Wiedźmin / The Witcher - seria
Cytat:Napierdoliłeś posta jak Und3r, potem drugiego, rozwodzisz się nad tym kim przeszedłeś grę, pajęczynach, kulach ognia itd. nie ma to żadnego związku z tematem. Tak boli mnie to, bo nie po to zaglądam do wątku o Wiedźminie, żeby czytać te pierdoły.

Miało w pierwszym poście, a do długości postu und3ra to mi brakowało jeszcze parę tysięcy znaków. ;)

Drugi post nie ma, ale to pojedyncza dygresja (jeśli nie zauważyłeś, to kilkanaście postów temu kilka osób porównywało zróżnicowanie walki w Wiedźminie z walką w Baldurach). Zazdroszczę Ci problemów, peace out!

Odpowiedz
Czy wiecie, że Baldur's Gate 2 jest ulubioną grą Konrada Tomaszkiewicza - głównego reżysera gry Wiedzmin 3 Dziki Gon? Prosze, dygresja włączona z powrotem w tok tematu ;)
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz

Fajne :)

Odpowiedz
Nudne w chu. Takie fan filmy to absolutne 0 wartości - ludzie mają środki, ale zamiast zrobić coś swojego, marnują siły na taką pusta odtwórczość (która zawsze będzie wyglądać gorzej niż profesjonalna pusta odtwórczość). Co niby tym osiągnęli - na jakimkolwiek poziomie?

Odpowiedz
Co ci powiem, to ci powiem, ale ci powiem...

A tak serio - fajnie zrobiona scenka, tylko Triss lipna, ale poza tym wszystko ok, nadspodziewanie dobrze odwzorowany styl walki z gry, a co osiagnęli? To samo co zespoły muzyczne zaczynające od grania coverów znanych kapel. Może coś kiedyś osiągną, a ta "odtwórczośc" jak to nazywasz pozwala zwrócić na siebie uwagę, której nigdy by nie uzyskano robiąc amatorskie "coś swojego". Gdybym wcześniej usłyszał, że ta ekipa nakręciła sobie swój amatorski film fantasy skwitowałbym wzruszeniem ramion, gdybym usłyszał teraz - pewnie bym się zainteresował i obejrzał. To osiągnęli.

Odpowiedz
To co military plus facet wygląda jakby miał z metr sześćdziesiąt, do sylwetki Geralta daleko mu jak temu filmikowi do czegoś fajnego :)

Odpowiedz
Gdyby tak wyglądały sceny walki (jak i sam Geralt) w polskim serialu to oglądając go byłbym wniebowzięty.

A tak swoją drogą - potwierdzono juz zgon projektu Bagińskiego, czy jeszcze go trzymają pod respiratorem?

Odpowiedz
Ale wiesz, że porównywanie czegokolwiek do serialu nie ma sensu, bo serial to najgorsza rzecz na świecie?:)

Jeśli już fan filmy, to w stylu Nuka Break, gdzie twórcy mają przynajmniej coś do powiedzenia i używają świata do czegoś konkretnego, a nie do pokazania pustej, nieciekawej, pozbawionej kontekstu walki. Choć Nuka Break też nie lubię, ale przynajmniej tam było COŚ.

Odpowiedz
Niestety nie wiem co to za COŚ, bo po szybkim rzucie okiem wyłączyłem to w diabły, mimo że lubię takie klimaty. Niestety nie mogę patrzeć w post-apo na tak wyglądających "aktorów".

Odpowiedz
Byłem dziś na koncercie Percivala, świetna, klimatyczna impreza która potwierdziła tylko jak wspaniały jest soundtrack w 3 Wiedźminie. Naprawdę polecam :D

Aż naszła mnie ochota na powrót do Królestw Północy. Na razie jedną postacią grałem raz w dodatki i podstawke, w sumie 250h a mogłem spokojnie z 20h jeszcze wycisnać (olałem kompletnie gwinta i mam jeszcze sporo znaczników na Skelige i pare rzeczy w Toussaint).

Najlepsze jest to, że ciągle dowiaduje się o nowych smaczkach, dziś przeglądając temat znalazłem zdjęcie Keiry co Gierfag chyba wrzucał...nie wiedziałem, że można ją taką znaleźć :D

Odpowiedz
A tymczasem Sapek robi coraz większy szum za granicą. W Anglii (z okazji wypuszczenia po 18 latach, angielskiego wydania Pani Jeziora) podpisuje knigi dzieciakom, którzy jego prace znają dzięki grom, kombinuje coś razem z Bagińskim odnośnie ekranizacji Wieśka, sam też ogłosił, że wydane zostaną nowe części sagi. A najzabawniejsze w tym jest oglądanie jak zachodnie pismaki, znające go jedynie jako ojca materiału CDPR, po raz pierwszy spotykają go na żywo i doznają małego szoku kulturowego, nie mogąc się zdecydować czy Sapek to ekscentryczny inteligent ze wschodniej europy, czy może po prostu zwykły buc :)

http://www.eurogamer.net/articles/2017-03-24-meeting-andrzej-sapkowski-the-writer-who-created-the-witcher

Cytat:He's also more entertaining than I expected, boisterous as well as belligerent. He tells jokes like he's told them a million times before, but still he tells them. He wants to entertain, as I suppose a storyteller should, and just as humour runs like a rich vein through his work - and consequently through the games - so too does humour characterise him in person. Many of his comments look so harsh on paper because they're divorced from the way in which he delivers them, with a kind of naughty theatricality; a contrarian courting controversy, if you like. There are even moments where, dare I say it, he borders on friendly.

[Obrazek: fvm5k0mz9sly.png]

Odpowiedz
To, że jego wypowiedzi inaczej się odbiera na piśmie niż faktycznie go słuchając, to fakt. Kiedyś obejrzałem jakies jego kontrowersyjne wystąpienie, to w którym zasugerował niby, że ludzie grający w gry nie są zbyt inteligentni. Na piśmie wiało wiochą, a sposób w jaki to faktycznie powiedział był ewidentnie żartobliwy i w żadnym wypadku nie poczułbym się tym urażony.

Swoją drogą, zdaje się, że miewam ten sam problem. Na żywo chyba tylko raz udało mi się kogoś jakoś bardziej obrazić (nie odzywaliśmy się potem osiem lat ), a w necie wszystkich wkurwiam :(

Odpowiedz
Rotfl. Gieferg - niezrozumiany ironista :)

Odpowiedz
[Obrazek: latest?cb=20130524170032]

Odpowiedz
Po przesiadce z PS4 na PC obiecałem sobie, że zanim zacznę rozszerzenie Krew i wino, najpierw przejdę podstawkę raz jeszcze. Ale wizja 100 godzin, które musiałbym poświęcić na to zadanie skutecznie mnie zniechęcała. Ostatecznie zdecydowałem się na uruchomienie samego dodatku, z gotowym Geraltem.

Dobra, powiedzcie mi co do... spędziłem w grze 10 godzin i GOG Galaxy mówi mi, że mam 3% tropek, misji nadal od zatrzęsienia (wykonałem może z 4-5), a wątek główny oceniam tak na 1/3 jeśli chodzi o progres. :D To co ja mam kurde, 50, a może 60 godzin teraz wyjąć sobie z życiorysu?

Muszę przyznać, że stęskniłem się za Wieśkiem. Nie ma to jak dobry erpeg jednak. A do tego Toussant - to co wykreowali tutaj magicy z CDPR nie można określić inaczej jak tylko mianem arcydzieła. Ilość detali, przywiązanie do szczegółów na poziomie U4 w tak wielkim, otwartym świecie? Coś niesamowitego. Wiedźmin zasłużył na wszystkie tytuły i nagrody, które zebrał; aż strach pomyśleć co też Redzi przygotują w Cyberpunku, współczuję konkurencji.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
"Krew i Wino" jest potężnym dodatkiem. Moim zdaniem niestety grając Geraltem bez zakończonej przygody z podstawki bardzo dużo się traci, bardzo. Wtedy dopiero czuje się prawdziwe zakończenie serii.

Sam dodatek jest bardzo duży. Główna fabuła (o ile gramy nie na najłatwiejszym poziomie i nie skipujemy dialogów) to jakieś 10 godziny. Natomiast poszukiwania, znaczniki, zlecenia, zadania poboczne, zabawa w rzemieślnika, rozbudowywanie winnicy....kolejne 20. A to i tak zależy od stylu grania. W Toussaint jest (co pewnie zauważyłeś) zalew nowych potworów, sprzętów i ogólnych nowości. KIW to bardziej rozbudowany i ciekawszy dodatek niż jakikolwiek ostatni RPG Bethesdy :D

Odpowiedz
Podstawkę oczywiście przeszedłem, tylko że na PS4. Powtórka na PC na razie mnie przerasta. A z tego co widzę, to spędzę w Toussaint nie mniej niż 40 godzin. 
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Zdaje się, że grając w ten sposób nawet nie da się dostać 3 z 4 epilogów, bo opierają się na decyzjach z właściwej gry i defaultowo zawsze dostaje się jeden i ten sam. Poza tym chyba zbroi wiedźmińskich też nie zrobisz na najwyższy poziom.

Odpowiedz
Jeśli gra się bez savów z podstawki dostepny jest tylko jeden, najmniej ciekawy epilog.

I fakt, arcymistrzowskie sety odpadają za pewne a szkoda bo ciekawe historie im towarzyszą.

Odpowiedz
No to słabo. Teraz już skończę dodatek bo byłem po prostu ciekaw nowej mapy, ale w końcu będę musiał się zabrać do podstawki i przejść po bożemu. Na konsoli miałem około 130 godzin.

A same zadania z arcymistrzowskich zbroi chyba można wykonać, tylko nie da się ich użyć. Szkoda, bo na starcie dostałem jakieś kupsztale. No i szkoda tego całego dobra, które się żmudnie zbierało w Dzikim Gonie, ech...
Polski już nie ma.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon