Valhalla Rising (reż. Nicolas Winding Refn)
wszyscy którzy ostrzegali... Ostrzegali za słabo. Film opowiada o losach gór, lasów i rzecz - a, i momentami taki śmieszny koleś z jednym okiem wpada, ale to chyba przypadkiem. Nuda, bezsens, całkowita nieoglądalnosc. Omijac z daleka.

1/10.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
wujo444 napisał(a):całkowita nieoglądalnosc.

Trzeba było słuchać jak wszyscy ostrzegali, że to kino artystyczne, a nie nowy Braveheart. Sam jesteś sobie wiinien Język
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2

Odpowiedz
to nie jest film artystyczny, tutaj zdjęcia są artystyczne, a fabuły zwyczajnie nie ma.

Odpowiedz
Fabuła jest tylko ty jej chyba nie dostrzegasz.

Odpowiedz
oh, dostrzegam, wspaniałą wyprawę do piekła i opowieść o bogach. Film jest rozcieńczony, bzdurny, brak w nim czegoś, co reżyser chciałby przekazać.

Odpowiedz
Azgaroth napisał(a):Fabuła jest tylko ty jej chyba nie dostrzegasz.

Tak, wszyscy wiemy że to film o facetach w łódce <ok>
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
wujo444 napisał(a):bzdurny

Poza jedną sceną
nie zauważyłem nic bzdurnego. Nie wiem co jest takiego bzdurnego w opowieści o niewolniku, który wraca do swojego domu. Ten film fabularnie nie różni się tak mocno od standardowych produkcji, za to jest zrealizowany w sposób odmienny od Holywoodzkiego standardu.

wujo444 napisał(a):brak w nim czegoś, co reżyser chciałby przekazać.

Utożsamianie nieznanego z piekłem daje wiele możliwości interpretacyjnych. Reżyser nie mówi do widza wprost i trzeba samemu się wysilić Uśmiech Poza tym jest to po prostu ciekawa historia bez wymogu wielce głębokich interpretacji.

Snappik napisał(a):Tak, wszyscy wiemy że to film o facetach w łódce

W taki sposób można spłycić fabułę każdego filmu. No cóż jeżeli tylko takie wnioski wyciągnąłeś po seansie to już twój problem.

Odpowiedz
Muzyka - może być, mroczna i oszczędna.
Zdjęcia - najlepsza rzecz w tym filmie, ale gdy wpiszę w google grafika "scotland landscapes" mam to samo, albo i więcej.
Jednooki - Mads się tu nie nagadał, charakteryzacja bardzo dobra, do końca widownia wie o nim tyle co jego filmowi kompani.
Chłopiec - mógłby zagrac główną rolę w ekranizacji "Szninkla" jesli powstanie w najbliższym czasie.
Fabuła - pokręcona, to mało powiedziane. Ciężko stwierdzić czy jakaś jest, poza ogólnym zarysem co ma się dziać. Dla wygody widza i skacowanej ekipy na planie, podzielono film na części o wymownych tytułach.
Niespójności - film o wikingach, nie wiem, który to ma być rok, ale raczej jakiś późny schyłek epoki, skoro niektórzy tam "przechadzali się" z półtorakami w rękach. Ale ta opcja i tak jest naciągana. Jeden ma broń podobną do claymore...
Słynna głowa - pojawia się na chwile na ekranie. Mam nadzieje, że skoro była taka droga nikt jej sobie nie zabrał do domu, bo może po małej przeróbce jeszcze zostanie lepiej wykorzystana w jakimś filmie. :roll:

Można by stwierdzić, że to męczący usypiacz bez sensu, ale zawsze ktoś przyjdzie, kto powie, że krytykujący nie rozumie mistycyzmu i przesłania, bardzo głębokiego, kryjącego się w tym wspaniałym dziele europejskiego kina psychodelicznego. Zaiste, myślałem, że nie mozna stworzyć juz niczego bardziej niepokojącego i dziwnego od tego:

[Obrazek: zardoz_yes_this_is_him.jpg]

Odpowiedz
Jak ja kocham polskich dystrybutorów. Po prawie trzech latach od premiery wypuszczą w czerwcu do kin "Valhalla Rising". To jeszcze nic, po ekranach będzie śmigał pod tytułem... "Valhalla: Mroczny wojownik". Kurtyna.

Odpowiedz
Zawsze lepiej niż "Mroczny rycerz"...

Odpowiedz
Szczerze mówiąc to nie byłbym specjalnie zdziwiony. Jesteś już zresztą drugą osobą, która to powiedziała... Uśmiech

Odpowiedz
bez urazy chlopaki, ale musze przyznac, ze niezwykle zabawnie czyta mi sie ten watek. na samym poczatku podniecenie podszyte ogromna nadzieja, potem jaranie sie odcietymi glowami i innymi scenami, by w rezultacie skwitowac film ultra niezawodnym argumentem "europejskiego kina" z jedyna mozliwa ocena- 1/10. szkoda.
I've seen things you people wouldn't believe...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon