Walking Dead
(08-04-2016, 23:55)Predator895 napisał(a): Jakiś legendarny zły Negan zaciukał kogoś na końcu , a oburzeni fani nie mogą wytrzymać z informacją  kto to taki , aż do przyszłego sezonu :P Obejrzałem scenkę na Tube i w sumie Jeffrey Dean Morgan dał  niezły popis aktorski ;)

Ojoj, czyżby przyszła kolej na Darylka? ;) Też obejrzałam - kawał niezłego złodupca z tego Negana (poza nadaniem imienia swojej pale, przypomniało mi się zdanie Ogara z GOT na ten temat :). Wesoły chłop i ciekawa postać, aż chyba wrócę do tego serialu przed kolejnym sezonem.

Odpowiedz
Finał ostatniego sezonu to dno i wodorosty, ze świecą szukać w świecie seriali tak fatalnego scenopisarstwa. Nie ma to jak wsadzić nowy plotpoint wywracający wszystko do góry nogami na kwadrans przed końcem ostatniego odcinka. Te cliffhangery w środku sezonu można jakoś przeżyć, mimo że i tak są kiepsko zrobione, a twórcy chyba nie bardzo rozumieją czemu taki zabieg ma służyć, ale to co odstawili na końcu było żenujące. I jeszcze te małe oszustwa, że niby żółty zginął, ale nie, to tylko taki **ujowy kąt kamery, żeby widz przypadkiem nie zobaczył co się stało, a potem odcinek przerwy i... sajk! Jednak nie zginął, frajerzy, daliście się nabrać! Te kretynizmy są dla mnie o tyle zaskakujące że przecież jest materiał źródłowy, twórcy nie muszą niczego wymyślać, mają samograja ale kompletnie nie wiedzą co z nim zrobić, nie mają totalnie pomysłu na to co i kiedy zrobić z bohaterami.
P.H.O.N.I.K.: Positronic Humanoid Optimized for Nocturnal Infiltration and Killing

Odpowiedz
O matko, ale kupa:

Skoro nawet w teaserze nie zdołali ukryć kałowatości nowego sezonu, to jak słaby będzie produkt finalny?

A tak lubię postapokalipsę :\
Polski już nie ma.

Odpowiedz
(03-05-2016, 19:45)phonik napisał(a): I jeszcze te małe oszustwa, że niby żółty zginął, ale nie, to tylko taki **ujowy kąt kamery, żeby widz przypadkiem nie zobaczył co się stało, a potem odcinek przerwy i... sajk! Jednak nie zginął, frajerzy, daliście się nabrać! T

To kto w końcu zginął? Jakaś postać, którą poznaliśmy 5 minut temu, czy ktoś z tej części ekipy, która nas mniej obchodzi (team rudego)? Bo jednak zdecydowałam, że nie wrócę do TWD, a tak trochę jestem ciekawa :)

Odpowiedz
Cytat:To kto w końcu zginął?
Od pały Negana? Nikt tego nie wie. Trzeba czekać na nowy odcinek nowego sezonu, w którym będzie rasta-król z tygrysem na smyczy! Rzecz idealnie pasująca do postapo z żywymi trupami :)

Odpowiedz
A to sorki, myślałam, że odświeżenie tematu było spowodowane właśnie tym, że już ruszył ten nowy sezon, zapomniałam, że to dopiero na jesieni.

Nowy trailer to faktycznie głęboka nędza, prawie połowa to powtórzenie w tęsknym slow motion scen z poprzednich sezonów, przeplatane brutalną pałą Negana (każdy z naszych ulubieńców mógł zginąć, o bosze!!!!), a potem jakiś komputerowy tygrys i ten rasta król. Btw to chyba własnie Negan miał być głównym vilianem, a teraz zapodali tego dredziarza i w końcu nie wiem, będzie ich dwóch konta nasza kochana ekipa czy jak.

Odpowiedz
Z postów wnoszę że oryginał komiksowy jest nieznany, gdyż dredziarz z tygrysem to
I to nie jest jeszcze najgłupsze co oferują komiksy. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Serial porzuciłem w okolicach czwartego sezonu, ale z ciekawości zerknąłem dzisiaj, kogo tam Negan potraktował pałą.

Odpowiedz
(24-10-2016, 11:13)nawrocki napisał(a): Serial porzuciłem w okolicach czwartego sezonu, ale z ciekawości zerknąłem dzisiaj, kogo tam Negan potraktował pałą.

Ale że

Odpowiedz

Odpowiedz
No to jest motz i to na pewno większa, niż oczekiwali fani. Może być naprawdę bdb  sezon, chyba że

EDYCJA
Obejrzałam tę scenę i faktycznie było brutalnie, przyzwoite gore - zwłaszcza
Koleś grający Negana jest super, widać, że doskonale bawi się rolą stuprocentowego zwyrola.
Czyżby TWD miało stać się w tym sezonie najlepszym serialem, którego nie oglądam?

Odpowiedz
Odcinek dobry.

Patrząc scenariuszowo: stała się rzecz dość przewidywalna, twórcy i tak zachowali się dość zachowawczo -

chyba w zamian za to kilka kadrów jest naprawdę brutalnych.

Negan mocno na plus. Teksty miał takie sobie, ale aktor dobrany idealnie, plus jego zachowanie jest... bardzo logiczne. Zabito mu ludzi - więc zabija w odwecie jednego z grupy Ricka. Potem karze za podniesienie na niego ręki, a potem chce złamać przywódcę. Jak na bandytę świata zombie postapo logiczne reakcje.

Poza tym czasem mniej jest więcej i twórcy chyba za bardzo przez tą godzinę młócili dramatyczną muzyką a'la Zimmer i scenkami z wyobrażeniami Ricka o śmierci wszystkich ludzi z grupy przemieszanych z retrospekcjami. Robili to tak długo, że mi osobiście emocje nieco siadły. Może hardkorowym fanom wycisnęli wszystkie łzy z oczu - osobiście (pomijając tych najbardziej oddanych) - wątpię.

Realizacyjnie ostatni odcinek szóstego sezonu był nieporównywalnie lepszy (ta cała sekwencja z odliczaniem Negana - majstersztyk). Twórcy nabudowali hajpu i do tak wysoko zawieszonej poprzeczki nie doskoczyli. Niemniej, było naprawdę (jak na ten serial) nieźle. To może być dobry sezon: koncept fajny, antagonista doskonały, wreszcie zagrożeniem są ludzie a nie zombie rodem ze Scoobie Doo.

Odpowiedz
Jako, ze dopiero zabiorę sie za sezon 6 pomyślałem, że zerknę na jakiś skrót odcinka 5-16. A tu... wyskakuje mi informacja, że tenże miał długość 90 minut? Co za bzdury?
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(24-10-2016, 22:30)Capt. Nascimento napisał(a): wreszcie zagrożeniem są ludzie a nie zombie rodem ze Scoobie Doo.

O matko, to jest właśnie esencja problemu, który mam z tym serialem i z gatunkiem w ogóle. Zawsze słyszę tą samą sentencję: "okazuje się, że prawdziwym niebezpieczeństwem są ludzie a nie zombi". To, kurwa, po co w ogóle robić serial o zombi, skoro one i tak tylko przeszkadzają. Ja chcę film / serial zombi o zombi, z akcentem na zombi, najlepiej biegającymi szybko jak w 28 DL, albo remaku Dawn of the Dead. Jak będę chciał obejrzeć serial o relacjach międzyludzkich to włączę Klan.

Moim zdaniem w TWD ciągle za dużo jest o ludziach, a zombiaki są tylko zapchajdziurą. Co gorsza coraz mniej się w tym serialu robi postapo, a coraz więcej telenoweli. Ja bym chciał się dowiedzieć coś więcej o świecie, o jego mitologii, o tym czy ktoś pracuje nad szczepionką, jak wyglądają duże miasta, czy epidemia przeniosła się na inne kontynenty, jak wiele osób jeszcze przetrwało itd.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Warto nadrabiać? Skończyłem na odjebce
i na tym etapie, ten serial to była okropna zamuła.

Odpowiedz
Negan to jest GOŚĆ. Wreszcie postać, której można kibicować i z która mogę się utożsamiać z czystym sumieniem. Powinien wybić całą tę wesołą kompanię Ricka, a ze skóry jego syna zrobić sobie maskę :)

Odpowiedz
Fakt, Morgan daje czadu w tych fragmentach, które widziałem.

Odpowiedz
TWD potrafi jednak zaskakiwać, zdarzają się serie kilku odcinków wołających o pomstę do nieba, a czasami, zupełnie nieoczekiwanie takie perełki jak odcinek premierowy siódmego sezonu.

Z Neganem się nie utożsamiam bo to kompletny psychol, utożsamiam się z Carol bo też wolę zwiedzać postapokaliptyczne krajobrazy i naparzać zombi a nie siedzieć w durnych osadach i hodować roślinki.

Maggie musi mieć mocną psychikę skoro nie poroniła oglądając taki obrazek:

Polski już nie ma.

Odpowiedz
A ja sobie dałem już definitywny spokój z tym trupem serialu - moment, gdy na ekranie pojawił się Król Ezekiel w dredach, z tygrysem na smyczy, rycerzami, chórem, sługą z toporem i całym słodziutkim Królestwem to za dużo. Komiks szedł w dół odkąd opuścili więzienie, miał parę dobrych momentów, ale cała ta "wojna" z Neganem i zbieranina sił z różnych "wiosek" przesądziła sprawę. Mam lepsze rzeczy do roboty, niż oglądać mniej więcej dwie dobre godziny spośród całego sezonu pełnego drętwego aktorstwa oraz niemiłosiernych głupot. Pasuję.

Odpowiedz
No ale Ezekiel w sumie całkiem sensownie wytłumaczył cały ten cyrk w rozmowie z Carol. Serialu bronić nie będę, bo mnie też rozwala jak te osady nagle rosną jak grzyby po deszczu i to na obszarze kilkudziesięciu kilometrów.
Polski już nie ma.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon