Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
=

Auć.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Właśnie miałem to wrzucać. Ale pomijając to co jest na początku później jest całkowity szok. Ten film będzie mega widowiskowy i jeszcze więcej mega zajebistych akcji.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Jeśli wcześniej mówiłem że chcę iść na ten film wyłącznie dla scen z efektami, teraz wprost nie mogę się doczekać żeby zobaczyć to na dużym ekranie.

Natomiast jeśli chodzi o scenkę w garażu to mogę napisać tylko jedno: DNO.

Zauważyliście że Bumbleebee nieprzyzwoicie się błyszczy mimo że jest brudny?

Ten klip idealnie podsumowuje całą drugą część - zlepek żenujących scenek okraszonych fenomenalnymi efektami. Jetfire do dupy, wypluwający śrubkę Optimus do dupy. Ale będzie ładnie, i wybuchowo.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Myslalem, ze z tym placzem i transformerem lazacym o lasce to mimo wszystko beda jaja tylko, ale sie chyba pomylilem. Bayowi gratuluje juz teraz najbadziej gowniarskiego filmu jaki zrobil. Co w tym wszystkim najgorsze? To, ze pewnie obejrze film w kinie
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Mierzwiak napisał(a):teraz wprost nie mogę się doczekać żeby zobaczyć to na dużym ekranie.
Dodam, że jeśli nie obejrzeć tego na dużym ekranie, to można nigdzie nie oglądać. W powyższym klipie, niby w wysokiej jakości, ale w okienku, znowu nic nie widać.
Klub OFILMIE | Podcast filmowy Radio Ofilmie

Co z tego, że jest plączący robot(na szczęście nie sika), co tego że jest robot o lasce. Optimus wypluwający śrubkę jest fenomenalny. Fabuła jak fabuła, może będzie szczątkow , może i jej nie będzie, al i tak nie mogę się doczekać jak zobaczę to wszystko na dużym ekranie. Ten film pod względem widowiskowych scen będzie fenomenalny. Efekty jeszcze lepsze niż w jedynce, ale o było do przewidzenia. Nie ma co narzekać tylko walić do kin i chłonąć ten wspaniałą wizualną orgię którą na bank będzie.

Negrin napisał(a):ale w okienku, znowu nic nie widać.
Nie wiem jak patrzycie. Ja widzę tam prawie wszystko :twisted:

Na wizualną orgię to ja sie wybiorę oglądać Rubensa, a nie CGI złom.

a Bay przecież nakręcił parę niezłych filmów, tylko czemu każdy kolejny jest głupszy?
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Jakby ktoś chciał pobrać sobie to wideo na dysk to proszę bardzo, w formacie .flv: http://bitcast.vimeo.com/vimeo/v/193/095/1930955.flv?e=1240057869&h=13d859fd6d6c4187415383d0a844b133

Danus napisał(a):Optimus wypluwający śrubkę jest fenomenalny
To nie jest fenomenalne, tylko debilne, tak samo jak (czego jest następstwem) posiadanie przez roboty ust. Co dalej? Uderzony robot dostanie wewnętrznego paliwotoku i będzie musiał być operowany?

Dzięki Mierzwiak za link do ściągnięcia. Czy ktoś wie czy w polskich IMAXach będą to puszczać?? Mam nadzieję, że tak bo to najodpowiedniejsze miejsce na oglądanie tego CGI złomu :razz:

Mierzwiak napisał(a):To nie jest fenomenalne, tylko debilne,
W kontekście całej sceny jest to fenomenalne. I widać tam, że wraca większość robotów które zginęły w pierwszej części. Jest Megatron, jest Blackout i kto wie kto jeszcze.
I jeszcze trzeba dodać, że Devastatora zrobili genialnie. Na artach, aż tak dobrze nie wyglądał, ale w akcji to co innego.

Obejrzałem ten filmik. Danus, skoro ci się podobał, to musisz być zachwycony Power Rangersami. :)

Power Rangersami byłem zachwycony jak miałem 8 latek, albo i mniej. Ten filmik z nimi nie ma ani trochę wspólnego. Nie widzisz tego? I jednak nikt mi nie wmówi, że jednak druga część nie będzie troszkę mroczniejsza od pierwszej. Widać to było na pierwszym , na drugim trailerze, widać to też na tym klipie. Nie mówię, że będzie jakiś mega mroczny i brutalny, ale będzie troszeczkę bardzie poważny :razz: .

Jak to "nie ma nic wspólnego"? A wielkie, kolorowe roboty naparzające się nie robiąc nikomu krzywdy?

czyli wielki Devastator to nie jest żaden fake, to bydle naprawdę pojawi się w filmie szkoda że sprawdzily się też ploty o Jetfire, robot-dziadek, robot wypluwający zęby, ehh. mogliby sobie darować aż takie ich uczłowieczanie. Ostateczny trailer przed wolverinem, 28kwietnia chyba.
get ready for suprise...

Danus napisał(a):I jednak nikt mi nie wmówi, że jednak druga część nie będzie troszkę mroczniejsza od pierwszej.
Jeśli mroczny = więcej scen nocnych i kolory stonowane w postprodukcji to tak, będzie mroczniej.

Danus napisał(a):ale będzie troszeczkę bardzie poważny
Pozwól że zgadnę: wywnioskowałeś to na podstawie sceny w garażu:)

Miałem cichą nadzieję że jednak drugie TFy będą filmem mniej kretyńskim, ale Bay jest niereformowalny. Ani trochę nie będę zaskoczony jeśli w trzecim filmie roboty będą nosić ubrania i robić metalowe kupy.

obejrzałem ten materiał i już na pewno do kina nie pójdę. jak widać, jedynym sensownym sposobem oglądania filmów Baya jest forwardowanie scen gadanych.
Why are you firing wallnuts at me?

Dr_Bakier napisał(a):Ostateczny trailer przed wolverinem, 28kwietnia chyba.
Tak to prawda, Bay potwierdził to w jednym z wywiadów.
W wywiadzie była też mowa o tym, że Spielberg na specjalnym pokazie tylko dla niego widział film i powiedział, że jest niesamowity i prawdopodobnie najlepszy film Baya.
Cytat:obejrzałem ten materiał i już na pewno do kina nie pójdę
Twój błąd. Takie filmy tylko i wyłącznie powinno się w kinie oglądać.

A może nie chce tego w ogóle oglądać? :razz: Jego wybór. Najlepszy film Baya to "Wyspa" i tak chyba zostanie do końca jego życia.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon