Ankieta: Jak oceniasz "Toy Story 4"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Toy Story (1995-2019)
(10-11-2014, 17:29)Mefisto napisał(a):
(10-11-2014, 13:07)Albertino napisał(a): Być może masz rację, ale przypomnę tylko, że przed premierą trójki też było sporo głosów w stylu "a po co", "nie ma sensu odgrzewania tej serii po tak długim czasie" itp., a okazało się, że zrobili - rzeczy dyskusyjna - najlepszą część serii.

True, z tą różnicą, że trójka posiada już zamknięte zakończenie, którego dwójka nie miała.

Dwójka miała, miała.... Pamiętam ten dialog pod koniec tej części:

Buzz: Wciąż się martwisz?
Chudy: O przyszłość? Nie! Będzie fajnie! Aż do czasu.
Buzz: Jestem z Ciebie dumny Kowboju.
Chudy: A wiesz? Jak to wszystko się skończy, to stary Buzz Astral będzie ze mną. Do końca świata i jeszcze dłużej

Sam również (jak napisałem), gdy usłyszałem, że powstaje trójka byłem na "nie", uważałem, że wyjdzie coś pokroju następnych kontynuacji klasyków Disney'a, a jednak powstała kolejna mega-genialna część (nawet pomimo, że [moim zdaniem] najsłabsza z całej trylogii). I do tego z jeszcze lepszym domknięciem serii:

Chudy (do Andy'ego): To na razie przyjacielu...

Generalnie mówiąc nie mówię "nie" czwartej części, ale tak naprawdę "po co?". 

Odpowiedz
(25-05-2019, 15:14)Snuffer napisał(a): Może nie przestarzałe, ale jedynka mocno się zestarzala, w szczególności pies. Brrr!

Nic się tam wcale nie zestarzało. Pies wyglądał źle już w dniu premiery. Podobnie jak ryj Andy'ego. Może jako dzieciaki nie zwracaliście uwagi na takie rzeczy. Ja zwracałem i już wtedy (a kiedy film wchodził na ekrany, miałem lat 10) te elementy raziły moje poczucie estetyki :)

Odpowiedz
(30-05-2019, 07:40)al_jarid napisał(a): Nic się tam wcale nie zestarzało. Pies wyglądał źle już w dniu premiery. Podobnie jak ryj Andy'ego. Może jako dzieciaki nie zwracaliście uwagi na takie rzeczy. Ja zwracałem i już wtedy (a kiedy film wchodził na ekrany, miałem lat 10) te elementy raziły moje poczucie estetyki :)

No fakt. W animacjach Pixara postacie ludzkie tak średnio wyglądają. I dlatego wolę starą, klasyczną animację. :)

Odpowiedz
(30-05-2019, 07:40)al_jarid napisał(a): Nic się tam wcale nie zestarzało. Pies wyglądał źle już w dniu premiery. Podobnie jak ryj Andy'ego. Może jako dzieciaki nie zwracaliście uwagi na takie rzeczy. Ja zwracałem i już wtedy (a kiedy film wchodził na ekrany, miałem lat 10) te elementy raziły moje poczucie estetyki :)

Początki zawsze są trudne. No i wtedy to jednak był przełom i było wielkie łał.

Tak jak pewnie klasyk pokroju Dziesięcioro przykazań zachwycał rozmachem podczas premiery tak teraz można zauważyć widoczne bluescreen i matte painting. Albo zwierzęta z Jumanji straszące komputerem :).

Będąc przy Disneyu - Nostalgia Chick mówiła, że wszyscy podczas premiery Aladyna zachwycali się ucieczką Jaskini Cudów, a teraz ta sekwencja wygląda jak gra na PSX.

