Directed by James "THE KING" Cameron
13-02-2009, 11:54
|
Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
|
|
Jest już pełny trailer Transformers na razie w gównianej jakości ale jest i widać że będzie się działo, oj będzie:
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron 13-02-2009, 11:54
wszystkie sceny, które poprzednio działy sie za dnia, teraz dzieją się w nocy. ciekawe...
13-02-2009, 12:34
Pierwsza scenka z trailera - powtórka z Armageddonu... Dalej - cóż, niewiele więcej niż pokazano w pierwszym spocie. co nie zmienia faktu że czekam na ten film jak na mało co.
13-02-2009, 12:43 Mental napisał(a):wszystkie sceny, które poprzednio działy sie za dnia, teraz dzieją się w nocy. ciekawe...Które sceny Mental? Trailer mogę opisać jednym słowem Awesome!!! Scenka podwodna opadających na dno samolotów i szczątków lotniskowca jest naprawdę kopiąca jaja. Sceny z Paryża rodem z armagedonu. Myślę patrząc na ten trailer, że jednak Bay poszedł po rozum do głowy i zrobił mroczniejszy film niż jedynkę. To dalej będzie rozrywkowa łupanka, ale na pewno dużo bardziej poważniejsza niż część pierwsza. I widać dobrze, że w filmie zobaczymy inwazję i to nie tylko na Amerykę,ale i też Europie się od Conów dostanie. Czekam z niecierpliwością na trailer w HD czyli 16 lutego, wtedy będzie można rozwiać wszelakie wątpliwości( na kogo rzuca się scorp, z kim walczy wojsko na pustyni, a także już omawiana przeze mnie scena na oceanie)
Directed by James "THE KING" Cameron 13-02-2009, 13:37
No cóż. Zwiastun jak na tego typu klipy jest zmontowany dość wolno, więc spokojnie można stwierdzić... że Bay nie wyciągnął wniosków z największego problemu części pierwszej: wciąż w scenach akcji nic nie widać. I to nie jest kwestia jakości klipu, bo akurat w wysokiej jakości na YT otrzymujemy duże okno i nagrane to jest też ok. W HD nie będzie widać nic więcej. To jest po prostu tak zrobione. Cóż.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie
13-02-2009, 13:52
Tym razem chyba jednak będzie Oscar za efekty i jeśli coś ma zagrozić TFom, to chyba tylko będący wciąż gigantyczną niewiadomą Avatar.
Danus, chłopie, powiedz mi jak na podstawie samego montażu ujęć z efektami specjalnymi wywnioskowałeś że to będzie poważniejszy film??????????? 13-02-2009, 14:01 Mierzwiak napisał(a):Danus, chłopie, powiedz mi jak na podstawie samego montażu ujęć z efektami specjalnymi wywnioskowałeś że to będzie poważniejszy film???????????Na takiej podstawie: (cytat z wypowiedzi Baya)""Fani chcieli mroczniejszy film i taki właśnie on będzie" - brzmi to dosyć zaskakująco, ale dobrze, że tak się stało. Druga część ma być zupełnie inna od pierwszej, bardziej "dojrzalsza" i mroczniejsza, co może przynieść bardzo dobry efekt; " edit: post pod moim do wywalenia. :roll:
Directed by James "THE KING" Cameron 13-02-2009, 14:06 Danus napisał(a):"Fani chcieli mroczniejszy film i taki właśnie on będzie" - brzmi to dosyć zaskakująco, ale dobrze, że tak się stało. Druga część ma być zupełnie inna od pierwszej, bardziej "dojrzalsza" i mroczniejsza, co może przynieść bardzo dobry efekt;"Nie mam więcej pytań, normalnie zabiłeś mnie tym cytatem. Chciałem już nawet napisać odpowiedni monolog na temat tego w jakim stopniu zawsze (nie)sprawdza się pieprzenie reżyserów pokroju Baya, ale po co? Ty na podstawie scen akcji (!) i wypowiedzi reżysera (!!!) wiesz że to będzie poważniejszy film. Nie mówię że nie będzie, pytam tylko jak można wyciągać tego typu wnioski na podstawie CGI? 13-02-2009, 14:16
Z cyklu "Mówimy poprawnie po polsku" :roll:
Danus napisał(a):dużo bardziej poważniejsza "Dużo poważniejsza" lub "Dużo bardziej poważna". Co do trailera i wniosków płynących z tegoż na temat mroczności filmu to powiem tylko tyle, że po samym trailerze jedynki też się spodziewano mroczniejszego filmu niż był w rzeczywistości. 13-02-2009, 14:20
Tak tylko wtedy nikt nie mówił z twórców, że film będzie mroczny i poważny, przy tej części już takie deklaracje się pojawiają. A ja jako wielki naiwniak 8) wierzę im i mam nadzieję, że chociaż odrobinę film będzie mroczniejszy od jedynki.
Directed by James "THE KING" Cameron 13-02-2009, 14:27
Ta i wiecej wybuchow oraz nagromadzenie 50 durnych robotow to wrecz gwarantuja :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 13-02-2009, 17:52
A mi się zwiastun wybitnie podoba i wbrew pozorom widać całkiem sporo (twórcy chyba wyciągnęli wnioski z części pierwszej). Tempo jest...oryginalne, wolne, ale przez to jest trochę tajemnicy, trochę mroku i nie ma wstawek humorystycznych. To dobrze wróży.
Efekty oczywiście przekozackie i z pewnością będą o wiele lepiej prezentować się w HD.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-02-2009, 20:12
e tam, e tam, e tam. pierwszy zwiastun do transformersów był identyczny,teoretycznie zapowiadał coś mrocznego, a przynajmniej starającego się na bycie mrocznym - co wyszło, wszyscy wiedzą, więc nie dajcie się zwieźć naiwniacy :)
generalnie wszystko, co najlepsze w transformersach to właśnie zwiastuny, więc na ten też przyjemnie mi się patrzyło. filmu nie obejrzę.
Aktualnie rządzi: ja
13-02-2009, 21:22 Ninja napisał(a):Z ciekawości - po co ludzie, których film w ogóle nie interesuje wypowiadają się w temacie o nim kiedy i tak nie mają nic do powiedzenia? Nie szkoda wam czasu na rzeczy, które zasadniczo macie gdzieś? Mnie by było :)Popieram. Dobrze by było jakby moderator zrobił w tym temacie porządek. Trochę temat by uszczupliło. Co do trailera mimo iż gówno w niektórych scenach widać to zauważyłem powrót starego znajomego z jedynki, czyli scorpa. Tylko pozostaje pytanie na kogo on z taką furią się rzuca. Sądząc po kształcie ramion to raczej jest tytułowy The Fallen. :wink:
Directed by James "THE KING" Cameron 13-02-2009, 21:23
Mówi się, że jakiś "zły" z poprzedniej części ma stanąć po stronie Autobotów. Raczej na 100% będzie to Scorp, tak przynajmniej wynika ze zwiastuna.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
13-02-2009, 21:29
Tym złym ma nie być na pewno Scorp tylko Jetfire. Niegdyś ten Transformers był Decepticonem, a teraz walczy po stronie Autobotów. Być może mylę się i Scorp nie skacze na Fallena tylko na jakiegoś Autobota(Jetfire). Albo to The Fallen tylko po prostu obie frakcje będą z nim w filmie walczyć i Decepci i Autoboty.
Directed by James "THE KING" Cameron 13-02-2009, 22:03
Trailer w HD: http://www.themoviebox.net/movies/2009/STUVWXYZ/Transformers-Revenge/trailer.php
Bardzo fajnie zmontowany ten trailer. Efekty rewelacyjne, to będzie rozwałkowe guilty pleasure roku :wink: PS. Właśnie przeczytałem na JoBlo opinię że pierwsza część to arcydzieło sci-fi:) 16-02-2009, 20:34 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Transformers: Revenge of the Fallen (2009) [temat spoilerowy] | massif | 408 | 81,648 |
01-09-2025, 00:32 Ostatni post: Żółte Krzesło |
|
| Transformers (temat ogólny) | Juby | 208 | 50,474 |
27-06-2025, 21:11 Ostatni post: samuuel |
|
| Transformers (2007) | Anonymous | 1,081 | 135,587 |
01-03-2025, 00:42 Ostatni post: slepy51 |
|
| Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Gieferg | 319 | 95,986 |
26-07-2023, 21:10 Ostatni post: azr |
|
| Transformers: Age of Extinction (2014) | Grievous | 11 | 2,867 |
29-11-2018, 23:55 Ostatni post: Badus |
|
| Transformers: Dark of the Moon (2011) | Danus | 880 | 158,679 |
11-06-2017, 02:23 Ostatni post: Gieferg |
|
| [oddzielony] Transformers: The Last Knight 2017, reż. Michael Bay | Arahan | 0 | 679 |
17-05-2016, 08:48 Ostatni post: Arahan |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |