Obejrzałem własnie trailer :shock: zbieram szczękę z podłogi.
Mental i wszyscy zrzędzący: TO HELL WITH YOU :twisted: z trailera wynika że jest to dokłądnie to czego oczekuję, nie dośc że jestem pewny że pójdę na to do kina to już wiem że kupuję DVD jak tylko się pokaze :D nieważne czy fabuła będzie kiepska czy swietna, już za same ujęcia kóre są w trailerze spokojnie mogę wydać te 50 zł.
19-05-2007, 12:08
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Gieferg napisał(a):z trailera wynika że jest to dokłądnie to czego oczekuję
Czyli rozrywka? Ja też oczekuję rozrywki. Ale nie takiej jak Armageddon, Wyspa i inne kiły pana Zatocznego.
19-05-2007, 12:40
Cytat:Czyli rozrywka?
czyli świetnie pokazane, napie****ające się roboty z mojej ulubionej (zaraz za Batmanem) serii komiksowej (i kreskówki) z dzieciństwa. Od "Transformers" nie wymagam niczego więcej, choć obstawiam że fabuła też zła nie będzie. Masakrowanie przechodniów mi do szczęscia potrzebne nie jest.
A Armageddon mimo całej jego głupoty też mi się przyjemnie oglądało, Twierdzę również lubię. Jedynym filmem Baya który wdziałem i wywarł na mnie fatalne wrażenie był Pearl Harbor.[/quote]
19-05-2007, 12:51
Banned
Skoro tylko tyle potrzeba ci do szczęścia :wink:
19-05-2007, 12:55
Byłem niedawno na Spider Manie 3 i jakoś nie żałuję choć żadna to rewelacja a nawet efekty specjalnie jakoś specjalnie mnie nie wbiły w fotel, a na TF pójdę na pewno poniewaz jestem pewien że będzie od Pająka lepszy (a poza tym zawsze bardziej lubiłem TF od SPiderMana :P), a sam trailer do TF obejrzany na YouTube zrobił na mnie większe wrażenie niż cały Spiderman 3 obejrzany w kinie.
Zresztą rzućcie sobie okiem jakie reakcje wywołał na forum TF:
http://transformery.maniak.pl/forum/viewtopic.php?t=4196&postdays=0&postorder=asc&start=45
19-05-2007, 12:59
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Zastanawiam sie w ktorym momencie waszego zycia (fani transformerow) opuscil was Bog. :lol:
Ciebie tez Gieferg ;)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
19-05-2007, 14:01
Banned
Gieferg napisał(a):Zresztą rzućcie sobie okiem jakie reakcje wywołał na forum TF:
http://transformery.maniak.pl/forum/viewtopic.php?t=4196&postdays=0&postorder=asc&start=45
FANI nie są dobrym przykładem, właśnie dlatego że to fani. A ich wypowiedzi są raczej śmieszne i strasznie infantylne :) Z niektórych wypowiedzi wynika że musieli narobić majty podczas oglądania.
19-05-2007, 14:08
No to wyobraź sobie Mierzwiak że sam jestem fanem TF, który dośc sporo marudził na wszystko co się da z ustami Optimusa na czele, a po obejrzeniu tego trailera zmieniłem całkowicie zdanie. Także mam w dupie czy w tym filmei zginą jacyś ludzie itd. Zapewne gdyby nie pitolenie takich jak mental nawet bym się nad takimi pierdołami nie zastanawiał.
I jak dla mnie właśnie najistotniejseze jest zdanie fanów, a nie ludzi którzy uważają Transformers za gówno, bo z pewnością nie robi się takich filmów z myślą o tym że oni przyjdą to obejrzeć. Fani są zadowoleni, więc jest to na plus dla filmu.
Cytat:Zastanawiam sie w ktorym momencie waszego zycia (fani transformerow) opuscil was Bog
a co powiesz o fanach Star Wars? :lol: albo choćby takiego Dragonballa?
19-05-2007, 14:20
Banned
Ja nie wymagam masakry.
Tylko że są sytuacje, w których ludzie muszą ginąć, bo na to wskazuje sytuacja. I nie trzeba tego wprost pokazywać, wystarczy sama świadomość. Tymczasem jedyna świadomość, jaką można mieć w tym wypadku, to że nikomu nic się nie stanie, bo ulice są opustoszałe (budynki pewnie też - cudotwórca Bay ewakuuje pewnie kilkunastomilionowe miasto w 5 minut), w autobusach nie jeżdżą ludzie, a wielkie działa robotów będą pewnie miały problem z załatwieniem żołnierzy. I o to właśnie chodzi.
Np. w X3 Magneto w bardzo widowiskowy sposób załatwia konwój. Nie jest pokazane, że ktoś ginie, ale wiadomo, że na pewno tak jest - jeden z samochodów zostaje totalnie zmiażdżony.
19-05-2007, 14:27
Nowy
Liczba postów: 837
Liczba wątków: 10
Czy Wy czasem nie wyciągacie za dużo wniosków z tych krótkich zajawek?
19-05-2007, 14:31
Cytat:I o to właśnie chodzi
I o to właśnei chodzi że nawet bym nie zauważył gdyby nie wasze gderanie, a zresztą nawet teraz absolutnie mi to w niczym nie przeszkadza. Widzisz teraz na czym polega różnica w nastawieniu? A poza tym ocenianie jaki będzie cały film po 2 minuotywm trailerze...nie no sorry, weź od razu napisz recenzję filmu skoro już wszystko wiesz. Nie chcesz idź do kina, nie podoba się, to nie idź, tylko ty na tym stracisz, ale oczywiscie trzeba napisać kialkdziesiąt postów o tym jak denny będzie to film bo w autobusie nie ma ludzi i że w związku z tym ty na niego nie pójdziesz :roll:
19-05-2007, 14:40
Banned
Great Gonzo napisał(a):Czy Wy czasem nie wyciągacie za dużo wniosków z tych krótkich zajawek?
Nie więcej niż ludzie którzy analizują je klatka po klatce i opisują to w długaśnych tekstach :wink:
Nikt tu nie ocenia filmu po trailerze, tylko wyciąga wnioski. Zresztą Gieferg, wystarczy spojrzeć na nazwisko reżysera i już wiadomo jaki to będzie film. Pytanie tylko, czy będzie wystarczająco dużo akcji, by na nim wysiedzieć.
Równie dobrze mógłbyś mi powiedzieć że nie powinienem się wypowiadać na temat przyszłych ról Jessici Alby bez ich zobaczenia :wink:
19-05-2007, 14:55
Cytat:wystarczy spojrzeć na nazwisko reżysera
cóż, mam więcej dobrych niż złych skojarzeń z Bayem.
Cytat:Pytanie tylko, czy będzie wystarczająco dużo akcji, by na nim wysiedzieć.
Jeśli nei nudziłem się na Spidermanie 3 to tym bardziej nie będę.
19-05-2007, 14:58
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Mierzwiak napisał(a):Nikt tu nie ocenia filmu po trailerze:
Mierzwiak napisał(a):Trochę mi szkoda iść do kina dla samych efektów (...) wolałbym nie popełniać drugi raz temu samego błędu, którego żałuję do dzisiaj.
Te wszystkie rzeczy które wypisałeś to nic nowego (duh! to film Baya) i pewnie będzie kilkadziesiąt innych, podobnych bubli.
jedyna świadomość, jaką można mieć w tym wypadku, to że nikomu nic się nie stanie, bo ulice są opustoszałe (budynki pewnie też - cudotwórca Bay ewakuuje pewnie kilkunastomilionowe miasto w 5 minut), w autobusach nie jeżdżą ludzie, a wielkie działa robotów będą pewnie miały problem z załatwieniem żołnierzy. I o to właśnie chodzi.
O Mentalu nie wspomnę, bobym się zajechał wklejając jego oceny. :)
19-05-2007, 15:09
Banned
military, po co mnie cytujesz, skoro nie ma tam ani jednego zdania OCENIAJĄCEGO film? Jest mowa o bublach które pewnie (znowu to słowo; to się nazywa przypuszczenie) się tam znajdą, o czym chyba pisaliśmy kilka miesięcy temu i obserwacje z trailera.
Chyba że sugerujesz że nie można napisać o czymś co się widzi w trailerze, a to właśnie widać - brak ludzi i pusty autobus. To nie ocena, tylko fakt.
19-05-2007, 15:16
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Gieferg, ja nie oczekuje żadnej misternej fabuły - zrozum to wreszcie. ja po prostu nie chce siedzieć w kinie obok matki karmiącej dziecko mlekiem z butelki. to jest do k**** nędzy film o maszynach, a nie o hally berry co strzela kolorowymi mocami.
brak ludzi i puste samochody to dla mnie przegięcie niewybaczalne. w parku jurajskim, terminatorze 2, nawet w drużynie pierścienia mieliśmy takie sceny, że aż miło popatrzeć (odcinanie głów, kończyn, pożeranie ludzi, rozgniatanie ludzi etc). nie wiem, czy dostrzegasz różnicę, ale współczesne kino rozrywkowe stacze się w stronę disnejowskiego kiczu. tobie to oczywiście nie przeszkadza, bo taki był zasrany komiks.
19-05-2007, 15:25
Mental olej transformery i poczekaj na Johna Rambo :)
19-05-2007, 15:52
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Mierzwiak napisał(a):military, po co mnie cytujesz, skoro nie ma tam ani jednego zdania OCENIAJĄCEGO film?
Wiesz, narzekając na każdy możliwy element jednocześnie wystawiasz filmowi ocenę...
19-05-2007, 16:01
Ambasador białej rasy
Gieferg napisał(a):Mental olej transformery
nie oleje :) pójde, zobacze i napisze co mysle :)
19-05-2007, 16:44
Ambasador białej rasy
na forum TF-ów wyczytałem, że w alternatywnym trailerze, tuż pod koniec, małolat mówi do Prime'a takie coś: "Musisz mnie posłuchać! Jak moi rodzice wyjdą i cię zobaczą, to się wkurzą... a moja mama ma temperament".
co to, k****, jest?
za pomocą Spektrograficznego Generatora Atrybutów Koloru przeanalizowałem sposób, w jaki transformują się maszyny - ten żółty samochodzik jest zdecydowanie za wielki jak na ilość materiału, z którego się składa. miało być lepiej niż w kreskówce, a wychodzi na to, że ani nie będzie wiarygodniej, ani bardziej funkcjonalnie. wiem, czepiam się; wiem, mam to olać; wiem, gadam od rzeczy.
19-05-2007, 21:52
|