Odpowiedz
(29-05-2019, 18:10)Pehov napisał(a): (nawet pomimo, że [moim zdaniem] najsłabsza z całej trylogii)

Też tak miałem po wyjściu z kina. Na szczęście powtórka otworzyła mi oczy i obecnie każdą kolejną część lubię bardziej od poprzedniej. :)

Jeśli ktoś myślał, że rodzice, dzieciaki i fani serii oleją ten film, bo jest taaaaki niepotrzebny (a wiem, że było takich wielu), to pojawiły się pierwsze prognozy dla czwórki. Przedsprzedaż na fandango idzie jak burza, pobite zostały wyniki Gdzie jest Dory i Iniemamocnych 2. Variety konserwatywnie rzuciło przedział $100-150 milionów w weekend otwarcia, Deadline nie wyklucza nawet $200 milionów!!

https://ew.com/movies/2019/05/30/toy-story-4-ticket-pre-sales-incredibles-2/
https://deadline.com/2019/05/toy-story-4-opening-weekend-box-office-projection-fandango-atom-presale-records-1202624173/
https://variety.com/2019/film/news/toy-story-4-box-office-opening-weekend-tracking-1203228178/

Dlaczego do cholery premiera u nas tak późno?!! :(

Odpowiedz
(30-05-2019, 21:37)Juby napisał(a): Też tak miałem po wyjściu z kina. Na szczęście powtórka otworzyła mi oczy i obecnie każdą kolejną część lubię bardziej od poprzedniej. :)

Jeśli ktoś myślał, że rodzice, dzieciaki i fani serii oleją ten film, bo jest taaaaki niepotrzebny (a wiem, że było takich wielu), to pojawiły się pierwsze prognozy dla czwórki. Przedsprzedaż na fandango idzie jak burza, pobite zostały wyniki Gdzie jest Dory i Iniemamocnych 2. Variety konserwatywnie rzuciło przedział $100-150 milionów w weekend otwarcia, Deadline nie wyklucza nawet $200 milionów!!

Dlaczego do cholery premiera u nas tak późno?!! :(

W ogóle za pomocą powtórek każdy film Pixara lubię coraz bardziej:
Toy Story- Gdy po raz pierwszy w wieku 3-4 lat oglądałem jedynkę, jakoś nie przypadła mi do gustu. Gdy ponownie obejrzałem ją 2-3 lata później stała się moją ulubioną animacją.
Potwory i spółka- Oglądawszy po raz pierwszy u kuzynów w 2003 r. na VHS-ie, kompletnie idiotyczny wydawał mi się pomysł, żeby potwory bały się dzieci. Ale 2 lata później, gdy dostałem z okazji urodzin ostatecznie  doceniłem ten pomysł i ocena stale podnosi się w górę ("Potwory" mają u mnie ocenę 10/10.)
W głowie się nie mieści- Po drugim obejrzeniu animacja wywołała u mnie więcej emocji (omal się nie popłakałem ze wzruszenia), niż po tym pierwszym (Naprawdę polecam powtórzyć!)
Dawno temu w trawie- Za pierwszym razem kompletnie go nie zapamiętałem (Może dlatego, że się nudziłem). Ale powtórzyłem sobie rok później i od tej pory wciąż ma u mnie 10/10 (aż szkoda, że ta animacja jest tak niedoceniona!).

Jeśli chodzi o sprzedaż- Z chęcią chciałbym wysłać list do studia odpowiedzialnego za polską wersję, by przysłała mi na DVD, ale może jakoś uda mi się wytrzymać.

A co do premiery- Mnie też to irytuje, że u nas premiera dopiero za 3 miesiące, ale da się raczej wytrzymać (W końcu przecież wyczekałem miesiąc czasu na sequel "Iniemamocnych".). 

Odpowiedz
(30-05-2019, 23:08)Pehov napisał(a): Toy Story- Gdy po raz pierwszy w wieku 3-4 lat oglądałem jedynkę, jakoś nie przypadła mi do gustu.

Chcesz napisać, że jesteś cudownym dzieckiem czy po prostu bredzisz?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(31-05-2019, 02:27)shamar napisał(a): Chcesz napisać, że jesteś cudownym dzieckiem czy po prostu bredzisz?

Chciałem napisać, że jak oglądałem po raz pierwszy jedynkę, to jakoś mi się zbytnio nie spodobała (chyba dlatego, że nie rozumiałem co się tam działo) i kompletnie jej nie zapamiętałem (No bo jak dużo można pamiętać, jak ma się 3-4 lata!). Zresztą do 2000 r. widziałem ją tylko raz. 

Odpowiedz
No to o tym pisałem. Skąd możesz wiedzieć czy w wieku 4 lat przypadła do gustu jak nie dość, że się nie pamięta to jeszcze nie ma się gustu.
Pierwsze co pamiętam świadomie to chyba okolice 6ego roku życia. Wcześniej? Może tylko jakies obrazy ;)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(31-05-2019, 19:58)shamar napisał(a): No to o tym pisałem. Skąd możesz wiedzieć czy w wieku 4 lat przypadła do gustu jak nie dość, że się nie pamięta to jeszcze nie ma się gustu.
Pierwsze co pamiętam świadomie to chyba okolice 6-tego roku życia. Wcześniej? Może tylko jakieś obrazy ;)

No tak. Najwcześniejsze, świadome rzeczy pamiętane przeze mnie to tak mniej więcej w wieku 5-6 lat. Z "Toy Story" pamiętałem wówczas ( w wieku 4 lat.) tylko kilka momentów i nic więcej. ;)

Odpowiedz

Tym razem będzie chyba bez nominacji do Oscara za piosenkę.

LOL - czy ja dobrze widzę, że premiera TS4 w USA 21 czerwca a u nas dopiero w sierpniu? WTF?
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
(06-06-2019, 13:21)Pelivaron napisał(a): Tym razem będzie chyba bez nominacji do Oscara za piosenkę.

No jasne, że bez! Nie spodobał mi się głos śpiewającego Hanksa. :(

Odpowiedz
A gdzie tam niby Hanks śpiewa?

Odpowiedz
(06-06-2019, 15:16)Pelivaron napisał(a): A gdzie tam niby Hanks śpiewa?

No tak. Miałeś rację. Tą piosenkę śpiewa Randy Newman (sprawdziłem na jednym z portali). I teraz ta piosenka się mi o wiele bardziej podoba! Ciekawe, czy u nas w Polsce zaśpiewa ją Soyka. :)

Odpowiedz
Tej piosenki również nie śpiewa Randy Newman. Randy napisał tekst i muzykę.

Za wokal odpowiada Chris Stapleton.

Odpowiedz
(06-06-2019, 22:59)Pelivaron napisał(a): Tej piosenki również nie śpiewa Randy Newman. Randy napisał tekst i muzykę.

Za wokal odpowiada Chris Stapleton.

Akurat cała trójka ma (wg. mnie) bardzo podobne głosy. To chyba przez to wydawało mi się, że tą piosenkę śpiewa Hanks. ;)

Odpowiedz
W sobotę zeszło embargo na opinie w sieci.

https://editorial.rottentomatoes.com/article/toy-story-4-first-reactions-keanu-reeves-steals-the-show-in-hilarious-heartbreaking-sequel/

Coś czuję, że wielu, wielu, naprawdę wielu hejterów z tego forum, którzy wieszali psy na TS4, będzie tutaj w sierpniu przepraszać. ;)

Odpowiedz
(10-06-2019, 09:18)Juby napisał(a): Coś czuję, że wielu, wielu, naprawdę wielu hejterów z tego forum, którzy wieszali psy na TS4, będzie tutaj w sierpniu przepraszać. ;)

O ja cię... Nie spodziewałem się tylu ochów i achów! Oby prędko ten sierpień nadszedł! ;)

Odpowiedz
(10-06-2019, 09:18)Juby napisał(a): Coś czuję, że wielu, wielu, naprawdę wielu hejterów z tego forum, którzy wieszali psy na TS4, będzie tutaj w sierpniu przepraszać. ;)

Uwierzę jak zobaczę.

Chociaż przyznam, że opinie przy COULD THIS ONE FINALLY BE THE END? intrygują...

Odpowiedz
(10-06-2019, 18:45)OGPUEE napisał(a): Chociaż przyznam, że opinie przy COULD THIS ONE FINALLY BE THE END? intrygują...

Eee... Przyznam, że wszystkie opinie krytyków mnie zainteresowały. :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon