Wiedźmin / The Witcher - seria
Netflix zareagował na pewną krytykę w internecie i zmienił opis serialu na:

"Wiedźmin Geralt, zmutowany łowca potworów, szuka swojego miejsca w świecie, gdzie ludzie często okazują się gorsi niż najstraszniejsze monstra."

Odpowiedz
Bez sensu. Oryginalny opis był lepszy i nie wiem jaki był z nim niby problem. Raz, że idealnie wpisywał się w główny motyw książek, a dwa, że motyw Geralta, Yennefer i Ciri, tworzących popierdoloną, dysfunkcyjną rodzinę, jest dużo bardziej zachęcający niż "zmutowany łowca potworów...".
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
http://m.pssite.com/news/57030/wiedzmin-3-dziki-gon-dostanie-latke-pod-ps4-pro.html

Oh my!

Odpowiedz
Dobrze dla posiadaczy PS Pro, ja cisnę na PC Uber i Turbo Lighting i porównując to do pierwszego przejścia na zwykłej pe es czwórce różnica jest diametralna. Już sam zakres rysowania postaci tła dodaje +10 do klimatu.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Piękno tej gry na PS4 powala, ale obejrzałem kilka gameplayów na najwyższych ustawieniach w 4K... dla czegoś takiego byłbym w stanie kupić nowy komputer :)

Odpowiedz
Grałem na normalnym PS4 i muszę przyznać że nie licząc roślinności gra powala (światło, góry, pejzaże). A Toussaint to perełka i absolutne mistrzostwo level designu, normalna trawa, piękne widoki wszystko bardziej kolorowe, ale również dopracowane. Niby downgrade jest, ale nie grałem chyba w ładniejsze RPG.

Odpowiedz
Michał Stroiński jest w siedzibie Netflixa. Ciekawe w jakim celu kompozytor muzy w W3 miałby tam pojechać....mam nadzieje, że będzie przynajmniej wsparcia kreatywnego udzielał.

Odpowiedz
http://witcherskeep.pl/gwint-wojna-krwi-zapowiedz/

http://witcherskeep.pl/gwint-wojna-krwi-nowe-informacje/

Kolejna, tym razem nieco odmienna forma opowieści od Redów. Ale nadal Królestwa Północy, nadal wybory i dialogi by Redzi :D W formie oczekiwania do Cybera...idealnie.

Odpowiedz
Kampania o królowej Mewe? Poproszę.
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
Zajebiste:

Polski już nie ma.

Odpowiedz
Zajebiste, wracam do tego świata.

Odpowiedz
Szlag, grałem tylko w W3 i dodatki ale cieplutko mi się na serduchu zrobiło :)

Odpowiedz
Bardzo fajny materiał z okazji 10-lecia serii Wiedźmin z PAX West 2017:

Wiele ciekawych informacji zza kulis. Widać że chłopaki z CDP to normalni, sympatyczni ludzie, z którymi można pogadać bez nadęcia i korporacyjnej bufonady.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Wyszedł w końcu dokument archona o historii gier z Wiedźminem w tytule:

Obejrzałem kilka pierwszych minut i na razie jest jakoś... drętwo.
Polski już nie ma.

Odpowiedz
Pleciesz. Bardzo fajny, inspirujący (!) zestaw wspominkowych wywiadów. No i wypowiada się dużo założyciel i właściciel Libnetu :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Zawsze lubiłem ten kanał, a tym materiałem wzbili się na jeszcze wyższy poziom zajebistości. Doskonała robota!
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
TVGRY próbują iść w ślady Archona, materiał o zespole Percival, który współtworzył muzykę do Wiedźmina 3:

Polski już nie ma.

Odpowiedz
Heh, Percivale pochodzą z mojego rodzinnego Lubina. Tak sobie brzdąkali w tej swojej fokowej niszy przez lata, na paru koncertach knajpianych byłem, a tu nagle bach - Wiedżmin i nagle zbliżają się poziomem rozpoznawalności do Clannadu :)

Odpowiedz
Szykuje się wysyp ciekawych materiałów od Dannyego, tutaj trailer:

Polski już nie ma.

Odpowiedz
Jest pierwsza część:

Polski już nie ma.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon