There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,865
Liczba wątków: 15
(20-10-2025, 18:17)shamar napisał(a): Ten film mial budzet 180 mln. a w 10 dni zarobil cale 100.
"Legacy" kosztowal 170, zarobil 410 a i tak chujki go nie kontynuowaly. Dlatego MOŻNA ZAPOMNIEC o tej serii na kolejne15 lat.
Jakiej serii? xD
20-10-2025, 18:30
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,100
Liczba wątków: 5
(20-10-2025, 18:17)shamar napisał(a): Ten film mial budzet 180 mln. a w 10 dni zarobil cale 100.
"Legacy" kosztowal 170, zarobil 410 a i tak chujki go nie kontynuowaly. Dlatego MOŻNA ZAPOMNIEC o tej serii na kolejne15 lat.
Tak ale.. Kiedyś czytałem że Disney zarzucił sequel Legacy (i rozwijanie universum Trona) bo się skupił na Universum Marvela - bardzo dużej i bardzo dochodowej franczyzie. Więc zostawienie Trona nie było niczym "znaczącym". Teraz Disneyowi coś brakuje tych franczyz. Marvel, Star Wars, Piraci z Karaibów...
Mimo wszystko Tron to już trzy filmy plus serial animowany, były też chyba jakieś komiksy, gry...
Hmm...
20-10-2025, 18:36
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2025, 18:37 przez Rozgdz.)
Stały bywalec
Liczba postów: 12,412
Liczba wątków: 29
Odnośnie Trona i jego box-office'u:
20-10-2025, 18:52
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
Cytat:Paul Ozzimo, movie concept illustrator shared a very cool part of the 2015 script that involved this Lightskimmer on his Instagram:
“Once upon a time, in a script long, long ago ( May of 2015 ) there was a movie called TRON, that actually included TRON, Sam, and Quorra. ( I know, right?) Anyway, I had the opportunity to work with the amazing Darren Gilford on many of the vehicles for this version of TRON : ARES. This was a skimmer ridden by Sam on a mission to rescue TRON from the bottom of the Sea of Simulation. Plenty more TRON vehicle pics to come! Cheers! Paul”
Tylko pamiętajcie, że Ares zawsze był częścią tego filmu, po prostu w pewnym momencie Disney uwalił całą produkcję i ostatecznie powstał wyłącznie ze względu na naciski Leto.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
21-10-2025, 13:51
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-10-2025, 13:53 przez marsgrey21.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,185
Jak zapowiedzialem, tak w koncu zrobilem: zagralem w Tron Evolution
No i cóż. Jest to gra słabsza niz bardzo dobry "Tron 2.0". Ale też inna. Tam byl glownie FPS a tu mamy TPP "Prince of Persia" w świecie Trona. Doslownie taka jest mechanika. Gra dzieje sie przed "Tron Legacy" i są aktorzy z tegoż filmu, w tle muzyka Daft Punk. Ale gra jest krótka, za krótka. Myślę, że jakies 6-8 godzin. Był potencjał na coś więcej lecz fanom tego swiata i tak polecam.
6+/10
PS: gdzież sie podział mój post o "Tron 2.0"? Bo wyszukiwarka niczego nie pokazuje.
Ktoś wyjebał.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
05-03-2026, 11:33
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-03-2026, 11:44 przez shamar.)
Stały bywalec
Liczba postów: 13,223
Liczba wątków: 77
Tron: Ares - Strasznie to niedogotowane. A myślałem że Legacy, które oferowało emocje na pół gwizdka, będzie poprzeczką którą da się przeskoczyć nawet gdy Ares będzie standardową historyjką o buncie AI. Problem w tym, że ta historia jest standardowa, ale ma nędznych bohaterów - obsada Aresa wygląda jak konkurs na najbardziej antycharyzmatyczny casting roku. Leto przez pierwszą połowę filmy jest nie tylko drewnem, ale drewnem bez choćby grama jednego dobrego dialogu czy sceny akcji. Oglądanie go jest męczące. W drugiej połowie jest lepszy, może dlatego że scenariusz zmusza go jednak do bardziej (nomen omen) ludzkiej postawy, gdy idzie po Mcguffina.
Ale jeszcze bardziej męcząca jest Chinka będąca główną bohaterką. Jest f-a-t-a-l-n-a, nawet gdy musi pokazać jakieś emocje to stopień jej "zaangażowania" i ekspresji jest gorszy niż animacja twarzy w grach Bethesdy. To już bardziej kolorowy jest jej pomagier, kojarzę typa z Narcos więc nawet byłem lekko zdziwiony że był takim typowym, czerstwym comic reliefem. Peters jest złolem znad klawiatury, a Scully to ma występ chyba na całe 2 minuty. Łatwy paycheck wpadł.
Ma to co prawda powiązania z Legacy i nie do końca resetuje całe uniwersum, ale to takie pitu-pitu bo patrząc na wyniki finansowe to chyba Ares jest końcem tego całego projektu.
Trochę pomarudziłem więc dodam co jest na plus:
- visual design jak zwykle w przypadku Trona w pytkę.
- niemal każda scena akcji jest wykonana naprawdę dobrze. Nie napiszę, że zapamiętam je na długo jak sceny zrobione przez Kosinskiego w Legacy, ale technicznie gra tu bardzo wiele rzeczy.
- motyw "drukowania" z Sieci różnych obiektów i postaci bardzo mi pasował. Nawet ten absurd z końcówki (gdzie to wszystko pomieściło się w bazie Dillingera?) nie przeszkadza
- muzyka jest inna, mniej energetyczna jak ta od DP w Legacy. Daje radę, choć to inny aranż bo przy akcji nie nawala nic jak Derezzed :)
- pomimo aktorskiego drewna i scenariusza, który nie wie na czym się skupić to pachnie to takim ultraniewykorzystanym potencjałem, który może kiedyś przekują w serial - walka korpo o dominację, wirtualny świat, młody geniusz, bunt AI... to wszystko wygląda jak materiał na dłuższą historię niż sprasowany do 1h50 minut film akcji który skacze po postaciach i wątkach.
5/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
29-03-2026, 10:39
CGI Paul Walker
Nie, kurva. Żadnych, kurva, seriali. Seriale kończą się tak jak "Westworld" czy (przyszły) "Blade Runner".
Tylko nie pisz, że mogą kończyć się jak "Derry" czy "Monarch".
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
29-03-2026, 14:35
Oskarmeister
Liczba postów: 6,810
Liczba wątków: 18
A jak skończył ten przyszły Blade Runner? Nie ma nawet zwiastuna :)
29-03-2026, 21:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-03-2026, 21:09 przez Krismeister.)
CGI Paul Walker
Wiedziałem, że ktoś się przyczepi do błahostek :)
30-03-2026, 00:57
Stały bywalec
Liczba postów: 2,995
Liczba wątków: 8
Przypominam, że jest jeden serial w świecie TRONA, bardzo fajna rozrywka z m in Elijahem Woodem, Lance Henriksenem, Tricią Helfer na dubbingu. Akcja działa się jeśli mnie pamięć nie myli po jedynce, a przed dwójką.
30-03-2026, 02:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2026, 02:13 przez michax.)
Sympatyczny forumowicz :)
Liczba postów: 4,100
Liczba wątków: 5
Tron Uprising :p
30-03-2026, 08:33
|