Guma do żucia? Chyba widzieliśmy inne filmy.
12-12-2007, 18:45
|
The Thing - ten film z chodzącą głową!
|
|
Najwyraźniej, bo nie przypominam sobie, żeby odrywanie głowy wyglądało realistycznie.
13-12-2007, 16:27
a kiedy ostatni raz widziałeś prawdziwą odrywaną głowę, hmm?? :roll:
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 13-12-2007, 17:23
Czyżby grzechu był jedyną osobą która uważa efekty z The Thing za nierealistyczne? Ja nie wyobrażam sobie w żaden inny, niby bardziej realistyczny sposób ruszającej się obrzydliwej góry mięsa.
13-12-2007, 17:59 Mefisto napisał(a):a kiedy ostatni raz widziałeś prawdziwą odrywaną głowę, hmm?? :roll: A ty? Używając takiego argumentu, zauważ, że zarówno ja w takiej sytuacji nie mogę ci udowodnic, że ten efekt nie jest realistyczny, ani ty nie możesz mi udowodnic, że jest realistyczny. 13-12-2007, 19:04
a gówno prawda :P
bo jeśli ja twierdzę, że efekt jest realistyczny, to znaczy, że filmowcom udało mi się go sprzedać. Jeśli zaś Ty twierdzisz, że nie jest, to musisz mieć ku temu powody. A skoro wg Ciebie nie wygląda, to znaczy że być może masz jakieś doświadczenie na tym polu :P
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 13-12-2007, 19:51
Tak, odkryłeś prawdę, urywam ludziom głowy masowo.
A to, że wiele osób uważa te efekty za realistyczne, może również oznaczac, że przymykają oczy na niedostatki albo mają dużą tolerancję na tandetę, albo wiele innych spraw. 13-12-2007, 22:07
Jeju, awantura o jedna martwa glowe. A kojarzysz scene z odgryzaniem rak? Wiesz jak zrobiono ja bez komputerow? Zatrudniono bezrekiego mezczyne i doczepiono mu sztuczne rece, ktore potem odgryziono - znajdziesz to nawet w tekscie o tym filmie na stronie KMF. Powszechnie znany fakt. A zgadnij, na ile "sztuczne" te rece byly. A jak domyslasz sie o co mi chodzi, to zgadnij jeszcze z jakiego ciala pochodzily. Tak, tego samego. Ale skoro to nie glowa, to tu juz awantury pewnie nie bedzie, tylko wszystko ok. Hipokryzja.
14-12-2007, 01:21 military napisał(a):Ale skoro to nie glowa, to tu juz awantury pewnie nie bedzie, tylko wszystko ok. Hipokryzja. military - zauważ, że kolega ma w dupie żywe dzieci, a przejmuje się jakimś nieboszczykiem, więc o czym tu gadać? :|
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 14-12-2007, 04:48 military napisał(a):Jeju, awantura o jedna martwa glowe. A kojarzysz scene z odgryzaniem rak? Wiesz jak zrobiono ja bez komputerow? Zatrudniono bezrekiego mezczyne i doczepiono mu sztuczne rece, ktore potem odgryziono - znajdziesz to nawet w tekscie o tym filmie na stronie KMF. Powszechnie znany fakt. A zgadnij, na ile "sztuczne" te rece byly. A jak domyslasz sie o co mi chodzi, to zgadnij jeszcze z jakiego ciala pochodzily. Tak, tego samego. Ale skoro to nie glowa, to tu juz awantury pewnie nie bedzie, tylko wszystko ok. Hipokryzja. Dowcipniś. Tak słyszałem, ale nie miałem pojęcia, że Carpenter był aż tak pop....ony, że aż tak pokroił ciało bezdomnego. A czemu uważasz, że przejmuję się tylko głową? Nadal uważam, że to było podłe. 14-12-2007, 15:21 Mefisto napisał(a):military napisał(a):Ale skoro to nie glowa, to tu juz awantury pewnie nie bedzie, tylko wszystko ok. Hipokryzja. Robisz ze mnie nieczułego drania... :roll: Oczywiście, że się przejmuję, dlaczego nie? Ale teraz rozmawiamy o pokrojonym bezdomnym, nie żywych dzieciach. Chyba, że chcesz wymienic na ten temat poglądy. Proszę. 14-12-2007, 15:22
ekhm
dj.grzechu napisał(a):Nic nie myślę o dzieciach w Czeczenii i Kambodży, bo, szczerze mówiąc, aż tak się nimi nie interesuję. jeszcze jakieś wątpliwości? i naprawdę - raz, że kolo nie żył, dwa, że to było ponad 20 lat temu. Naprawdę nie wiem po co się tak oburzać. EOT.
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 14-12-2007, 16:44
Pamiętam ten cytat, niepotrzebnie wklejałaś, ale nie ma w nim nic o tym, że w ogóle się nie przejmuję dziecmi.
14-12-2007, 17:29 dj.grzechu napisał(a):wklejałaś ekhm? :) Cytat:ale nie ma w nim nic o tym, że w ogóle się nie przejmuję dziecmi. ale jest o tym, że nieboszczyk interesuje Cię bardziej. EOT, naprawdę - nic już nie mam do dodania ;)
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 14-12-2007, 18:57
Mi też miło, przez to że się dowiedziałem o tej głowie to jeszcze bardziej polubiłem filmy, tak po prostu. Dotychczas myślałem, że nikt się nie odważył na taki zabieg, a tekst o nie zranieniu żadnego zwierzęcia podczas kręcenia jest prawie że obowiązkiem dla twórców. Na szczęście tak nie jest :)
14-12-2007, 22:14
Jak możesz ta w ogóle pisać ?! Dzięki tej głowie polubiłeś filmy ?! Po tym wszystkim to raczej powinieneś znienawidzić kino i Carpentera za tak bestialskie, bezduszne i nieetyczne zachowanie !!! :D
15-12-2007, 01:45 hannibal napisał(a):Jak możesz ta w ogóle pisać ?! Dzięki tej głowie polubiłeś filmy ?! Po tym wszystkim to raczej powinieneś znienawidzić kino i Carpentera za tak bestialskie, bezduszne i nieetyczne zachowanie !!! :D Hmm... Nie... To jednak nie jest najlepszy sarkazm. Popracuj jeszcze nad tym. 15-12-2007, 21:51 simek napisał(a):Mi też miło, przez to że się dowiedziałem o tej głowie to jeszcze bardziej polubiłem filmy, tak po prostu. Dotychczas myślałem, że nikt się nie odważył na taki zabieg, a tekst o nie zranieniu żadnego zwierzęcia podczas kręcenia jest prawie że obowiązkiem dla twórców. Na szczęście tak nie jest :) No, to się dowiedziałem, jakie nienormalne rzeczy robią ludzie dla filmu. Wiedziałeś, że w jednym ze swoich filmów Wajda zrzucił żywego konia z urwiska? A, owszem, jest obowiązkiem. Takie jest prawo. 15-12-2007, 21:55 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| The Thing (2011) | Bucho | 485 | 77,313 |
14-10-2024, 09:03 Ostatni post: Melvin27 |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |