyby niczym gdyby nie fajnie prowadzony film, Antarktyda, izolacja, osaczenie... a chodząca głowa i reszta to coś co wyśmienicie podkręca film, że film ma jakieś drobne skazy - pewnie tak, mnie takie rzeczy umykają, albo przymykam oko. Nie mam nic więcej do dodania :)

-- Thomas Jefferson

Odpowiedz
Szczegóły nowego The Thing:
http://www.filmweb.pl/Poznaj+g%C5%82%C3%B3wnych+bohater%C3%B3w+prequela+%22Co%C5%9B%22,News,id=57405

No to kobieta będzie odgrywała jedną z głównych ról.
koronex1989

Odpowiedz
taa, to jedno. a drugie - czy aby przypadkiem to nie mieli być norwescy naukowcy?

za te dwa błędy (z nastawieniem na ten pierwszy) mój werdykt jest prosty - nie oglądam.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
I właśnie tego się najbardziej obawiałem, że nowe The Thing nie będzie się dobrze komponowało względem filmu Carpentera. Zresztą to nie jest tak że w oryginale jedynie wspominano o Norwegach,przecież bohaterowie odwiedzili ich obóz, znaleźli statek czy znaleźli się w miejscu odkopania istoty. Ba,nawet widzieli film w którym Norwedzy rozpieprzają lód. Ciekawe czy to twórcy uwzględnią w nowej części.

No chyba że okaże się że nowy The Thing to popularny restart. I szczerze wolałbym już to niż na siłe podpinający się pod oryginał prequel.
koronex1989

Odpowiedz
"sprzeciwia się pobraniu próbek"... że bo czemu? Kobieca intuicja powie jej, że jest tam coś co zabija wszystkich? Rzeczywiście wygląda na lamerski reboot a nie prequel. Przystojny pilot... co się stało z zapijaczonym brodaczem?

Odpowiedz
Za głosem większości- mam takie same zdanie. Nie wyglada to na prequel. Tak po prawdzie nie wygląda mi to na nic dobrego. Mamy przystojnego pilota, Amerykankę i amerykańskiego norwega? Co to ma być?
Obawiam się że wyjdzie kupa.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
baba dowodzi w nowym cośku? nie wiem, jak was, ale mnie to zaczyna wnerwiać nie na żarty. wciskanie kobiet gdzie tylko popadnie, nawet kosztem wiarygodności, byle pokazać, że one też potrafią dowodzić (i to jeszcze grupą facetów). oczywiście wszystko po to, by uczynić zadość politycznej poprawności i nikogo nie dyskryminować. pamiętam, jaką miałem polewkę oglądając Terminatora Salwacje - wojna przyszłości, rok 2000-któryś-tam, a tu baba pilotuje ultra nowoczesny odrzutowiec wojskowy, a po katastrofie myje se cycki w lodowatej brei przy temp. -10 stopni. oczywiście za chwile jakaś głupia feministka krzyknie: "a co, kobieta nie może pilotować B10 i myć cyków na mrozie?"

"no może, może, zamknij już jadaczkę":)

dzisiaj filmy kręcą debile.

Odpowiedz
Ja jeszcze tylko poczekam kto zagra w tym filmie. Jeśli np.Mila Kunis będzie grała główną rolę to i ja sobie podaruje :)
koronex1989

Odpowiedz
akurat to, że dowodzi kobita jest najmniejszą bolączką tego streszczenia (dla mnie może ona sobie nawet myć te cycki - nie mam nic przeciwko :D ). Przeraża mnie cała reszta :evil: Czy ktoś z forum znajduje się aktualnie w Stanach? Czy byłby gotów podrzucić filmowcom niewielki ładunek wybuchowy? Zapłacę
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mentalu ,A-10 nie jest supernowoczesnym odrzutowcem :) Nie zmienia to faktu, że TE informacje o prequelu The Thing bardzo przypominają oglądany przeze mnie niedawno zakalec o tytule Whtieout (Zamieć), w którym dzielna Kate Beckinsale zaczyna pracę w bazie na Antarktydzie od wzięcia prysznica i pokazania tyłeczka do kamery.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Snappik napisał(a):zakalec o tytule Whieout (Zamieć), w którym dzielna Kate Beckinsale zaczyna pracę w bazie na Antarktydzie od wzięcia prysznica i pokazania tyłeczka do kamery
Czyli jednak warto obejrzeć?:)

Odpowiedz
Czy warto? Obejrzyj tylko to:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ytE_N-4IeDw[/youtube]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon