TermiGifiernator
Liczba postów: 11,119
Liczba wątków: 57
Zapodałem pierwsze co znalazłem akurat. :twisted:
Zwiastun pokazuje to czego oczekuje się po tym filmie. Niesamowicie dynamiczny film akcji z genialnymi efektami. Fabuła będzie dużo ciekawsza niż pierwszej części. Jedynie co mi się nie podoba to ożywienie Megatrona. Mogli sobie dać z tym spokój.
Chociaż z drugiej strony skutkuje to bardzo fajną sceną z Megan.
Jeszcze niecałe dwa miesiące. :razz:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
01-05-2009, 08:50
Stały bywalec
Liczba postów: 13,354
Liczba wątków: 77
Znowu Torturro w roli kretyna. Facet się zwyczajnie marnuje.
Reszta bardzo fajna, ILM przebija samych siebie. Ale to było do przewidzenia.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
01-05-2009, 09:50
Sem obejrzałem trailera, nie powiem - ładnie wygląda. Ja bardzo lubię pierwszych transfromatorów, ale obawiam się, że w drugiej części znowu przyjemność obcowania z totalną rozwałką będą psuć a) beznadziejne transformacje transformantów, b) beznadziejnie szybki montaż, dzięki czemu znowu niczego nie zobacze, jak się będą czaskać.
Za to transfo-godzilla wciągająca nosem kreskę piasku: pierwsza klasa.
01-05-2009, 14:14
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
Danus napisał(a):Jedynie co mi się nie podoba to ożywienie Megatrona. Mogli sobie dać z tym spokój.
Nie, nie mogli bo Megatron jest debeściak. Spokój sobie mogli dać z zabijaniem go w pierwszej części. To był błąd w obliczu oczywistego sequela.
No a ujęcie Megan... hehe trochę jak Transformersy w pigułce - głupiutkie acz miłe dla oka.
01-05-2009, 14:29
TermiGifiernator
Pojawiły się trzy nowe plakaty do filmu "Transformers: Zemsta upadłych".
Przyznam, że są w porządku. Piramida na plakatach dodaje fajnego uroku robocikom.
klik
06-05-2009, 11:16
Stały bywalec
Liczba postów: 3,408
Liczba wątków: 23
Ujęcie Fallena (?) niezłe, ale nie rozumiem, czemu on chce z piąchy piramidę rozgniatać...
Why are you firing wallnuts at me?
06-05-2009, 17:22
TermiGifiernator
Jarod gdzie ty na tych plakatach masz Fallena? Na posterach są po kolei:
Starscream
Bumblebee
Optimus Prime
06-05-2009, 19:45
Stały bywalec
Liczba postów: 3,408
Liczba wątków: 23
I dlatego jako ignorant w temacie wstawiłem znak zapytania w nawias... A, po oficjalnym trailerze zmieniłem zdanie. jednak pójdę Transformers 2 do kina. przy scenach z dialogami posłużę się po prostu niezawodną mp3.
Why are you firing wallnuts at me?
06-05-2009, 20:39
Stały bywalec
Liczba postów: 10,286
Liczba wątków: 5
Do poprzedniej części plakaty były jeszcze przyzwoite, ale na te mam tylko jedno określenie: tragedia.
07-05-2009, 12:59
Dużo pisze
Liczba postów: 527
Liczba wątków: 2
Trailer nawet niezły, jest sporo nowych ujęć w tym chyba najlepszy Dev w akcji (chociaż nie jest tak duży jak sądziłem). Pewnie znowu jest tak że skrócone ujęcia prawie wszystkich najlepszych scen są pokazane w zwiastunach ale o to można miec pretensje do samego siebie :wink: Z ciekawości poczytałem sobie forum transformery.pl i co tu dużo mówić, goście chyba już ułożyli sobie całą fabułe na podstawie trailerów i skrawków wywiadów. Po prmeierze okaże się w ilu % sprawdziły się te gdybania ale już żałuje że tam zajrzałem :razz:
Plakaty ... szkoda gadac, ale jedynka też miała lipne.
get ready for suprise...
08-05-2009, 17:10
Banned
Liczba postów: 34,153
Akurat rozkminienie fabuły TF2 to nic trudnego. W skrócie:
1) Devastator budzi Fallena uśpionego we wnętrzu piramidy
2) CGI nawalanka
+ Shia, Megan, żołnierze i eksplozje. I tyle : )
08-05-2009, 17:15
TermiGifiernator
Mierzwiak z tym Dvastatorem to nie jest nawet na 1 pewne. Na pewno obudzi go któryś z Deceptów ale czy to będzie on to nie wiadomo. Wiadomo na pewno, że na piramidę będzie wchodził.
A poza tym opisałeś pewnie 60 % ostatnich 15 min filmu. :)
08-05-2009, 22:12
Banned
Liczba postów: 34,153
Danus napisał(a):A poza tym opisałeś pewnie 60 % ostatnich 15 min filmu. :)
Myślisz że fabuła będzie aż tak złożona? : )
Ostateczny, marniutki plakat:
08-05-2009, 22:14
TermiGifiernator
Co do plakatu to taki sobie. Ale co to już koniec z posterami skoro to ostateczny? Bo jeśli tak to bardzo mało ich będzie.
Edit:
Pojawiły się trzy nowe spoty:
Kampania promocyjna rusza pełną parą.
19-05-2009, 10:00
Rating: Awesome
Liczba postów: 10,313
Liczba wątków: 55
- Transforminators. Ktoś pojechał po bandzie. "Forget the past" i "Have you seen this boy" miażdżą.
22-05-2009, 11:32
Talking Head
Liczba postów: 16,007
Liczba wątków: 264
Mnie najbardziej rozwalił tekst "kiedyś tylko strzelali... teraz replikują ludzką tkankę... i co najgorsze... zjadają cały nasz piasek". Genialny trailer.
22-05-2009, 18:43
TermiGifiernator
Pojawił się w kinach kolejny zwiastun. Dodano parę scen, pozmieniano kolejność starszych. ogólnie bez szału. Na razie znalazłem w g... jakości:
Trochę ciekawostek na temat filmu:
ILM na temat modelu Devastatora
Cytat:Says Shawn, "Devastator is easily the most complicated character we've ever done because of his size, which is absolutely gigantic. Just trying to figure out how he might form into this giant thing and then walk around was a huge challenge." Animating Devastator required so much computing power that one artist's computer overheated and its insides melted!
I mała ciekawostka. Tak wygląda jeden z Constructiconów:
23-05-2009, 20:26
Dużo pisze
Liczba postów: 742
Liczba wątków: 3
Więcej, mocniej, fajniej, szybciej...
infantylniej?
Czy to nie smutne, że kino w dzisiejszych czasach sięga do tak absurdalnych pomysłów, jak roboty zmieniające się w samochody czy banda komandosów skaczących po rakietach
(patrz: G.I.Joe)? Potencjał twórczy autorów jest wykorzystywany w filmach kręconych w trybie teledysku MTV, a przecież jest tyle ciekawych książek, motywów, mitów - m.in. dlatego chwała Zemeckisowi, że świetnie zinterpretował "Beowulfa" i Nolanowi za inne spojrzenie na komiks. A gdzie reszta książek, eposów, ciekawych komiksów? Dla mnie "transformeryzacja" kina rozrywkowego w Stanach jest równie wku*wiająca jak rodzime komedie romantyczne i kolejne filmy gangsterskie.
Nie chcę tutaj wyjść na snoba, ale ja naprawdę mam gdzieś G.I. Joe, Tranformers i inne zabawki dla dzieci, które mialyby się pojawić na ekranie; oczywiście zgadzam się z wałkowanymi na okrągło argumentami, że to "skierowane na rozrywkę", bo to nie ulega wątpliwości.
A fanem Tranformersów w postaci zabawkowej oczywiście jestem. Jeden z największych z mojej podstawówki! Od dawna! Od dzieciństwa, od pierwszego peweksowego Prime'a! I piszę to bez przekąsu. Mimo tego w kinie tych oczojebnych walk wielkich robotów nie chcę oglądać.
Dyskretny urok burżuazji, Ran, Terminator 2, Big Lebowski, Fanatyk, Cries and whispers, Annie Hall, Eraserhead, Mroczny przedmiot pożądania, Noc na Ziemi, Lot nad kukułczym gniazdem, Capote, Boogie Nights, Zed i dwa zera, Żywot Briana.
24-05-2009, 12:00
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Cytat:Czy to nie smutne, że kino w dzisiejszych czasach sięga do tak absurdalnych pomysłów, jak roboty zmieniające się w samochody
a mogę wiedzieć, co w tym absurdalnego? bo to, że motyw maszyn zmieniających się w samochody zapamiętasz jako film gówniany, skierowany do jednostek niedorozwiniętych umysłowo i emocjonalnie, to nie wina pomysłu, ale realizacji. sam pomysł jest w dechę, jeden z lepszych, jakie znam. drugie miejsce na liście, zaraz po terminatorze. różnica polega na tym, że terminator nakręcony został w lepszych czasach, przez co załapał się do puli filmów poważnych. transformery niestety nie miały takiego farta.
24-05-2009, 12:19
TermiGifiernator
Mental do cholery zgadzam się z Tobą jak nigdy dotąd. Nic w tym absurdalnego tylko to jak to jest wykonane. A większości ludzi oświeconych takie wykonanie nie podchodzi.
24-05-2009, 12:45
|