Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Transformers (2007)
Osobiście wyczaiłem grubą ironię w Twoim poście, ale co racja to racja - emoty się przydają ;)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
http://seibertron.com/

news tej treści:

One of the last final changes regarding the robot designs has officially been stated as being true: Optimus Prime will indeed retain his mouth/lips during non-battle scenes. Many fans will take this as one more slap in the face as Hollywood continues to ignore the design elements of these characters that made them so iconic for the past 23 years. I have one question for you ILM and Michael Bay: would you give Spider-Man a bright yellow outfit instead of his traditional reds and blues?

i jeszcze cytacik który najprawdopodobniej jest oficjalną wypowiedzią:
Cytat:Exactly 2 months form now, most of you will be wathcing Transformers and posting your opinions on these and other forums.

This movie is about 3-4 weeks from being locked (locked means that no more changes can be made to a film so that it could be release for masive reel duplication).

At this point, there are few mods left. Mike is tweaking the ending and maybe shaving off some minutes here and there. He's waiting for some final renders from ILM and that's it.

The photo of OP in the LA Times should tell you what the final decision is on the mouth/faceplate/battle mask is.

He and others then start the international press tour in early June.

So for now, could we stop and relax on the whining?

Nothing you say, post, scream will have an impact at this point.

If you don't like the choices, fine. And if you do, good for you.

Take a rest, and come back in 2 months all ready for more debating.

Podpowiem że chodzi o to ostatnie zdjęcie, które zamieścił Mierzwiak :evil:
A więc jednak k*%$# jego mać...[[/quote]

Odpowiedz
Dobra, to czy któryś z gigafanów może mi wreszcie wyjaśnić, czemu akceptujecie niemal stuprocentowe przemodelowanie wszystkich robotów, a nie akceptujecie dodania ust, mimo że te akurat w kreskówce były?

Odpowiedz
military napisał(a):Też miałem figurkę Optimusa

Ja tez mialem kiedys figurke Optimusa. Swietna byla.
I to w zasadzie wszystko, co chcialem powiedziec.. ;)

Odpowiedz
Cytat:mimo że te akurat w kreskówce były?
Optimus Prime w kreskówce i komksie G1 ust nigdy NIE MIAŁ, miał najbardziej charakterystyczną facjatę z całego TF i ją tez oczywiście musieli zmienić. Inne TFy mogą sobie mieć usta (ale jakoś mieć ich w większości nie będą) ale Optimus powinien miec twarz zakrytą maską. To tak samo jakby Batman nie miał różków/uszu :evil: tylko zakładał je od czasu do czasu.

Odpowiedz
military napisał(a):Dobra, to czy któryś z gigafanów może mi wreszcie wyjaśnić, czemu akceptujecie niemal stuprocentowe przemodelowanie wszystkich robotów, a nie akceptujecie dodania ust, mimo że te akurat w kreskówce były?
Fanem szczególnym nie jestem, kreskówki nie oglądałem, komiksy znam raptem 3. Ale odpowiem tak: bo to głupie? Po słój robotom usta?
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
dla mnie usta są tak samo głupie/dziecinne/naiwne jak roboty gadające po angielsku (albo w jakimkolwiek innym języku)

Odpowiedz
military, gdyby w filmie dali roboty wyglądające tak jak w komiksie to ja bym nawet trailera nie oglądał.

Odpowiedz
Mierzwiak: inne czasy, kiedyś to był szczyt bajeranctwa. ;)

Zapewne dodali Optusiowi gębę żeby mógł więcej wyrażać, a w efekcie aby widz bardziej mógł się z nim zidentyfikować. Główny bohater - klocek bez wyrazu to nienajlepszy pomysł. Robot zaś nie może sobie pozwolić na tak wyrafinowaną grę ciałem jak np. Predator. Dlatego właśnie uważam, że dodanie ust jest całkowicie zrozumiałe.

A superinteligentne roboty nie mogą nauczyć się mówić po angielsku będąc w USA, szczególnie jeśli chcą wtopić się w tłum, a przy okazji go zrozumieć?

Odpowiedz
oczywiście, że mogą - ale jak powiedziałem - to znacznie głupszy pomysł niż posągowe milczenie, które nadaje powagi. (w komiksach nie ma milczenia, wiem :))

Odpowiedz
military napisał(a):Mierzwiak: inne czasy, kiedyś to był szczyt bajeranctwa. ;)
No właśnie, KIEDYŚ :D

military, ja TF miałem i mam - mówiąc brutalnie - w dupie. Ale mnie te usta też przeszkadzają, to po prostu kicz. Spójrz np. na 3PO - miał nieruchomą twarz a ile wyrażał swoim głosem i mimo wszystko ograniczonymi ruchami.

Odpowiedz
Ale C3PO to bardziej mim, błazen. On miał możliwość prezentowania różnych ruchów i gry głosem. Optimus to raczej dostojna maszyna, wielki wojownik, światły i prawy (pierdu, pierdu) - taki toster bez osobowości.

Odpowiedz
No ale o to (przynajmniej mi) chodzi, że robot, niewątpliwie maszyna, nie potrzebuje ust i warg by wydawać dźwięki... Maszyna generująca usta i ruszająca nimi by sie komunikować? To właśnie jest idiotyczne.
"I rode a tank, held a general's rank, when the blitzkrieg raged, and the bodies stank."

Odpowiedz
Nie po to żeby się komunikować, ale żeby wyrażać np. zdziwienie, kiedy Megatron wyjmie z gaci wielką giwerę, o istnieniu której Optimus nie miał pojęcia. ;)

Odpowiedz
Imiona robotów w nazwach plików:

[Obrazek: blackoutcw5.th.jpg][Obrazek: bumblebeetm4.th.jpg][Obrazek: frenzyix9.th.jpg][Obrazek: ironhidecf5.th.jpg]
[Obrazek: jazzed5.th.jpg][Obrazek: megatronwq3.th.jpg][Obrazek: optimusnw2.th.jpg][Obrazek: starscreamdj3.th.jpg]

Odpowiedz
Transformerowe freaki przezywaja teraz pewnie chwile ekstazy. ;)

Swoja droga fajnie zrobili Megatrona. ;)

Odpowiedz
I LIKE IT 8)

z każą chwilą coraz bardziej sie przekonuję do nowych designów. W sumie właśnie sobi uświadomiłem że nawet usta Optimusa nie będą mi przeszkadzać o ile tylko zrobią lepsze CGI niż na tamtym spocie.

Z powyżej zaprezentowanych najlepiej jak dla mnie prezentuję się Megatron i Jazz.

Odpowiedz
a ja z każdą chwilą dochodzę do przekonania, że Bay kręcąc TFy ani przez sekundę nie użył mózgu.

stawiam zgrzewkę temu, kto prawidłowo odpowie na pytanie: co jest nie tak w tych modelach?

Odpowiedz
Ze wygladaja jak klocki lego technics ??:D

Odpowiedz
dobra, odpowiem za was :)

Budowa tych maszyn jest krańcowo niepraktyczna. Afunkcjonalność wszystkich partii ich "ciała", począwszy od głowy, poprzez korpus, a na kończynach skończywszy, razi po oczach niesamowicie.

to mają być modele bojowe? to jakieś hollywoodzkie nieporozumienie dla młodzieży - nawet dziecko nauczyłoby się znajdować luki w ich pancerzu, bo te luki sa wszędzie. gdzie nie spojrzeć - wypustki, tłoki, szczeliny, przekładnie, wystarczy ulokować odpowiednio silny materiał wybuchowy i BACH - Megatron traci stopę. pomijam już szczegół, że piasek albo inne nieczystości mogą się dostać do środka i wywołać awarię. nie kupuję tego - sztuczna inteligencja, rzeźnickie roboty przeznaczone do destrukcji nie powinny być upstrzone pierdołami.

pod tym względem wolę kreskówkę (ale tylko pod tym) - tam przynajmniej pancerz stanowił ochronę.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon