Thor (2011)
Że fajny to nie znaczy że dobry, a tym bardziej że należy go naśladować. :)

Odpowiedz
Dobra, chłopaki, starczy bzdurnego pieprzenia o Flashu Gordonie, to temat o filmie Thor.

Odpowiedz
Ma ktoś telefon do osobistego trenera Thora? Też chcę tak przypakować.

Odpowiedz
Właśnie chciałem zwrócić uwagę, że chłopak się nieźle wyrzeźbił od czasu Star Treka.
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Od kręcenia scen z 11Treka mineło w przybliżeniu jakieś półtora roku. Dobra dieta + trening na mase moze dać efekty w postaci ok.10kg masy mięśniowej na 12miesiecy. Tak więc nie marudzić, zapisać sie na siłke i za kilkanaście miesięcy będą z was Thory :wink:
get ready for suprise...

Odpowiedz
Dobra dieta - znaczy koksowanie?:) Bo nie wyobrażam sobie, żeby wybrał "hard way".

Odpowiedz
Taki duży chłopiec a boi się strzykawek:)
Miałem na myśli diety polegającąe na jedzeniu odpowiednich rzeczy o właściwych porach i w odpowiednich ilościach, a nie drogę na skróty.
get ready for suprise...

Odpowiedz
military napisał(a):Dobra dieta - znaczy koksowanie?:) Bo nie wyobrażam sobie, żeby wybrał "hard way".
Hemsworth zdaje się trenował 6 miesięcy na siłce do tej roli (w materiale z ET Brannagh wspomina). Już w Star Treku nie wyglądał na cherlaka, więc to trochę casus Daniela Craiga, który do Bonda zrobił trening totalny, ale już wcześniej miał dość wyrzeźbione muskuły.

Odpowiedz
Chris nigdy zresztą nie był jakimś chuderlakiem - to typ wysportowanego, wysokiego gościa.

6 miesięcy na porządny (ale nie jakieś programy-cuda i maszyny-cuda zamawiane z internetu) trening żelazny to bardzo dużo. Ja sam robiłem takie eksperymenty i udawało się przybrać 5 kg w ciągu dwóch miesięcy - i myślę, że to w większości mięśnie były. "Pewnie ma pełne kieszenie strzykawek" jest w dobie odpowiedniej diety i suplementów kiepskim argumentem.

[Obrazek: draft_lens4707132module34067602photo_124...th-bio.jpg]

[Obrazek: chris-hemsworth-thunder-god-thor.jpg]
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Brad przykoksił trochę do Troi, więc efekty na Thorze nie robią większego wrażenia, zwłaszcza że chłop ma tendencje do bycia sportowcem :)

[Obrazek: brad_pitt_troy_steroids.jpg]

[Obrazek: troy-brad-pitt-1729041-1200-1307.jpg]
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Wg mnie film szykuje się bardziej intrygująco niż niejedna produkcja superhero. W przypadku kontynuacji "Iron Mana" wiedzieliśmy, czego się spodziewać. Nowy Batman znowu będzie pewnie emo trzymającym swoją maskę jak Hamlet czaszkę, a cały świat będzie dołujący...

W "Thorze" - cholera wie, co to będzie. Mocne science-fiction, mitologiczne, pompatyczne działo mocy czy może wszystko w jednym?
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.

Odpowiedz
Mnie "Thor" też intryguje, ale głównie ze względu na reżysera. Do do tej pory nie wychodzę z wrażenia, że Branagh kręci ten film. Może wyjść coś naprawdę ciekawego, zresztą sama obsada też niczego sobie :smile:

P.S. A gdzieś w ogóle słyszałem, że ten film to ma być w 3D?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
"Trailer" zaprezentowany na Comic-Conie. W cudzysłowu, bo trwa ponad pięć minut i jest to sam dźwięk :D tak czy inaczej, brzmi całkiem fajnie, aż jestem ciekawy oficjalnego zwiastuna.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=81j9G1o_UqE&feature=player_embedded[/youtube]

Odpowiedz
Tu już z obrazem - http://www.traileraddict.com/trailer/thor/comic-con-trailer

Jak wspomniałem wcześniej - wyczuwam w powietrzu kichę. Nie ma w tym zwiastunie nic co by zachęciło mnie do wizyty w kinie. CGI-widoki, drewniany superheros, Natalie w najnudniejszej roli na świecie.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
O boRZe! Co tam robi Stringer Bell?
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Dziwne że film wychodzi za blisko rok a już tyle materiału z efektami jest...widać dają sobie dużo czasu na dokrętki :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Mnie tylko dziwi murzyn jako nordycki wojownik :) No, ale może tak było w komiksie :)
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
Murzyn musi być zawsze, inaczej Spike Lee wzniesie lament...A sam film, cóż postać Thora jest na tyle absurdalna że trudno spodziewać się czegoś dobrego.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Przede wszystkim - niektóre zwiastuny na Comic Conie przygotowywane są na długo przed premierą, zwykle jest to zlepek scen, w których efekty specjalne nie mają jeszcze ostatecznego kształtu. Po drugie: sceny rozgrywające się na Ziemi wyglądają tak, jak powinny wyglądać ekranizacje komiksów; bez zbędnego CGI, dużo wybuchów i wygląda na to, że również kaskaderskich popisów. Myślę, że biorąc pod uwagę koncepcję fantasy-science-fiction, będzie to film o wiele bardziej konsekwentny w kreowaniu świata niż TDK, w którym raziły niektóre cuda.

Czy muzyka z "Iron Mana" podłożona pod ten "zwiastun/prezentację" nie jest wystarczającym dowodem na to, że film jest jeszcze daleki do ostatecznego kształtu? Choć mnie podoba się już.

Odpowiedz
Może murzyn ten jest CGI.:) Właśnie gdzieś przeczytałem, ze gra Heimdalla, którego imię znaczy - za wikipedią - "whitest of the aesir".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon