Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Absolutnie się nie zgodzę, że dla gimbazy. Te jego teksty nie są wcale banałami. Dziś może niektórzy już się z nimi mocno oswoili, coś tam trafiło do memów - taka specyfika dzisiejszej kultury, że szybko jest spłycana - ale to są sensowne i często zniuansowane tezy.
.
20-05-2024, 15:58
Agent Putina
Liczba postów: 4,391
Liczba wątków: 21
Don Draper, Marty... widzę, że Cornowi imponują postacie niewiernych małżonków ruchających na lewo i prawo. Chcesz się do czegoś przyznać, Corn?
U Rusta problemem jest nie nihilizm, tylko właśnie to jego końcowe odrzucenie, które nadal moim zdaniem wypada zbyt nagle i sentymentalnie.
20-05-2024, 17:39
.
Liczba postów: 27,819
Liczba wątków: 62
Tak pytam sam siebie "ileż to już lat od pierwszego sezonu?" i odpowiadam, że no przed pandemią, co najmniej rok, ale raczej dwa, coś takiego, a potem sprawdzam ten wątek i posty z jesieni 2013 ;O
Na plus to, że GIFy z Daddario wciąż działają :)
20-05-2024, 18:06
There Can Be Only One!
Liczba postów: 10,935
Liczba wątków: 15
(20-05-2024, 17:39)Paszczak napisał(a): Don Draper, Marty... widzę, że Cornowi imponują postacie niewiernych małżonków ruchających na lewo i prawo. Chcesz się do czegoś przyznać, Corn?
20-05-2024, 20:10
Oskarmeister
Liczba postów: 6,849
Liczba wątków: 18
Co jak co ale mega mnie ciekawi jakim człowiekiem był Rust w trakcie małżeństwa, jakim był mężem, ojcem, obstawiam, że znał już nihilizm i całą filozofię ale zaczęło mu to wjeżdżać na banię dopiero po śmierci córki i rozwodzie.
Może nie był takim luzakiem jak Marty ale czuję, że to był po prostu super, kochający facet, czego przebłyski widać w serialu jak bezinteresownie np kosi trawnik kumplowi.
Jezu jak ja bym chciał spinoff z jego przeszłością
21-05-2024, 00:08
Chrissie Watkins' arm
Liczba postów: 6,332
Liczba wątków: 74
1 sezon miał premierę równo 11 lat temu.
Ależ ten czas, który jest płaskim kołem, zapierdala :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
12-01-2025, 17:40
Stały bywalec
Liczba postów: 4,943
Liczba wątków: 4
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
16-02-2025, 08:57
Chrissie Watkins' arm
Po tym co ta showrunnerka zrobiła w sezonie czwartym - przypomnę, stworzyła najlepszy komediowy serial ubiegłego roku - oczekiwania zerowe, zresztą, "True Detective" już po niesłusznie zjechanym i wyśmiewanym wszędzie sezonie drugim stał się karykaturą samego siebie a twórcy kręcą się jak gówno w przeręblu próbując, koszmarnie i nieskutecznie, nawiązać do czasów jego świetności. Ode mnie pas ale niech ta pani bawi się dobrze i kręci sobie kolejny feministyczny wysryw.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
16-02-2025, 14:19
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Jest szansa, że Pizza nakręci swoją wersję TD, bo biznes filmowy migruje do Teksasu:
https://x.com/nicpizzolatto/status/1884985898468626604
17-02-2025, 12:30
Stały bywalec
Liczba postów: 9,244
Liczba wątków: 27
Chrissie Watkins' arm
Dopóki nie nastąpi zmiana showrunnerki kompletnie nie potrafię się tym ekscytować. Po prostu zmarnują kolejnego dobrego aktora na gówniany scenariusz.
22-08-2025, 13:48
Dużo pisze
Liczba postów: 627
Liczba wątków: 0
Dokładnie, ta cała Lopez musi odejść. Gdyby sam Pizza to robił, to wiadomo, idealnie by nie było, ale można byłoby obejrzeć, tym bardziej, że Cage uniósłby całość w górę samą swoją arthousową ekscentrycznością.
23-08-2025, 14:08
Stały bywalec
Liczba postów: 4,943
Liczba wątków: 4
Jestem świeżo po urlopowej powtórce Sezonu nr 1. Jeden z tych seriali do których chętnie się wraca. Pierwszy sezon to jedna z najlepszych produkcji w telewizji w ogóle. Niestety im dalej w las tym gorzej, a ten czwarty sezon to już w ogóle jakieś UFO i demony na kiju. Mam wrażenie, że w końcówce tego pierwszego sezonu McConaughey za mocno był wciągnięty w realizację "Interstellar". To,zdaje się, stamtąd zapożyczył scenkę z zagięciem czasoprzestrzeni. Nie wiem czy w ogóle kojarzy wam się to: To jak już ma te długie włosy i przesłuchuje go tych dwóch policjantów. W filmie "Interstellar"ktoś tam przebijał piórem zgięta kartkę. Tutaj przebił puszkę po piwie. W trakcie oglądania...tak sobie myślałem: może ojciec poprosił córkę, żeby poprzez numerek z Rustem spowodowała konflikt między Marty&Rust?
Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan
17-10-2025, 09:56
Chrissie Watkins' arm
Jak ktoś ma za dużo czasu, dosyć (hehe) obszerna i wyczerpująca analiza pierwszego sezonu:
14-02-2026, 20:18
|