Walking Dead
Carl bardzo fajnie odpalił staremu podczas tej pogadanki na temat dobra i zła. Pamiętając wkurzającego gówniarza z dwóch pierwszych sezonów nigdy bym nie przypuszczała, że kiedyś ten dzieciak może stać się moim ulubionym bohaterem. A wszystko na to wskazuje, bo na tle reszty grupy wypada najciekawiej.
Z całej serii średniaków serwowanych od połowy sezonu (oprócz świetnego "Clear") finał mimo wszystko chyba najlepiej wygląda. I zgadzam się z leMurem pod tym względem, że serial mógłby się w tym miejscu skończyć. No ale zostaje wiadomo jaki wątek.
A propo którego - ale by było, gdyby

Odpowiedz
No to był - epicki wjazd na chatę. 4 sezon będzie miał tytuł "Walking Dead: Nursing Home"

Odpowiedz
Cytat:Największą porażką tego odcinka jest

Jest rozstrzelanie kilkunastu uzbrojonych w karabiny maszynowe ludzi przez jednego pojeba bez oka. W życiu takiego debilizmu nie widziałem :)

Odpowiedz
Wybicie tych kilkunastu chłopa jeszcze w miarę ogarniam (przestraszeni byli na maksa, prawie zerowe doświadczenie z bronią), ale to że Martinez, fotogeniczny Murzyn ani Allen (który stracił syna w ataku, a parę odcinków wcześniej chciał powybijać kobiety i dzieci w więzieniu) nie strzelili do niego, tego już totalnie nie pojmuję (zwłaszcza że wcześniej Martinez prawie skumplował się z Darylem przecie). Poza tym było parę plusów,
Showrunnerem w kolejnym sezonie ma zostać ziomek od Clear (mojego ulubionego odcinka TWD), liczę na to że ogarnie temat i wprowadzi coś, co dzieje się teraz w komiksie,
Red, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Aug 2012.

Odpowiedz
Cytat:prawie zerowe doświadczenie z bronią

Przynajmniej część z nich regularnie stała na czatach na bramie i waliła do zombiaków. Poza tym słabych odsiali i zostawili w obozie,a reszta to już byli survivaliści - x lat po apokalipsie człowiek hardzieje. Wyszło mega debilnie, w dodatku Gubernator nawet się z miejsca nie ruszał. Co do Martineza, to rzeczywiście miałem polewke, jak się schował za drzwiami od jeepa jak zbity psiak ;)

Odpowiedz
(02-04-2013, 12:36)Mental napisał(a): x lat po apokalipsie

To wszystko trwa chyba półtora roku maksymalnie.

Odpowiedz
To miał być kolejny dowód na emanującą z gova charyzmę i psychopactwo, którymi paraliżuje i hipnotyzuje otoczenie. A że tak naprawdę jego współczynnik i charyzmy, i psychopactwa wynosi zero koma zero, wychodzi z tego groteska. Zwłaszcza w zestawieniu z początkami, gdzie mieliśmy byłego pracownika korpo, który miał wprawdzie zdolności przywódcze, ale jak przyszło co do czego, chował się za plecami Merle'a i innych badassów. Teraz nagle jest superguber, którego kule się nie imają, zombiaki nie chapają, celujący brakiem oka, gryzący kości człowieka jak rottweiler, którego wspomniane badassy boją się jak ognia, no i robi się komicznie.

Odpowiedz
Niestety sami zniszczyli tą postać, podobała mi się gra Morisseya w pierwszej połowie sezonu a teraz Gubernator bardziej pasuje do ostatnich sezonów Prison Break.

Odpowiedz
[Obrazek: 6976973_460s.jpg]
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Ja juz dawno rnalem ten serial w kąt :P 1 sezon ok, ale dalej zjebali praktycznie na calej linii. Serial moze grze pucowac buty.

BTW co ten drugi zombiak robi :) ?

[Obrazek: fa688b03419f.gif]

Odpowiedz
[Obrazek: 6987567_460s_v2.jpg]
--
Laozi

Odpowiedz
Druga połowa trzeciego sezonu słabuje po całości, kompletne przeciwieństwo pierwszej połowy. Nagle Gubernator staje się przerysowany i maksymalnie przewidywalny w swojej psychopatii, a reszta bohaterów ponownie lubuje się w przerabianiu wydumanych dylematów i podniosłych monologach waginy. Meh.

Odpowiedz
Carl pozamiatał tam wszystkimi. Dzieciak powinien stanąć przeciwko Governerowi.

Odcinek całkiem niezły, pomimo kilku debilnych motywów. Czyżby nie zmienili miejscówki w przyszłym sezonie? Do tej pory każdy dział się w innej.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czy tu się głowy ścina?
Czy zjedli tu murzyna?
Czy leży tu Madonna?
Czy jest tu jazda konna?
Wszystko jest, świetny serial ;)

Odpowiedz

Odpowiedz
Umarłem :)
--
Laozi

Odpowiedz
Obejrzałem cztery odcinki 3 sezonu - jak na razie jest w pytę dobry. Coś się wreszcie dzieje - dużo akcji, każdy odcinek coś zmienia, gore podkręcone do 150%.:) I like.

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nadzwyczaj dobrze to wygląda, tak jakby był znacznie większy budżet i to sensownie wykorzystany. I D'Angelo widzę!

Odpowiedz
Nie ma się co łudzić ;) Zresztą pokazali cały sezon, chyba, w tym zwiastunie.
Obstawiam, że przez większość czasu będą siedzieć w więzieniu i ględzić.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon