Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Transformers (2007)
Military dał czadu :twisted:

Natomiast co ust TFów - owszem, zawsze miały, ale nie w tym filmie, w tym filmie żaden z tych, które miały usta ich nie ma, więc czemu do ciężkiej cholery, ten który zawsze miał twarz zasłoniętą maską teraz nagle ma jakąś poronioną facjatę.

Odpowiedz
Nie zabijaj Gieferg ale moim zdaniem to nawet troche lepiej ze mają usta. Wielkiego robota który ze stojącej przede mną cieżarówki zmienia się pokazując swoje oblicze łatwiej zaakceptować gdy ma w miarę ludzką "twarz".
A na niektórych shootach widać że Optimus Prime ma zakrytą dolną część głowy. Tak samo ten żółty robot. na wikipedii piszą że to tryb bojowy jest. Czyli do walki Optimus z maseczką a na czas gadki widać usta, i powiem wam że to ma nawet sens :lol:
get ready for suprise...

Odpowiedz
:shock:
czytajże uważnie.

Ja nie mam nic przeciwko temu, że mają usta, bo zawsze je miały w komiksach i kreskówkach. Ale w tym filmie dotąd wyglądało raczej na to że ich nie mają, przynajmniej nei w takiej formie jak tu widać. A tu nagle surprise, usta ma ten, który ich nigdy nie miał. I to mi się nie podoba własnie. A w dodatku CGI z facjatą Optimusa jest badziewne az do bólu w tym spocie.

Odpowiedz
Michael Bay ogłosił, że w filmie Optimus Prime nie będzie mieć ust, a spot który wyciekł zawierał testowe ujęcie.

Akurat :twisted: Fala przekleństw w kierunku Baya, która przetoczyła się przez internet zrobiła swoje. Ale uwaga, panie Bay - po premierze już się pan tak nie wykręci z ewentualnych kwiatków w swoim filmie.

Odpowiedz
a Megatron? na plakacie nie ma. zresztą mam nadzieję, że żaden robot nie będzie miał ust.

Odpowiedz
Ma usta, nie ma ust.. Gadacie jak te swiry z forow transformerowych. :)

Odpowiedz
Raczej jak ludzie którzy nie chcą wybuchać śmiechem podczas scen z robotami.

Optimus: Cholera, usta mi spierzchły.
Megatron: Masz, użyj mojej pomadki.

Odpowiedz
Cytat:Gadacie jak te swiry z forow transformerowych

http://www.transformery.maniak.pl/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=342&sid=5cb7796caaf89e41a661c53a0f6ce81a

Odpowiedz
Powinienem jeszcze cos dodac? ;)

Odpowiedz
Ale kłamczuch z tego Baya, nie potrafił się przyznać że planował dać OP usta. Koleś który był na pokazie testowym w swojej recenzji napisał, że Optimus w filmie ma usta. Kolejny dowód:

[Obrazek: transformerslatimesyz8.jpg]

Odpowiedz
Mierzwiak, fota nie wchodzi...

Odpowiedz
A jak dla mnie to całkiem fajnie wygląda, a poza tym nie ma pewności że to Optimus.

Odpowiedz
to są wąsy czy usta? :)

ps. jak sadzicie, w czym robili efekty? adobe after effects 7.0 chyba nie da rady? :)

Odpowiedz
military napisał(a):a poza tym nie ma pewności że to Optimus.
:lol: jak nie jak tak zobacz sobie na czupryne i część klaty

Odpowiedz
Bay celowo pewniakiem wypuscil tego spota z ustami Optimusa zeby wybadac reakcje wszystkich transformerowych geekow wlasnie (ktos juz chyba zreszta wspominal o tym wczesniej). A pozniejszy komentarz, ze niby filmik ten wymsknal sie tworcom przez przypadek, tylko to potwierdza. ;)
Ale tak w ogole, panowie, juz od ponad strony gadacie tylko o tych zakichanych ustach. Dalibyscie juz spokoj. ;)

Odpowiedz
Ja chciałbym jeszcze wspomnieć o ustach Optimusa Prime, które widać było na jednym ze spotów. Uważam, ze to strasznie głupi pomysł, miałem kiedyś figurke Optimusa i ona ust nie miała... :?
Postanowiłem, że w ramach protestu nie wybiorę się na to do kina.

Odpowiedz
Cytat:strasznie głupi pomysł, miałem kiedyś figurke Optimusa i ona ust nie miała...

Też miałem figurkę Optimusa i, dosadnie mówiąc, ni ch...ja nie przypominała tego czegoś z filmu Baya, z ustami czy bez, ze skrzydłami, wirnikiem czy krajalnicą do warzyw. Ludzie, czepiacie się ust robotów, a raz - niektóre roboty w kreskówce miały usta, i dwa - roboty u Baya W OGÓLE nie są podobne do tych z pierwowzoru, co nikomu nie przeszkadza, chyba że mają te usta...

Odpowiedz
Military, spokojnie, oddychaj głęboko, ja tylko żartowałem ;) Mam głęboko w du*** czy Optimus będzie miał usta czy nie, byle na ekranie nie wyglądało to głupio. A figurki Optimusa tak naprawdę nie miałem, marzyłem za to o takiej wyrąbistej jednego z Dinobotów, której cena ku mojemu wielkiemu ubolewaniu przekraczała mój ówczesny budżet :)

Odpowiedz
Cytat:Postanowiłem, że w ramach protestu nie wybiorę się na to do kina.
w ramach protestu ? Opik ponoć jednak ust miec nie będzie...

Odpowiedz
Nie no, ludzie...brak mi słów :)
MEMO: stosowne emotki są niezbędnie potrzebne.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon