Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Skoro nie ma takiego tematu, a wiadomo już na bank, że film powstanie pozwolę sobie takowy założyć :D
A więc w wywiadzie dla iesb.net Lorenzo di Bonaventura, producent zarówno pierwszej jak i drugiej części fabularnych Transformerów, zdradził kilka faktów dotyczących produkcji filmu o wielkich, morfujących robotach.

Produkcja filmu ruszy najprawdopodobniej drugiego czerwca 2008 roku. Jak na razie istnieje dość dokładny zarys fabuły, brak jednak samego scenariusza. Według słów Bonaventury Michael Bay (reżyser) ma opracowane już dużo projektów do filmu, a także sporo gotowych sekwencji scen akcji (co nie powinno dziwić, gdyż Bay przywiązuje szczególną uwagę do atrakcyjności wizualnej filmu).

Budżet Transformers 2 to aż 700 milionów dolarów, Chociaż, szczerze powiedziawszy niechce mi się w to wierzyć, albo żle zrozumiałem z wywiadu. To raczej nierealny budżet dla filmu jakiegokolwiek. Oficjalna data premiery ustalona we wrześniu zeszłego roku, to 26 czerwca 2009 roku.Ja osobiście cieszę sie że wreszcie produkcja ruszy :D ALe wątpie, że dotrzymją daty premiery. Raczej napewno ją przesuną. Michael do dzieła! :D

edit:
I jeszcze jeden ciekawy News:
TF KLIK
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Michael, kończ, wstydu oszczędz a nie do dzieła ; )
Nie no rozumiem, każdy ma inny gust.
Danus, czemu zmieniłeś nicka?

700? Uwierzę jak zobaczę. Dokładnie tyle zarobiła część pierwsza, więc pewnie źle usłyszałeś. Nie sądzę aby budżet przekroczył 200mln.

Oczywiście, że to niemożliwe. 700 mln? Z tego, co wiem, NAJDROŻSZY film świata nie kosztował nawet połowy z tego.

Spiderman 3 - 270mln.

Snuffer napisał(a):Danus, czemu zmieniłeś nicka?
Nie zmieniłem :D Wywaliłem tylko ten numerek(tzn Romeck wywalił :D )
A najdroższym filmem świata jest POTC: At Worlds End(300 mln)

Hmm... Widzę, że grzebiąc w sieci, można natrafic na kilka "najdroższych filmów w historii".

Remake filmu Wojna światów w reżyserii Stevena Spielberga będzie najdroższym filmem w historii światowego kina i prześcignie nawet Titanica

"Spider-Man 3": Najdroższy w historii

Najdroższy film King Kong Peter'a Jackson'a jest najdroższym filmem wyprodukowanym na świecie! Koszty wyniosły aż 207 milionów dolarów!!!

Kto który w końcu jest najdroższy?

Najdroższa aktualnie jest 3 część Piratów, uwierz mi :D

Pojawiły się nieoficjalne postery do filmu. Choć produkcja nie ruszyła. Tylko nie wiem czy to fanowska robota czy wytwórni.
Poster 1
I drugi:
Poster 2

Raczej wygląda na fanowski stuff. W pierwszym plakacie dolna czcionka pasuje jak kij w oko. W drugim cyfra "2" to lustrzane odbicie litery obok "S". 2 minuty roboty w Corelu.

Pierwszy poster to poster do pierwszej części. Sfotografowany na ścianie. Potem, w programie graficznym został przepuszczony przez filtr, stąd ten pomarańczowożółty kolor. Potem naniesiono dolny napis. Tak nieudolnie, że nierównolegle do dolnej krawędzi plakatu i bez zachowania perspektywy.

Drugi poster, to jak słusznie zauważył Oconnel, parę minut roboty już nawet nie w Corelu, a w Paincie.

A mnie się najbardziej podoba, że Danus nie ma pewności, czy (cytuję) NIEOFICJALNE plakaty to robota wytwórni :P

A w ogóle to niech się do Mentala po taki stuff zgłaszają ;)
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Danus napisał(a):Pojawiły się nieoficjalne postery do filmu. Choć produkcja nie ruszyła. Tylko nie wiem czy to fanowska robota czy wytwórni.
Nieoficjalny plakat jest - jak sama nazwa wskazuje - NIEOFICJALNY, więc jak może być zrobiony przez studio?!

Dwa słowa: marketing wirusowy.

Dobra sam już wiem jakiego bubla popełniłem :D Skończcie już to znęcanie się :) Mierzwiak dziwi mnie jedna rzecz. Z tego co wiem to bajeczki Baya o robotach nie lubisz, a jednak to jesteś współautorem stron na FDB.pl, pierwszego filmu i drugiego.Pytam z ciekawości, nie ze złośliwości. Chyba że to inny Mierzwiak.

Owszem, to ja. Co to ma do rzeczy?

Chyba nie myślisz że za każdym razem gdy na jakiejś stronie widzę coś o TFach, to pluję na monitor? :P

Teraz wiem że tak nie robisz. Sądzę że jak tylko widzisz coś o TFach to czytasz z zapartym tchem. A zostałeś współautorem strony o drugiej części bo nie możesz się doczekać tej super produkcji :D Tak jak i ja.

Według informacji podanych kiedyś przez WP.pl reżyseruje Michael Mann ;)

Danus napisał(a):Najdroższa aktualnie jest 3 część Piratów, uwierz mi :D

Najdroższa jest Wojna i Pokój, ale że robili ją sowieci to była "prawie za free" uwzględniając faktyczne koszty i inflacje kosztowała około pół miliarda dolarów

Ta jasne tylko gdzie to jest napisane, skad masz takie wieści?

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon