Wiedźmin / The Witcher - seria
(10-05-2015, 14:55)shamar napisał(a): Czekamy aż będą pozywać wytwórnie filmowe bo w trailerach były sceny, które nie znalazły się w filmie albo efekty były pozmieniane.

Facet pozwał Paramount za to że w filmie "Jack Reacher" nie znalazła się scena z trailera, dla której rzekomo wybrał się do kina. Wygrał i dostał zwrot kasy za bilet :P

Odpowiedz
Redzi pokazali, że wierzą w swój produkt i jeszcze przed premierą gry, znieśli embargo na recenzje. Wiedzmin 3 na razie kopie tyłki. Praktycznie same 9 i 10 (w tym dycha od gamespota).
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Ciąg dalszy narzekania na grafikę...

http://polygamia.pl/Polygamia/51,96455,17905381.html?i=0&bo=1

Aż oczy mnie bolą. Ah, gdyby to chociaż skutkowało mniejszymi wymaganiami i mógłbym sobie pograć na moim lapku :D

Odpowiedz
Jak na razie wszystkie recki, które czytałem wspominają, że downgrade rzeczywiście jest zauważalny, ale gra jest ogólnie tak ładna, tak klimatyczna, a lokacje i postaci tak pieczołowicie wykonane, że nie ma to żadnego znaczenia.

Odpowiedz
(12-05-2015, 16:52)Proteus napisał(a): Praktycznie same 9 i 10 (w tym dycha od gamespota).

Jak ktoś pisze (na gamespocie - nie wiem, co to za recenzent, nie znam się), że to "jedna z najlepszych gier w... historii" to życzę im ogromnej kasy :)

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(12-05-2015, 17:42)patyczak napisał(a): Aż oczy mnie bolą. Ah, gdyby to chociaż skutkowało mniejszymi wymaganiami i mógłbym sobie pograć na moim lapku :D

O to! Jak na tak zauważalny downgrade, wymagania minimalne są kosmiczne. Zwłaszcza że gra nie wygląda jakoś ogromnie lepiej od części drugiej. Wiem że to jest otwarty świat, więc i wymagania podskoczyły, ale kurde, mój 3 letni lapek, znacznie silniejszy od starego kompa, na którym "Wiedźmina 2" mogłem bez problemu odpalić na bardzo wysokich detalach, nie łapie się nawet na minimum :/

Odpowiedz
Na szczęście te minimalne wymagania nigdy nie są absolutnie wiążące, więc jeszcze tli się we mnie nadzieja - taki Dying light też nie powinien mi niby pójść, a śmiga całkiem dobrze :D

Odpowiedz
Na PC pewnie będzie lepiej

[Obrazek: z17905409V,Wzielismy-dwa-chyba-najslynni...-Wiedz.jpg]

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Gdyby ktoś pokazał mi tylko screeny z tej konsoli i gdybym nie widział trailerów, powiedziałbym: ładnie, ładnie. Nawet teraz JESZCZE nie mogę narzekać, bo to wersja z PS4, a konsolowe porty zawsze wyglądają gorzej. Więc... spoko. Poczekam na wersję PC i wtedy będę jojczyć.:)

Odpowiedz
W skrócie - pierdolone konsole :)
http://whatifgaming.com/developer-insider-the-witcher-3-was-downgraded-from-2013-list-of-all-features-taken-out-why
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
W skrócie - braki w budżecie i doświadczeniu zwalają na konsole. Nikt im nie bronił robić trzech różnych wersji gry. Szczególnie zabawnie takie tłumaczenia wyglądają przy grach, które nawet na PS3 wyglądały lepiej (od obecnych gejmplejów, nie photoshopowanego na potęgę materiału z 2013 roku). "The Last of Us", "Red Dead Redemption" czy "Uncharted 3" graficznie gwałcą Geralta bez problemu. Jasne, niektóre pojedyncze efekty wyglądają lepiej (szkoda, żeby nie wyglądały po kilku latach postępu), ale jako całość wizji oraz technikaliów, "Wiedźmin 3" wcale się nie wychyla. Przy czym, nie mówię, że wygląda źle.

Po prostu porwali się z motyką na Słońce, co już widać przy recenzjach. Okazuje się, że ten ogromny obszar gry jaki zapowiadali to nic innego jak znane z poprzednich części huby, tylko stosownie powiększone. Cała mapa nie jest dostępna i ma absurdalne ograniczenia - gra dosłownie teleportuje cię z powrotem jak za daleko poleziesz.

Nie mogę się doczekać sraczki PC master race, kiedy przy pojawieniu się wersji na kompy okaże się, że różni się ona tylko obsługą 4k, PhysX i HairWorks :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Czyli było tak:

1. NIE BĘDZIE DRM! Ale jednak będzie...
2. BĘDZIE FULL HD NA KONSOLACH! Ale nie będzie na XO... No, trochę będzie, czasami... Po patchu...
3. BĘDZIE 16 DARMOWYCH DLC! Jak kupicie w preorderze...
4. NIE BĘDZIE PŁATNYCH DLC! Ale będą...
5. TAKA BĘDZIE GRAFIKA, O! Tylko że nie będzie...
6. NIE BYŁO DOWNGRADE'U! Oczywiście że był, ale co niby mieliśmy powiedzieć?

CDPR. Taki dobry, uczciwy polski deweloper.

Odpowiedz
(13-05-2015, 12:01)Hitch napisał(a): W skrócie - braki w budżecie i doświadczeniu zwalają na konsole. Nikt im nie bronił robić trzech różnych wersji gry. Szczególnie zabawnie takie tłumaczenia wyglądają przy grach, które nawet na PS3 wyglądały lepiej (od obecnych gejmplejów, nie photoshopowanego na potęgę materiału z 2013 roku). "The Last of Us", "Red Dead Redemption" czy "Uncharted 3" graficznie gwałcą Geralta bez problemu. Jasne, niektóre pojedyncze efekty wyglądają lepiej (szkoda, żeby nie wyglądały po kilku latach postępu), ale jako całość wizji oraz technikaliów, "Wiedźmin 3" wcale się nie wychyla. Przy czym, nie mówię, że wygląda źle.

Sorry, ale powiedzieć, że RDR (którego właśnie powtarzam) gwałci Wiedzmina graficznie, to śmiech na sali. Wiedzmin i po downgradzie jakościowo rozwala Read Dead pod każdym względem. Wygląd i szczegółowość modeli czy efektów świata są na zdecydowanie wyższym poziomie. Chyba za bardzo podchodzisz z sentymentem do Marstona, bo jak się przyjrzeć modelom tej gry, to wyraźnie nie ten poziom, i lata po powtórce widać. Szczegółowości świata też nie ma jak porównać z korzyścią dla RDR, bo choć dziki zachód jest wykonany z typową dla Rockstara pieczołowitością, to te pustynie z porozrzucanymi miasteczkami, nijak mają się do nieporównywalnie większej szczegółowości i różnorodności świata Wieśka (gdzie przecież Redzi też znani są z kunsztowności art designu w wykonywaniu ich lokacji). Natomiast co do TLOU czy Uncharted, Wiesiek może i nie wygrywa z nimi, ale nie powiedziałbym, że którakolwiek gra, graficznie go miażdży.

Już Wiedzmin 2 na maks detalach oferował większą szczegółowość i jakość niż RDR na PS3, więc z czym do ludzi.

Poza tym, choć Wiesiek może i nie wybija się technicznie nad te tytuły, to wygrywa z nimi już na samym poziomie skali. Bo poza GTA (które jest dużo, dużo prostsze pod względem mechaniki i oferowanych możliwości) Wiesiek jest jedyną grą AAA, która tak wysoki poziom art designu, szczegółowości i przemyślenia świata włożyła w pseudo-sandboks (nawet jeżeli jest on jedynie serią bardzo dużych hubów). Już za to, że poziom pieczołowitości z liniowych gier AAA jak TLOU czy Uncharted udało się włożyć w nieliniowego erpega o takiej skali - szacun. Technicznie może się nie wybija, ale pod względem ogółu wizji i tego co gra może wizualnie dostarczyć, to już zdecydowania Wiedzmin wychyla się na przód.
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
(13-05-2015, 14:33)Cator napisał(a): Wiedzmin i po downgradzie jakościowo rozwala Red Dead pod każdym względem.
Nie pod każdym. Jak dla mnie animacja konia w RDR to dalej majstersztyk do którego nie mają startu nawet podrasowane w photoshopie, ściemniane gameplaye z nowego Wiedźmina.

Odpowiedz
"Krótko i bezsensownie"

Odpowiedz
http://www.dsogaming.com/news/the-witcher-3-xml-will-let-you-enable-sharpening-uber-terrain-textures-lod-options-found/

Pliki konfiguracyjne prawdopodobnie pozwolą odpalić grę w oryginalnej jakości. Czyli powtórka z Watch Dogs. ;)
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
(12-05-2015, 16:52)Proteus napisał(a): Redzi pokazali, że wierzą w swój produkt i jeszcze przed premierą gry, znieśli embargo na recenzje.
Przecież to powszechna praktyka, ciężko jest mi sobie przypomnieć grę, która nie miała zniesionego embarga przed swoją premierą.

Odpowiedz
Chodziło o to, że nie hoardowali tych ocen na pięć przed dwunastą, w obawie, że negatywne opinie wpłyną na wynik sprzedaży. No i nie napisałem, że to sie nie zdarza. Najczęściej mamy to w przypadkach kiedy wiadomo, że wypuszczają coś świetnego.

A o dużych tytułach, przy których do ostatniej chwili trzymano kaganiec na pismakach, też słyszało się sporo.

Odpowiedz
"Dragon Age: Inquisition" chyba jeszcze szybciej zniósł embargo na recenzje. Pismaki się spuszczały, a koniec końców wyszedł z tego średniak.

Ja tam czekam aż to będzie dostępne do powszechnej konsumpcji, wtedy wszystkie brudy wyjdą na jaw.

Odpowiedz
Ja nie jestem sobie w stanie przypomnieć takiej gry. Nawet gry nastawione stricte na multi typu Battlefield czy Titanfall miały zdjęte embargo jeszcze przed swoją premierą.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon