Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Transformers (2007)
Gieferg napisał(a):Taki TFowe lajkoniki jak ty to ostatnie osoby, które powinny mówić jak powinno być.
IMO akurat zdanie zwykłych widzów liczy się bardziej niż osób, które posikałyby się z radości po wyjściu ze 120-minutowego pokazu nieruchomej czarnej planszy z białym napisem Transformers.

Odpowiedz
Tylko że zdjęcia do Avatara trwają już na dobre, silly rabbit.

Odpowiedz
Czy Avatar to to coś co ma być zrobione w całości czy też w 95% w CGI? Dziękuję, postoję.

Odpowiedz
Naiwniak roku.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):ocena 9/10

(obejrzałem po raz czwarty, podejrzewam że jest to jedyny film który może pobić rekord T2)

Końcowe 20 minut tego filmu to NAJLEPSZE SCENY AKCJI JAKIE KIEDYKOLWIEK KTOKOLWIEK NAKRĘCIŁ.
Bay jest moim nowym idolem.

kurde, Gieferg, lubię cię. serio. spoko koleś jesteś.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Czy Avatar to to coś co ma być zrobione w całości czy też w 95% w CGI? Dziękuję, postoję.

tja, powiedział ten, komu podobają się 100% sztuczne roboty. Może i Cameron nic od dłuższego czasu nie zrobił, ale on robi raz a dobrze i warto czekać.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:tja, powiedział ten, komu podobają się 100% sztuczne roboty

No tak, pewnie mieli zatrudnić do filmu prawdziwe. Jeśli coś się da robić bez CGI to wolę jak jest zrobione bez.

Efekty pokroju nowych Star Warsów czy już tym bardziej 300 mnie nieszczególni e bawią, pomijając już fakt, że wykonanie CGI w TF zjadło na sniadanie wszystkei Star warsy i matrixy razem wzięte.

Póki co nie ma jeszcze powodów żebym miał być zainteresowany kolejnym filmem o kosmitach, w dodatku wymyślonych przez gościa który kopiuje własne filmy. Cameron zrobił DWA świetne filmy (T1 , Aliens), w tym w jednym zrypał końcówkę (Aliens), potem jeden z tych filmów zrobił jeszcze raz (T2), w międzyczasie zrobił słabiutkie True Lies oraz Abyss, której nie oceniam bo praktycznie nie pamiętam. Na koniec zgarnął komplet oskarów za romans/dramat (owszem udany) i przez 10 lat nie zrobił NIC. Nie oczekuję po nim wiele.

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):No tak, pewnie mieli zatrudnić do filmu prawdziwe. Jeśli coś się da robić bez CGI to wolę jak jest zrobione bez.

a skąd wiesz, że tu nie będzie to uzasadnione?

Cytat:Cameron zrobił DWA świetne filmy (T1 , Aliens), w tym w jednym zrypał końcówkę (Aliens)

coś więcej na temat Twoich szalonych teorii?

Cytat:potem jeden z tych filmów zrobił jeszcze raz (T2), w międzyczasie zrobił słabiutkie True Lies oraz Abyss, której nie oceniam bo praktycznie nie pamiętam.

to skoro nie pamiętasz to proszę Cię, nie ośmieszaj się (zresztą już samym zdaniem o True Lies już to zrobiłeś, ale może być gorzej)

Cytat:Na koniec zgarnął komplet oskarów za romans/dramat (owszem udany) i przez 10 lat nie zrobił NIC. Nie oczekuję po nim wiele.

też chciałbym zrobić takie nic, jak Cameron w ostatnich 10 latach :P
pomijam zaawansowaną pracę nad Avatarem i kilka filmów, które produkował, ale poza tym cały czas badał przecież morskie głębiny. Pewnie powiesz, że to nic, ale dla mnie lepsze to niż składające się roboty.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Cytat:a skąd wiesz, że tu nie będzie to uzasadnione?
tu ma nie być prawdziwych aktorów (Adi coś o tym wspominał w temacie o Cameronie) - coś takiego nigdy dla mnie nie będzie uzasadnione.
Cytat:coś więcej na temat Twoich szalonych teorii?
wsystko znajdziesz w odpowiednich tematach, z dyskusją o Cameronie też mozna się do takowego przenieść.

Cytat:to skoro nie pamiętasz to proszę Cię, nie ośmieszaj się (zresztą już samym zdaniem o True Lies już to zrobiłeś, ale może być gorzej)
W jaki sposób mogę się ośmieszyć mówiąc, że nie pamiętam filmu więc go nie oceniam? (Abyss)
Natomiast True Lies to dla mnie kategoria - obejrzeć & zapomnieć.

Odpowiedz
True Lies bardzo fajne, Otchłań rewelacyjna, zaś o czymś innym chciałem. Cameron nakręcił ledwie parę filmów - i żaden z nich nie spadł poniżej poziomu "Bardzo dobrego", a nawet czegoś więcej. Facet nie ma na koncie ani jednego knota! Ba, ani jednego przeciętnego filmu! Ja tam wierzę, że nagle nie stracił rozumu i wie co robi. Poza tym w jego przypadku wykorzystanie CGI nawet w 100% będzie uzasadnione - Cameron zawsze był pionierem nowoczesnych technologii i śmiem twierdzić, że nie ma drugiej osoby która równie dobrze wie jak zastosować coraz lepszą technikę przy produkcji filmu.

Odpowiedz
Twoja stara. :) To nikt nie ma prawa oceniać TFów dopóki nie przeczyta wszystkich komiksów i nie obejrzy wszystkich kreskówek? Gieferg, masz tu monopol na jedyną właściwą ocenę TF. :) Ale w takim razie nie masz najmniejszego prawa wypowiadać się np. o serii Jurassic Park - mam wszystkie filmy, komiksy, książki i gry które wydano na ten temat, i ja tu k*rwa jestem pan sowa, ja wszystko wiem - więc jeśli mówię że JP3 to kiła, to to jest kiła i ktoś w twojej pozycji nie ma prawa twierdzić inaczej.

Odpowiedz
Czciciele Camerona zawsze będą śpiewać "jest super, jest super, więc o co ci chodzi" nawet jeśli Avatar okaże się klonem Aliens, z identyczną fabułą i identycznymi ujęciami :lol:

Odpowiedz
29 czerwca 2009, na ten dzień została ustalona data premiery Transformers 2. Nie powiem żebym się cieszył, bo film mi się nie podobał. Jak pisałem jednak, dzieciarni może się podobać, więc jeżeli kują żelazo póki gorące no to już trudno się mówi, niech kręcą ;)

Odpowiedz
Cytat:29 czerwca 2009, na ten dzień została ustalona data premiery Transformers 2

Podaj źródło.

Odpowiedz
W zasadzie NYT. Ale info masz też tutaj:

http://www.filmweb.pl/Wyścig+z+czasem+rozpoczęty+-+znamy+datę+premiery+%22Transformers+2%22,News,id=37617

Odpowiedz
military napisał(a):Cameron nakręcił ledwie parę filmów - i żaden z nich nie spadł poniżej poziomu "Bardzo dobrego", a nawet czegoś więcej. Facet nie ma na koncie ani jednego knota! Ba, ani jednego przeciętnego filmu!

a Pirania 2? 8)

Odpowiedz
des: nawet Pirania za skrzydelkami jest lepsza od TF :)
A tak serio, na nakrecenie gniota przez Camerona sa mniej wiecej takie szanse jak na Oscara dla Uwe Bolla za caloksztalt tworczosci.
Ostatnio obejrzane:
TDK - 8/10 jako film, 10/10 jako Batman
Once Upon A Time In America - 11/10
Alien^3 - 9+/10 | 11/10 (se)
Heat - 11/10

Odpowiedz
To zdecydowanie, piranie zaje*ałyby Deceptikony w try-mi-ga 8)

Odpowiedz
Deckard napisał(a):A tak serio, na nakrecenie gniota przez Camerona sa mniej wiecej takie szanse jak na Oscara dla Uwe Bolla za caloksztalt tworczosci.

Na nakręcenie przez Camerona CZEGOKOLWIEK są mniej więcej takie szanse :lol:

Odpowiedz
Gieferg napisał(a):Jeśli coś się da robić bez CGI to wolę jak jest zrobione bez.
Avatar ma się dziać na obcej planecie. Nawet nie wiesz jak ona będzie wyglądać, jak będą wyglądać jej mieszkańcy, a już negujesz użycie CGI. Mierzyłeś dzisiaj temperaturę?

Cytat:wykonanie CGI w TF zjadło na sniadanie wszystkei Star warsy i matrixy razem wzięte.
Nie widzę w tych efektach nic lepszego ponad to co było w EIII. Są na tym samym poziomie.

Cytat:przez 10 lat nie zrobił NIC. Nie oczekuję po nim wiele.
No tak, i dlatego należy go już skreślić. A kysz z Cameronem!
Za to Bay w ciągu ostatnich 10 lat nakręcił SZEŚĆ gówien, ale to jego ubóstwiasz. Ciekawe czemu?

Gieferg napisał(a):Na nakręcenie przez Camerona CZEGOKOLWIEK są mniej więcej takie szanse :lol:
Dobrze się czujesz? Czy może obejrzenie TFów po raz czwarty już całkiem wyprało Ci mózg? Avatar WŁAŚNIE POWSTAJE i ma ustaloną datę premiery. Zastanów się, zanim napiszesz następnym razem zdanie kandydujące do tytułu debilizmu stulecia.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon