Exclusive.
17-05-2007, 22:03
|
Transformers (2007)
|
|
- ściągasz na dysk plik .qlt
- otwierasz ten plik w notatniku - jest tam link do trailera - kopiujemy link do paska adresu - otwiera się trailer - wybieramy plik --> zapisz stronę jako 18-05-2007, 00:32
nie wiem, czy zauważyliście, ale w tym autobusie rozwalanym przez złego robota w ogóle nie ma pasażerów :) sądze, że kierowca też sobie wyszedł :)
dzieci, marsz do kin! 18-05-2007, 00:48
Może byli ludzie, w końcu to miało być R, ale papa Spielberg poszedł do MPAA i powiedział "Hej! Usuniemy ludzi z autobusu." a oni "No to macie PG-13".
Miałem iść na ten film do kina. Straciłem ochotę. 18-05-2007, 00:57
ja też. takiej dziecinady nie zniosę nawet na wspomaganiu :)
założę się o wszystko, że w filmie dojdzie do pocałunku między małolatem a tą opaloną na solarce dupencją :) jak sadzicie, czy ta dziewczynka z misiem zostanie zmiażdżona przez robota wyłażącego z basenu? :) 18-05-2007, 01:16
Dziewczynka nie zostanie rozdeptana. Za to poleci do rodzicow i powie 'mamo, tato z basenu wyszedl wielki robot!' na co mama zaspana 'od jutra zadnej telewizji.' tata 'kochanie rano msuze wstac do pracy idz spac i daj tatusiowi sie wyspac, nie ma duzych robotow'
Rodziny ogladajace film w tej chwili smieja sie i przytulaja. Ojcowie gratuluja synom, matki mowia corkom jak bardzo je kochaja. Wszyscy maja lzy w oczach i smieja sie do rozpuku z tego jakze familijnego motywu.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 18-05-2007, 06:56 Mental napisał(a):założę się o wszystko, że w filmie dojdzie do pocałunku między małolatem a tą opaloną na solarce dupencją :) Wow, ty to masz leb jednak do tych filmow. :) 18-05-2007, 09:53
nie jestem pewien ale ten robot besenowy to chyba autobot jest, czyli ten dobry
get ready for suprise...
18-05-2007, 10:47 Jakuzzi napisał(a):Wow, ty to masz leb jednak do tych filmow. :) jeżeli dojdzie do pocałunku, będzie to najbardziej żenujący fragment filmu. bez dwóch zdań w tej sekundzie produkcja sięgnie dna. ps. jak sądzicie, czemu w autobusie nie ma pasażerów? przecież w T2, gdy fala uderzeniowa spychała autobus z szosy, widać było pasażerów rozrywanych przez podmuch. 18-05-2007, 10:56
Trailer międzynarodowy z kilkoma nowymi ujęciami: http://www.universalpictures.nl/bioscoop/data/trans/trailerf.html (końcówka ;) )
Obejrzałem trailer jeszcze kilka razy i ta scena z robotem-helikopterem atakującym bazę to powinna być totalnie krwawa rzeź. No ale pewnie poza po prostu upadającymi żołnierzami nie zobaczymy nic z tych rzeczy. Trochę mi szkoda iść do kina dla samych efektów, zresztą po Matrix Rewolucje wolałbym nie popełniać drugi raz temu samego błędu, którego żałuję do dzisiaj. 18-05-2007, 11:26
na tym ekskluzywnym trailerze widać ze Optimus Prime jednak bedzie miał usta. (w tej chwili nie pamiętam czy miał mieć czy nie miał, ale najwyraźniej ma:) )
http://img149.imageshack.us/img149/417/nowaszminkaiwygladaszbodj1.jpg edit: nie wiem czy zauważyliscie ale w tym miedzynarodowym zwiastunie, pod koniec gdy Optimus przygotowuje sie do walki widać że na usta nasuwa się osłona, czyli tak jak mówiłem :twisted:
get ready for suprise...
18-05-2007, 11:37 Mierzwiak napisał(a):Trochę mi szkoda iść do kina dla samych efektów dokładnie. dla efektów chodziłem do kina, jak zaczynałem podstawówkę. moje przewidywania odnośnie filmu: 1. będzie scena pocałunku (młodzież pomyśli w tym momencie, że chciałaby być na miejscu małolata, bo nie dość, że kolo walczy z robotami, to jeszcze Bozia zsyła mu dupę z rozkładówki); 2. będzie scena, w której ta opalona na solarce dupa chwyta za karabin albo działko i strzela do jednego ze złych robotów (młodzież na sali pomyśli sobie: "ale chciałbym mieć taką dziewczynę"); 3. będzie jakiś fajny tekst podczas pościgu, który ma rozładować atmosferę i pokazać, że bohaterowie są cool i nawet sie lubią; 4. nie zginie żaden cywil (a już na pewno nie zobaczymy rozerwanych ciał, leżących na jezdni albo pod gruzami); 5. złe roboty niszczyć będą wyłącznie zaparkowane samochody bez ludzi i poruszające się po autostradzie puste autobusy; jeśli wyleci w powietrze czołg, to nic takiego, bo czołg ma pancerz i żołnierze w środku mogą przeżyć :) 6. zapewne kilku żołnierzy padnie trupem, ale kamera będzie ustawiona daleko, żebyśmy nie widzieli drastycznych szczegółów; 7. Optimus rzuci jakimś śmiesznym tekstem, żeby pokazać publice, iz jest fajnym robotem nadającym się do zestawu z Maca; 8. absurdalność przysłoni spektakularność w finałowym pojedynku między Megatronem a Primem; 9. żaden z bohaterów, łącznie z super inteligentnymi inżynierami z NASA, nie wpadnie na to, że złe roboty są totalnie afunkcjonalne w swej budowie i można je łatwo unieruchomić (no chyba że Bay wymyśli, że maszyny skonstruowano na bazie jakiegoś kosmicznego stopu, którego nawet bomba wodorowa nie rozerwie) 10. dobro zwycięży :) tak się zastanawiam, bo nie pamiętam już mitologii - jaki interes mają dobre autoboty w ochronnie ludzkości? ja widziałbym to na zasadzie: Ziemia - pole walki robotów, a nie debilny schemat: Ziemia w niebezpieczeństwie, dobre roboty pokonają zło i będzie wesele, na które przyjedzie Optimus z kolegami :) ps: szkoda, że nie zaangażowano do filmu zwykłej, normalnej laski. kiedyś jak człowiek oglądał takiego autostopowicza albo robocopa, to nie miał wrażenia, że patrzy na beverly hills. aktorki miały wówczas styl. teraz pozostała im co najwyżej opalenizna. ps2: w trailerze widzimy, że strefa 51 przechowuje nie tylko UFO, którym Will Smith poleciał w kosmos, ale również mega robota, który czekał przez setki lat, by w końcu stanąć do walki ze złem :) oczywiście o gigantycznej maszynie nie wiedział ani prezydent USA, ani szef połączonych sztabów :) jedynie garstka stukniętych naukowców na pustyni w nowym meksyku :) 18-05-2007, 13:48 Mental napisał(a):w trailerze widzimy, że strefa 51 przechowuje nie tylko UFO, którym Will Smith poleciał w kosmos, ale również mega robota, który czekał przez setki lat, by w końcu stanąć do walki ze złem :)O ile mnie wzrok nie myli, to Megatron. Te wszystkie rzeczy które wypisałeś to nic nowego (duh! to film Baya) i pewnie będzie kilkadziesiąt innych, podobnych bubli. Laska może nie będzie strzelać, ale już widać scenę jak prowadzi wóz na którym siedzi strzelający robot. Pewnie podczas jazdy będzie taki dialog: Robot: "Gdzie nauczyłaś się tak jeździć"? Laska [prosto do kamery]: "Ćwiczyłam na podjeździe!" :twisted: Widzę tam też jakiegoś czarnego rzucać śmiesznymi tekstami. A żołnierz który prowadził na klipie wideo rozmowę z żoną oczywiście przeżyje do samego końca. Wygląda na to że w finale będzie wielka rozwałka w centrum LA i tak jak piszesz nie widać tam ludzi (z wyjątkiem chyba dwóch ujęć). Dla przykładu powiem, że w moim scenariuszu obdarzony telekinezą bohater rzuca w drugiego pociągiem pełnym ludzi. THIS IS R RATING! 18-05-2007, 15:08
a zatem złapali Megatrona czy co?
w moim scenariuszu ginie kilkumiesięczne dziecko :) 18-05-2007, 15:53
wydaje mi sie ze w tym filmie megatron wylądował na ziemi wcześniej , zresztą mówią do prezydenta ze to tajemnica i widać wokół robota instalacje, tak więc musiał on trafić tu na dłuższy czas przed inwazją. Moze nawet bedzie nawiązanie do Roswell :D
get ready for suprise...
18-05-2007, 15:56
No, Mental, jesteś jednak trochę psychiczny ;)
No, ale co racja, to racja, też tęsknię za takim starym, dobrym R.
Aktualnie rządzi: ja
18-05-2007, 16:02
No... powiedzmy, że się zgodzę ;) Liczy się jednak sam fakt, że kilkumiesięczne dziecko ginie. Spoko, nie jestem żadnym stróżem moralności, sam lubię takie "Mentalowe" kino, ale kilkumiesięczne dziecko, to kilkumiesięczne dziecko ;)
Aktualnie rządzi: ja
18-05-2007, 16:28 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) [temat spoilerowy] | massif | 408 | 81,790 |
01-09-2025, 00:32 Ostatni post: Żółte Krzesło |
|
| Transformers (temat ogólny) | Juby | 208 | 50,551 |
27-06-2025, 21:11 Ostatni post: samuuel |
|
| Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Gieferg | 319 | 96,085 |
26-07-2023, 21:10 Ostatni post: azr |
|
| Transformers: Age of Extinction (2014) | Grievous | 11 | 2,875 |
29-11-2018, 23:55 Ostatni post: Badus |
|
| Transformers: Dark of the Moon (2011) | Danus | 880 | 159,019 |
11-06-2017, 02:23 Ostatni post: Gieferg |
|
| [oddzielony] Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Arahan | 0 | 679 |
17-05-2016, 08:48 Ostatni post: Arahan |
|
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) | Danus | 529 | 101,113 |
23-06-2009, 16:13 Ostatni post: Mierzwiak |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |