27-08-2014, 22:36
|
Wiedźmin / The Witcher - seria
|
|
Ale Wiedźmin dzieje się też w wiochach, lasach, etc. Więc nie trzeba w każdym odcinku byłoby wydawać na plenery miast, jak w Grze o Tron. Zresztą, skoro HBO ma kasę, by zrobić smoki w większości odcinków to nie widzę problemu by pojawil się co jakiś czas potwór. Nie mowiac juz o potworach, które wymagają przede wszystkim charakteryzacji i malej ilośći kompa (np. trolle, duchy, demony). Byłoby to do zrobienia przez takie np. HBO. Może Netflix się kiedyś na to porwie chcąc konkurować z GOT. ;)
Cytat:A ilość magicznych stworzeń? Ileż jest tych istotnych dla fabuły, których wygląd wymaga jakichś konkretniejszych efektów? Nawet w filmie/serialu z Żebrowskim nie były największym problemem efekty, tylko zarżnięcie scenariusza i dialogów ASa. Gdyby te były dobre, oglądałbym z przyjemnością nawet pomimo tych gumowych węży i i ciulowego CGI-smoka. 28-08-2014, 02:39
Fakt, że dialogi i aktorzy, którzy a najbardziej nienaturalny sposób wymawiali nazwy jakiś krain i mówili o smokach to była wielka bolączka filmu.
Przy czym dla mnie większym problemem były same zdjęcia. OK niech będą tanie efekty specjalne, ale niech przynajmniej otoczenie ma choć trochę jakiś magiczny klimat. A tak niby się mówi o różnych krainach i miejscach, a i tak każdy las wygląda tak samo, każdy zamek tak samo, każda droga itd. Nie wiem, gdyby dodać jakieś filtry, trochę mgły tu i tam od razu byłoby lepiej, gdyż tu nawet nie chodzi o to, że w Polsce nie ma odpowiednich plenerów, a i zamki by się znalazły. A by było jasne, ja nie mówię Waszym propozycjom z serialem "nie". Też bym się ucieszył, chociaż wolałbym filmową serię. Ale i tak się obawiam, że ani tego, ani tego nie otrzymamy :( 28-08-2014, 15:00
Przede wszystkim Wiedźmin jest znany w USA w bardzo ograniczonym środowisku i stacji byłoby bardzo ciężko przeforsować tytuł tylko jako "następce GoT". No chyba że uważacie, że to cycki przygnęły tyle widzów to ok, tutaj Wiesiek może powalczyć z sagą Martina. Ale jako seria fantasy prędzej postawią na innego anglosasa, typu Cooka czy Herberta - nawet jeśli nie są to tak potencjalnie kontrowersyjne tytuły, to są znane i łatwiej będzie je sprzedać.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 28-08-2014, 15:21
HBO na pewno nie odrzuca produkcji Wiedźmina dlatego, że nie jest popularny w Stanach, bo zrobili multum seriali, które nie miały żadnego fanowskiego zaplecza, albo były oryginalnymi scenariuszami. Wieśka nie zrobią z miliona innych powodów, ale mała popularność nie jest przeszkodą.
28-08-2014, 15:32 (28-08-2014, 15:32)simek napisał(a): HBO na pewno nie odrzuca produkcji Wiedźmina dlatego, że nie jest popularny w Stanach, bo zrobili multum seriali, które nie miały żadnego fanowskiego zaplecza, albo były oryginalnymi scenariuszami. Wieśka nie zrobią z miliona innych powodów, ale mała popularność nie jest przeszkodą. Ale jaki z nich miał naprawdę duży budżet? Od porażki Rzymu za flagowymi seriami stały zarówno mocne nazwiska (Ball za True Blood, Scorsese za BE, Martin za GoT), jak i znajoma tematyka, a i tak GoT była wielkim ryzykiem. Takie True Detective i The Leftover to przecież wcale nie są duże pieniądze, pewnie więcej poszło do kieszeni McConaghuey i Harrelsona niż na produkcję każdej z tych serii.
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie. Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier 28-08-2014, 18:30 (28-08-2014, 16:57)Gieferg napisał(a):Lombardo nie czytał książek Sapkowskiego, wystarczy? :p Chodziło mi o to, że na moje oko, to szanse na ekranizację Wiedźmina za oceanem są mizerne, oni tam mają wystarczająco dużo swojego fantasy, żeby musieć sięgać po jakieś polskie. HBO raczej nie słynie z odcinania kuponów od tego co im wyszło, a Wiedźmin to identyczna półka co, jeszcze nie zakończona, Gra o Tron. Wy gadacie o tym serialu jakby te książki to był obecnie najgorętszy towar w Holly i stacje biły się o to kto to nakręci, a przecież tematu nigdy nie było, Amerykanie tylko wiedzą, że jest sobie spoko gierka The Witcher i tyle, nie widzę żadnego powodu, żeby ktoś poważny się za to miał wziąć, oczywiście oprócz takiego, że fajnie by było :)Cytat: Wieśka nie zrobią z miliona innych powodów,Dajesz 28-08-2014, 19:03 Cytat: Wy gadacie o tym serialu jakby te książki to był obecnie najgorętszy towar w Holly i stacje biły się o to kto to nakręc Ee, a ktoś w ogóle sugerował, że to możliwe, by to rzeczywiście nakręcili? :) Była mowa tylko o tym, że dałoby się zrobić Wiedźmina w tej formie co GoT i byłaby to dla niego najsensowniejsza opcja. 28-08-2014, 21:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-08-2014, 21:07 przez Gieferg.)
No nie wiem, a ktoś błagał HBO, żeby zekranizowało "The Leftovers"? To chyba nie był jakiś uber-bestseller i klasyk gatunku, jak książki Martina. Proponuje, aby ktoś z nas stał się sławny i bogaty, zakumplował się z eką HBO i zasugerował im tę adaptacje. :)
28-08-2014, 21:52 (28-08-2014, 19:03)simek napisał(a): Lombardo nie czytał książek Sapkowskiego, wystarczy? :p Chodziło mi o to, że na moje oko, to szanse na ekranizację Wiedźmina za oceanem są mizerne, oni tam mają wystarczająco dużo swojego fantasy, żeby musieć sięgać po jakieś polskie. Masz rację. Mają wyjebane na to, czego nie znają. I prędzej zrobią 4 nowe seriale o np. Robin Hoodzie. Aż dziw, że jeszcze nie zrobili. Cała sprawa rozbija się o "lobbying". Nie ma kto lobbować, za takim "Widźminem". Zauważmy, że są już podejścia do ekranizacji "Assasins Creed". A w czym "AC" jest lepsze od "Witchera"? Ano... w zasięgu.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 29-08-2014, 00:14
Oj.... pamiętam ten dzień ;) Przeszedłem całą fabułę gry Wiedźmin 2 w jedną dobę. Gra okropnie wkręca fabularnie ale i cieszy grafiką i możliwościami. Nie jest szczególnie trudna i do tego często zabawna. Zresztą co tu pisać, każdy o tym dobrze wie.
16-09-2014, 16:14
Tomasz Bagiński i Platege Films pracuje nad powstaniem pełnometrażowego filmu o Wiedźminie. Projekt uzyskał dofinansowanie z PISF w kwocie 150 tys. zł. Teraz pozostaje tylko czekać na jakieś materiały związane z realizacją filmu. Trailery Bagińskiego związane z grą są rewelacyjne, więc o wizualną stronę przedsięwzięcia możemy być absolutnie spokojni. Jeśli tylko scenariusz i rozwiązania fabularne dorównają całej reszcie, otrzymamy solidne kino z szansą na kolejne złote statuetki.
Wracając do gry ... to świeżo po zakończeniu ścieżki Iorwetha (W2), muszę stwierdzić iż dawno żadna gra mnie tak bardzo nie wciągnęła. Pewnie dlatego, że miałem dużą przerwę jeśli chodzi o gry. Klimat, soundtrack, dialogi, system walki - choć krytykowany - mi pasował, modele postaci, lokacje z wieloma detalami (głównie las we Flotsam), wybory fabularne - wszystko to w połączeniu zapewniło mi kilka godzin dobrej zabawy. Same zachwyty, a jedyne co razi to sposób zakończenia gry. Myślałem, że dostane coś więcej za swoje wysiłki niż tylko cut scenkę wyjaśniającą moje wybory. Pozostaje jedynie czekać na Dziki Gon. Ponoć na potrzeby gry poświęcono 16 godzin sesji mo-cap, aby zrealizować sceny seksu w grze. Mam nadzieje, że system walki zostanie poprawiony i Gerald otoczony przeciwnikami nie będzie działał jak magnes przyciągany przez oponentów. Gorącą kwestią, są również wymagania gry. Minimum: 6GB RAM, i5-2500K lub Phenom II X4 940, GTX 660 lub Radeon HD 7870. Cóż poprzednik również był sprzętożerny ;)
,,Nawet kałuże odbijają Słońce''
05-03-2015, 13:25
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 07-03-2015, 21:47
-- Laozi 22-04-2015, 09:03
W końcu pokazali jak gra wygląda na PS4. Trochę im się zeszło, ale jak widać nie odbiega praktycznie w ogóle od wersji PC. Diabeł pewnie tkwi w szczegółach, na które i tak nie będę zwracał uwagi. Odetchnąłem z ulgą, bo już bałem się, że chowają tę wersję przed światem, bo ją zjebali :)
-- Laozi 06-05-2015, 17:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2015, 17:55 przez Hitch.)
A w internetach shitstorm bo youtuberzy zauważyli, że gra jest brzydsza niż na zapowiedziach. Moim zdaniem shitstorm zasłużony, bo nie lubię pokazywania jednego a sprzedawania drugiego. I choć kupiłbym wytłumaczenie, że "nie dało się tak dobrej grafiki zrobić na dzisiejsze sprzęty", to nie kupuję "nie było żadnego downgrade'u".
Poniższe do znalezienia w necie w większej rozdziałce i animowane - różnice są wyraźne. Gra nadal wygląda bardzo ładnie, ale to nie ten poziom pękania gałek ocznych jaki zapowiadano. ![]()
06-05-2015, 18:11
No downgrade najlepiej widać po obadaniu starego 35-minutowego gameplaya i zestawieniu go z nowymi materiałami. Czy to efekt strachu przed tym, że konsolowe wersje będą odstawały? Raczej nieprzemyślana optymalizacja.
Gra powstaje na sprzętach poza zasięgiem zwykłego zjadacza chleba i to co pokazują w początkowych fazach to materiały odpalane na maszynach z kilkoma grafikami. Potem dopiero po testach się okazuje, że grę trzeba odpalić na i5, 4 GB RAM i jakimś średniej klasy GTXie :) Ale tłumaczenia CDP wieśniackie. Polecam zajrzeć na ich forum. Poziom włażenia im w dupę motłochu ponad 9000. Mała wzmianka o dwongradzie lub nieuczciwym traktowaniu konsolowców i forumowicze stają murem za swoimi bożkami. Potem wpada ktoś z ekipy, rzuca jakimś wymijającym sucharem i niby sprawa załatwiona. Żal.cdp
-- Laozi 06-05-2015, 18:17
Ja tam nie widzę żadnej znaczącej różnicy, o którą należałoby robić raban. To nie jest tak, że te czy inne zapowiedzi pokazują zupełnie inny poziom, poza jakimiś drobnymi, technicznymi pierdółkami (zwłascza, że jeżeli chodzi o szczegóły to wersja z PS4 zawsze będzie nieco słabsza).
Wiedzmin 3 pod względem czysto technicznym, nigdy, na żadnych zapowiedziach nie pokazywał niczego rewolucyjnego, czy nawet wbijającego się na najwyższy obecnie poziom w grach. Mówi się, że pod względem technologicznych bajerów, już Dragon Age Inqusition oferował pewne rzeczy, których Wiesiek nie posiada. Wizualną siłą W3 zawsze był art design i kreacja świata, a ta nadal pozostaje na najwyższym poziomie i to ona nadal sprawia, że gra ogólnie wygląda fantastycznie. A to czy teraz, po graficznej optymalizacji animacja krzaczków jest nieco gorsza od pierwszych zapowiedzi, czy to, że np. cienie są nieco mniej szczegółowe, to jak dla mnie nie jest jakaś zbrodnia, i takie rzeczy zawsze wychodzą w praniu, gdy gra o tak dużych ambicjach przechodzi multiplatformowy proces tworzenia przez trzy lata, gdzie cały czas pokazywane nam są różne stopnie powstawania. Na pewno patrząc na te zapowiedzi, nie mam odczucia, że sprzedaje mi się coś innego niż zapowiadano.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.
06-05-2015, 18:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-05-2015, 18:28 przez Proteus.)
Siriusli? Nie widzisz różnicy pomiędzy krajobrazem na poziomie Skyrima a tym rewelacyjnym, niemal fotorealistycznym renderem? Nie widzisz różnicy w skali świata (lub sposobie jej postrzegania)? W gęstości lasu? W cieniowaniu trawy na drugim porównaniu, w oświetleniu, w szczegółach?
06-05-2015, 21:55 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Resident Evil (seria) | Snappik | 296 | 62,634 |
01-05-2026, 19:26 Ostatni post: Gladius |
|
| Tomb Raider (seria) | peju | 186 | 37,843 |
18-03-2026, 20:55 Ostatni post: Rudy102 |
|
| Silent Hill - filmy (2006 / 2012) i seria gier | Mierzwiak | 456 | 83,149 |
13-02-2026, 14:45 Ostatni post: Paszczak |
|
| Prince of Persia - seria gier | military | 31 | 10,418 |
30-01-2026, 11:18 Ostatni post: shamar |
|
| Five Nights at Freddy's (seria) / FILM | Lawrence | 8 | 4,799 |
04-01-2026, 12:17 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Grand Theft Auto (seria) | BezcelowyAlbatros | 1,399 | 226,355 |
07-11-2025, 16:19 Ostatni post: shamar |
|
| The Last of Ass - seria | Red | 2,510 | 305,978 |
29-09-2025, 16:17 Ostatni post: slepy51 |
|
| Metal Gear Solid (seria) | Anielski_Pyl | 151 | 38,253 |
21-08-2025, 19:55 Ostatni post: slepy51 |
|
| Uncharted (seria) | simek | 616 | 99,440 |
05-12-2024, 00:03 Ostatni post: Bartholomew |
|
| Seria "Souls" i Bloodborne | military | 69 | 19,062 |
17-12-2019, 21:29 Ostatni post: patyczak |
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: Withcre-3-3-635x714.jpg]](http://serwis.projektkonsola.pl/wp-content/uploads/2015/05/Withcre-3-3-635x714.jpg)