Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Cały czas nie rozumiesz. Chodzi tylko o jedną rzecz:
IDIOTYZMY OBRAŻAJĄCE WIDZA.
Zadzwoń kiedy załapiesz o co chodzi, nudne to już jest.
27-08-2007, 12:52
Idiotyzmem obrażającym widza jest dla mnie skok na pontonie z samolotu zakończony udanym lądowaniem w górach (i nie, skaczący nie jest czarodziejem ze świata fantasy), idiotyzmem jest przewiezienie do Stanów olbrzymiej małpy choć nie sposób wyjaśnić w jaki to u diabła sposób udało się ja zapakować na statek. Idiotyzmem jest też John McClane skaczący po samolocie w DH4.0. Idiotyzmem obrażającym inteligencję widza jest również galeon który daje się rozwalić nie oddającv jednego strzału bo akurat kapitan doznał szoku i nikt nic nie zrobił. Idiotyzmem jest to że flota mająca przewagę 50:1 nagle zawraca i ucieka bo jeden statek im zatopiono.
Ty takie idiotyzmy akcpetujesz i łykasz tam gdzie ci wygodnie i nie potrafisz tego przyznać. tylko ciągle się wykręcasz. a jak już nie masz co powiedzieć to wyzywasz rozmówcę od kretynów i głupków.
No ale cóż, ostatnim postem pokazałeś, że bronić swoich mętnych argumentów nie masz zamiaru (może dlatego że trochę trudno by je było obronić) a na każde pytanie jakie zadałem odpowiadać nie będziesz (zasłaniając się "bo nie rozumiesz") co samo w sobie każe myśleć, że TFy nie podobają ci się "bo tak" (do czego oczywiście masz prawo) mimo że na co dzień łykasz "idiotyzmy obrażające inteligencję widza" bez skrzywienia :P
27-08-2007, 12:57
Banned
Gieferg napisał(a):Ty takie idiotyzmy akcpetujesz i łykasz tam gdzie ci wygodnie i nie potrafisz tego przyznać. tylko ciągle się wykręcasz. a jak już nie masz co powiedzieć to wyzywasz rozmówcę od kretynów i głupków.
Po co mam przyznawać coś, co jest oczywiste?
Tak, mnie one nie przeszkadzają. Mnie nie przeszkadzają takie rzeczy, a Tobie te w TFach. Jaki z tego morał?
Gieferg napisał(a):TFy nie podobają ci się "bo tak"
Nie. Nie podobają mi się bo są kretyńskim, durnym, idiotycznym blockbusterem ze złym scenariuszem, złymi postaciami, złym poczuciem humoru i całą masą innych złych rzeczy o których pisałem ja, Mental, militray i inni. No ale Ty te wszystkie zdania sprowadzasz do krótkiego "bo tak". Fajnie.
27-08-2007, 13:13
Cytat:Jaki z tego morał?
Morał masz na końcu ostatniego posta, który zdązyłem jeszcze zedytować.
Jesteś w stosunku do tych I.O.I.W. niezbyt konsekwentny, więc korzeni twojej niechęci do filmu Baya dopatrywałbym się w ogólnej niechęci do TF niż w rzeczywistych wadach samego filmu :P
Cytat:Nie. Nie podobają mi się bo są kretyńskim, durnym, idiotycznym blockbusterem ze złym scenariuszem
Zupełnie jak Indiana Jones i Świątynia Zagłady, Piraci 3 i Die Hard 4.0 :P
27-08-2007, 13:19
Banned
Gieferg napisał(a):Jesteś w stosunku do tych I.O.I.W. niezbyt konsekwentny
No nie... Nie mów że skoro nie napisałem, że są to rzeczy które obrażają widza WEDŁUG MNIE, to tego nie zrozumiałeś? :lol:
A zatem łopatologicznie: jedne rzeczy mnie obrażają, inne nie.
Cytat:Zupełnie jak Indiana Jones i Świątynia Zagłady, Piraci 3 i Die Hard 4.0 :P
Ty to napisałeś.
PS. Jeszcze raz proszę o wykaz za ile punktów liczy się montaż i muzyka i wzór którego użyłeś do obliczenia jaką ocenę powinienem wystawić TFom.
27-08-2007, 13:20
悟
Liczba postów: 11,556
Liczba wątków: 37
Indy 2 przy tych szmirach ktore wymieniles to kandydat do archiwum kongresu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
27-08-2007, 13:22
Cytat:A zatem łopatologicznie: jedne rzeczy mnie obrażają, inne nie.
Cóż, jeśli wymienione przeze mnie rzeczy cię nei obrażają to nie mam więcej pytań i będe musiał podchodzić z bardzo dużym dystansem do twoich opinii na temat jakiegokolwiek filmu, bo może się czasem okazać, że coś co nazwiesz rewelacją jest pełne idiotyzmów, które cię akurat nie obraziły :P
27-08-2007, 13:24
Banned
Gieferg napisał(a):Cóż, jeśli wymienione przeze mnie rzeczy cię nei obrażają to nie mam więcej pytań i będe musiał podchodzić z bardzo dużym dystansem do twoich opinii na temat jakiegokolwiek filmu, bo może się czasem okazać, że coś co nazwiesz rewelacją jest pełne idiotyzmów, które cię akurat nie obraziły :P
Ja też zachowam ostrożność. A nuż film który ocenisz na 9/10 będzie produkcją dla niedorobionych 10-latków z żartami o sikaniu.
27-08-2007, 13:26
Mierzwiak > poziom twoich tekstów zbliża się bardzo blisko do takich, które mógłby wygłosić twój wyimaginowany odbiorca TF, w związku z czym zakończę w tym miejscu, bo mam wrażenie że przeciąganie tej dyskusji poskutkuje twoim powrotem na wygnanie :twisted:
27-08-2007, 13:30
Banned
Najwyższy czas. Zamiast tracić czas na głupie rozmowy ze mną obejrzyj lepiej trzeci raz TF.
27-08-2007, 13:32
Nowy
Liczba postów: 432
Liczba wątków: 12
Mierzwiak napisał(a):1) Ocenianie filmu od 0-10 to indywidualna sprawa i jeśli chcę, będę wystawiać nawet -10.
Tia... Skala dziesięciostopniowa, a taką zazwyczaj posługujemy się na forum sugeruje, że można wystawić dziesięć różnych ocen. Jeśli najwyższa to 10/10, to najniższą będzie 1/10. Jeśli chcesz dać 0 to będzie już to skala jedenastostopniowa.
A pisanie głupot w stylu -100000000000000000000000000000/10 to zachowanie dla typowego użytkownika onetu.
27-08-2007, 14:32
Banned
Yossa napisał(a):Tia... Skala dziesięciostopniowa, a taką zazwyczaj posługujemy się na forum sugeruje, że można wystawić dziesięć różnych ocen. Jeśli najwyższa to 10/10, to najniższą będzie 1/10. Jeśli chcesz dać 0 to będzie już to skala jedenastostopniowa.
Ale to moja sprawa jaką mam skalę. Nawet gdybym miał być jedyną osobą na ziemi która ocenia 0-10 (a nie jestem, wiele osób na tym forum to robi) dalej tak będę oceniać.
Cytat:A pisanie głupot w stylu -100000000000000000000000000000/10 to zachowanie dla typowego użytkownika onetu.
Nie wiem, nie obracam się w takich kręgach.
27-08-2007, 17:10
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
0/10 przysługuje filmom ocenzurowanym. 0/10 dostaje film, który pokazuje inwazje maszyn bojowych na ziemie bez cierpienia, krwi i tragedii. nie obchodzi mnie, że sa wakacje. jesli chcesz wakacyjny film, to nie pokazuj inwazji maszyn bojowych na ziemie, bo to zdecydowanie nie jest temat na wakacje. natomiast taka pretensjonalna nędza jak Symetria dostaje ode mnie 1/10, a jeśli kiedyś wystawiłem -10000000/10, to tylko pod publiczkę celem podkreślenia, jak bardzo nienawidzę polskiego kina:)
27-08-2007, 18:36
Mental > masz kłopoty ze zrozumieniem pojęcia - "ekranizacja kreskówki" ?
Transformers to nie jest film o inwazji maszyn bojowych na ziemię.
Transformers to przede wszystkim film o robotach zmieniających się w samochody itd. których rodowód sięga nie tylko komiksu, czy serialu animowanego dla dzieci, ale serii ZABAWEK, do których ten komiks i ta kreskówka były reklamą.
Czekam jak zaczniesz pisać posty w stylu - Kubuś Puchatek bez krwi i ofiar to syf, drapieżne zwierzę musi zabijać, nie róbcie ocenzurowanych filmów o Kubusiu Puchatku :lol:
27-08-2007, 19:05
Banned
Nie wystawiasz tej kreskówce dobrego świadectwa. Tym bardziej nazywając to niemal idealną adaptacją. Chyba jednak nie mam ochoty oglądać TF: The Movie.
To JEST film o inwazji. Zresztą who cares, skoro jest mowa o tym że chodzi o LOSY LUDZKOŚCI, to chciałbym to zobaczyć.
27-08-2007, 19:09
Cytat:Chyba jednak nie mam ochoty oglądać TF: The Movie.
W dalszej części posta zakładam że go nie widziałeś, jeśli to założenei jest błędne to post ten uznać należy za niebyły.
A po cóż miałbyś to robić?
Nie widzę praktycznie szans żeby TF:TM miało się spodobać komukolwiek kto nei oglądał tego jako dziecko, tak samo jak nie ma szansy żeby mi się spodobały współczesne dobranocki. Jeśli nei oglądałeś go 15 lat temu to nie masz po co sięgać po niego teraz. Bo i po co? Żeby napisać że film dla dzieci jest głupi bo jest dziecinny?
TF:TM to film będący reklamą zabawek, co więcej, to film w którym się ubija stare postacie i wprowadz nowe, żeby dzieciaki chciały kupić nowe zabawki które wchodzą do produkcji :roll:
27-08-2007, 19:13
Banned
Gieferg napisał(a):Bo i po co? Żeby napisać że film dla dzieci jest głupi bo jest dziecinny?
A niech sobie będzie, to tylko kreskówka. grunt że nie będzie tam sikania.
27-08-2007, 19:16
Cytat:A niech sobie będzie, to tylko kreskówka
a film Baya to tylko adaptacja kreskówki czego niektórzy odmawiają przyjąc do wiadomości :roll:
27-08-2007, 19:18
Banned
Aha, i to usprawiedliwia że jest gównem? Ok.
27-08-2007, 19:20
To sprawia, że należy na niego patrzeć inaczej niż np na Wojnę Światów. Trudne do zrozumienia?
27-08-2007, 19:21
|