22-02-2014, 22:00
|
True Detective [HBO]
|
|
Ej, ja sprawdzałem to 90 sekund z czystej ciekawości, ale samochód podjechał ponad 2 minuty później więc ja nie wiem jak to liczyliście:) A poza tym jest niedziela rano i trochę nie ogarniam przez swoje sobotnie pijackie wybryki i udawanie Rokelefera przy barze, więc jeśli tu była jakaś ironia, której nie wychwyciłem, to proszę o wybaczenie:)
Aktualnie rządzi: ja
23-02-2014, 08:56
Potwierdzam. Marty podjeżdża jakieś 2,5 minuty po telefonie. Ale to nawet lepiej. Głupie by było, gdyby wszystko się zgadzało co do sekundy. W końcu to dwóch zwykłych gliniarzy, nie żołnierze GROMu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 23-02-2014, 09:24
Zgadza się, również zaliczyłem to bardziej in plus niż in minus, bardziej naturalne podejście do tematu.
23-02-2014, 09:51
Nic Pizzolatto w którymś z wywiadów powiedział, że prawie 90% historii zostało opowiedziane w pierwszym odcinku. Chyba sobie zrobię rewatch.
23-02-2014, 13:59
Ja widziałem pilota dwa razy i dalej za cholerę nie wiem, czego się spodziewać dalej :)
-- Laozi 23-02-2014, 15:27
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
23-02-2014, 18:44
Kolejny epizod za nami. Cóż, pisanie o tym, jaki był zajebisty robi się już takim banałem, że nie ma co go powielać. Serial niszczy galaktykę i koniec. Jestem absolutnie pewny, że pozostałe dwa odcinki nie zawiodą. "True Detective" niemal z automatu stał się jedną z moich ulubionych pozycji i już teraz wiem, że będę go katował do końca życia. Każdy epizod oglądam po dwa-trzy razy i za każdym wsiąkam totalnie. Wszystko jest na swoim miejscu, a klimat i swoista poetyckość całości hipnotyzują do tego stopnia, że nie sposób się oderwać od seansu. Nawet kiedy to powtórka tego samego lub następnego dnia.
Powoli też już zaczynam tęsknić za tymi postaciami. Świadomość, że drugi sezon nie będzie z nimi autentycznie mnie boli. Choć może HBO pokusi się o woltę i jednak postara się by Rust i Marty wrócili. Oczywiście jeśli rozwiązanie historii na to pozwoli. Rad też jestem, że chociaż jedna z moich prognoz się potwierdziła. :) Ludzie oglądajcie, bo to kolejny, od tak dawna wyczekiwany game changer od HBO. Bez namysłu do postawienia obok "Deadwood" lub "Rzymu". Może nawet i "The Wire".
-- Laozi 24-02-2014, 13:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2014, 14:00 przez Hitch.)
6 odcinek nie odstaje od absurdalnie wręcz kosmicznego poziomu tego dzieła. Podpisuję się pod Hitchem, to jest rzecz, którą się będzie katować do końca życia, nie sposób, mając choć odrobinę rozumu, nie kochać tego serialu.
Przepiękne zakończenie odcinka z mega ujęciem Niby nic takiego, a działa, jak wszystko w tej historii. Chryste, muszę dorwać książkę tego całego Pizzolatto.
24-02-2014, 14:28
Wychodzi na to, że nawet żona Marty'ego nie jest aniołkiem:d. Poza tym jestem ciekawe, kto jest ostatnim członkiem kultu,
Zwiastun kolejnego odcinka - niezły wstęp do finału:
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.
24-02-2014, 20:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-02-2014, 20:44 przez Red.)
Chyba nikt nie zwrócił uwagi na jeden z najpiękniejszych "product placement" w historii kina/telewizji, a mianowicie na dyskretną, acz zauważalną na przestrzeni tych sześciu odcinków reklamę Jamesona ;-)
25-02-2014, 03:43
Ja zwróciłem uwagę, bo uwielbiam Jamesona, niby subtelny product placement, ale moje alkoholowe oko zawsze go wychwyci:)
25-02-2014, 09:12 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| True Detective - SEZON DRUGI [HBO] | Bogdan | 686 | 125,053 |
31-03-2018, 19:08 Ostatni post: Kuba |
|
| Dirk Gently's Holistic Detective Agency (NETFLIX) | Indroman | 3 | 3,051 |
28-09-2017, 12:51 Ostatni post: Gal Anonim |
|