Thor (2011)
[Obrazek: thorodinloki.jpg]

Bad costumes alert!

Odpowiedz
I'm a barbie girl, in the barbie world
Life in plastic, it's fantastic!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_dGcYH6Fwj8[/youtube]

No kostiumy trochę dennie. ALE, jak zauważył kolega EL-Kal, zdają się pasować do cyberzbroi Iron Mana, a nie do zbroi norskich bogów.

Podobno twórcy idą w stronę asgardian jako postaci z innego wymiaru, tak jak to chyba nawet było w końcu komiksach ustalone, a nie asgardian jako norskich bogów.

W takim wypadku tego typu zbroje pasują, tyle że rażą plastikiem... Z drugiej strony zbroja Iron Mana też na zdjęciach pojedyńczych może wydawać się plastikowa, a w filmie jest świetna.

Czekam na zwiastun.

Odpowiedz
Wyglądają lepiej, gdyż jest ciemno :razz:
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Ano o Natalie Portman to ja wiem :smile: Tylko na razie dalej żadnych zdjęć z planu, czy jakiś promosów z Natalie nie widzę. Ale ogólnie obsada od samego początku zrobiła na mnie wrażenia. I dlatego też mimo niezbyt zachęcających kostiumów, dalej jestem ciekaw tego filmu. Chociaż tak w ogóle to można narzekać na te kostiumy, ale czy ten komiksowy Thor na dzisiejsze czasy nie wyglądałby znowu w swym kostiumie zbyt gejowsko? :???: :wink:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Plus, Chris Hemsworth i Natalie Portman? Clearly fucking. ;)

Odpowiedz
Do wszystkich tych kostiumów Nowej Fali mam jedno zastrzeżenie - wyglądają na mało praktyczne. Jak zestawienie Zbroi i Zbroi Turniejowej. Ta druga pełna jest ozdobnych pierdolników, waży tonę i nie można się w niej ruszać, za to białogłowy mdleją na widok dzielnego wojaka. Jak dla mnie, wszelkie kostiumy powinny choć trochę czerpać z naszych realiów - żołnierze, komandosi etc...
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Siedziba bogów
[Obrazek: 12177.$.jpg]

Odpowiedz
Wygląda jak moja toaleta...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Wygląda jak scena dla gejowskiej burleski. Przepraszam, nie "jak"...
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Współczesny Meksyk, luźne ciuszki Thora i wyjątkowo popaprana konwencja (fantasy plus science fiction plus mitologia plus akcja w stylu "Iron man") w połączeniu z tak klimatyczną scenografią sugerują, że dostaniemy jeden z bardziej innowacyjnych filmów superhero. Nie wiem czemu, ale jak widzę to zdjęcie oraz porównuje do scen z tego reportażu, mam przed oczami "Labirynt Fauna".

Wygląda nieźle, i scenografia, i kostiumy. Przypomnijcie sobie tylko zbroję Iron Mana z fotek promocyjnych, jeszcze przed nałożeniem filtrów, które, jak wiadomo, mają dzisiaj duży wpływ na ostateczny obraz.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Hitch napisał(a):Wygląda jak scena dla gejowskiej burleski. Przepraszam, nie "jak"...
Raczej jak wnętrze kościoła i nic w tym dziwnego - jak zgadniesz dlaczego to dostaniesz ciasteczko.

Odpowiedz
Akurat scenografia jest ok, widać że ktoś tu faktycznie nad tym pomyślał zamiast odwalić chałturę w przerwie na lunch (patrz: Clash of the Titans).

Odpowiedz
Właśnie nie rozumiem reakcji Corna i Hitcha, gdyż kiedy ja dzisiaj rano po raz pierwszy zobaczyłem to zdjęcie to pomyślałem sobie: "O wreszcie jakieś dobre foty z 'Thora'". Mnie się ta scenografia podoba, ładne kolory, nie razi sztucznością. Jest dobrze :smile:
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Moja reakcja to zwykły żart... majne...
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Jak zobaczyłem to zdjęcie, od razu mi w uszach rozbrzmiało:

FLASH! FLA-ASH! He's gonna save everyone of us!

Zapowiada się równie wartościowy film.

Odpowiedz
No, w końcu jakaś konkretna fota:
[Obrazek: thorphoto-stuckhammerUT-full460.jpg]

Odpowiedz
Film o facecie, który hobbystycznie wbijał gwoździe w kupę i został następcą Flasha Gordona? Kupuję!

Odpowiedz
I co, może powiesz, że nie obejrzałbyś chętnie takiego filmu? ;)

Odpowiedz
Wojskowy, odfanzol sie od Flasha, bo to fajny film jest :P
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon