Wiedźmin / The Witcher - seria
Do dupy rozwiązanie, które mi skutecznie obrzydziło granie na padzie. Na klawiaturze wciskam inny klawisz i tyle. Nie muszę co chwilę gry pauzować.

Konsolowe standardy mnie nie interesują, nie grywam na konsoli od co najmniej dekady :P

Odpowiedz
(27-10-2022, 11:08)Gieferg napisał(a): Do dupy rozwiązanie, które mi skutecznie obrzydziło granie na padzie. Na klawiaturze wciskam inny klawisz i tyle. Nie muszę co chwilę gry pauzować.

Konsolowe standardy mnie nie interesują, nie grywam na konsoli od co najmniej dekady :P

Na padzie chyba inaczej się nie da, ale to nie stanowi absolutnie żadnego problemu. Znaki i tak się muszą załadować, a taka półsekundowa przerwa nie przeszkadza. Ale tak jak mówię, nie grałem na kompie, nie mogę porównać. Sterowanie mnie po prostu nie boli na padzie. Pamiętam za to, że kolega dał mi kiedyś zagrać na xboxie w W2 i sterowanie skutecznie mnie zniechęciło do grania w tę grę. Dopiero w W3 dopracowano wszystko i jak na razie to jest jedna z najlepszych gier RPG i w ogóle najlepszych gier ever. A nie spodziewałem się, że jakakolwiek gra wciągnie mnie na tak długo w tym wieku.

Może granie na konsoli rzeczywiście straciło swój urok, zwłaszcza, że największe hity są często multiplatformowe. Aż się łezka w oku kręci na wspomnienie o tym jak bardzo pecetowcy zazdrościli Tekkena 2, Soul Blade czy Gran Turismo. Dawne czasy. 
Captain Obvious

Odpowiedz
Cytat:Na padzie chyba inaczej się nie da, ale to nie stanowi absolutnie żadnego problemu

Dla mnie stanowi :P
(przy czym mnie nie dziwi, że ktoś, kto grał tylko na padzie nie widzi problemu).

Cytat:Tekkena 2, Soul Blade czy Gran Turismo

To zdaje się trzy pierwsze oryginały jakie miałem na PSXa :) (poza tym jeszcze FIFA'99, Tenchu, FFVII i Mortal Kombat Trilogy - a potem się przerobiło konsolę na piraty).

Odpowiedz
(27-10-2022, 08:53)Gieferg napisał(a): Nie wiem, jak dla mnie muzyka w jedynce nie była taka rewelacyjna i podczas grania sam ją wymieniłem na co innego :P

Trzeba było jeszcze żeby chórek zamiast "Rooobin" zawodził "Geeeralt" :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(27-10-2022, 09:55)Grievous napisał(a): ...ale naprawdę nie chce mi się pierdolić z myszką i klawiaturą.

Tzn. że jak? Jak można grać bez myszki? Przecież to niewykonalne.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Pad to kompletnie poronione narzędzie, które tylko szkodzi branży gier. Na padzie nie da się grać w nic wymagającego precyzji, ani ze skomplikowanym sterowaniem i mechaniką. Pamiętam jak w latach dwutysięcznych z powodu dominacji konsol wiele gier upraszczano i spłycano bo przecież kontroler ma za mało przycisków. I potem wychodził na pecetach tytuł z menusami jak z konsoli, czyli z beznadziejnymi. Z padem nie pograsz jak człowiek w symulatory lub strategie. W tradycyjne rpg też nie za bardzo. A fpsy to śmiech na sali. Dawanie auto aimu do konsolowych fpsów to przyznanie, iż pad nie nadaje się do tego typu gier.

Odpowiedz
W skrócie - na padzie to mogę grać w Mortal Kombat albo Gran Turismo i tyle w temacie :P

Odpowiedz
A potem walą przed grą komunikat: "w grę najlepiej grać na padzie, ponieważ nasze kurze móżdżki nie są w stanie ogarnąć prawdziwego sterownika, sorki."

Odpowiedz
E tam, takie marudzenie.

Jak chcesz grać w strategie, RPG czy jakieś zaawansowane symulatory, to nie inwestujesz w konsolę.
Captain Obvious

Odpowiedz
Huj z tym - nie ma nic wygodniejszego niż walnięcie się na kanapie z padem.
Możecie sobie mówić, że pad jest do dupy a nie od grania ale jak ktoś jest casualowym graczem to wyjebane ma w to, że myszka i klawiatura coś tam, coś tam :)

8 lat temu kupiłem pierwszego Xboxa i od tego czasu nigdy więcej nie zagrałem w nic na myszce i klawiaturze i nigdy nie płakałem, że pad ma za mało przycisków albo że autoaim jest (który, z reguły można wyłączyć ale ciii...).

Odpowiedz
No ja nie inwestowałem bo generalnie to w ogóle nie chcę grać (w ciągu ostatnich 15 lat poza W1, W2 i W3 popykałem trochę może w dwie gry), ale z porównania grania w W3 najpierw M+K a potem na padzie, wychodzi, że pad się sprawdza kiepsko w tym przypadku, a jak jeszcze ktoś wyjeżdża z twierdzeniem, że sterowanie w tej grze jest wręcz stworzone pod pada..

Cóż, zdecydowanie się nie zgadzam (ale, że wygodniej się walnąć z padem to oczywiste).

Odpowiedz
Wiedzmin 3 ma relatywnie mało funkcji do obsłużenia, więc moim zdaniem pad sprawdza się bardzo dobrze, szczególnie porównując sterowanie w W2.

Wszystko zależy w co chce się grać. A pomysł na nieinwestowanie w konsolę żeby nie grać w ogóle, bardzo dobry. Sam się nad tym zastanawiam.
Captain Obvious

Odpowiedz
(27-10-2022, 12:49)yacajackowski napisał(a): Huj z tym - nie ma nic wygodniejszego niż walnięcie się na kanapie z padem.
Możecie sobie mówić, że pad jest do dupy a nie od grania ale jak ktoś jest casualowym graczem to wyjebane ma w to, że myszka i klawiatura coś tam, coś tam :)
ciii...).

A jak się gra w FPS padem? Pytam poważnie. Rozglądasz się gałą? Przecież to jakaś aberracja.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No tak. Jedna gała to kamera, a druga ruch postaci
.

Odpowiedz
(27-10-2022, 13:30)shamar napisał(a):
(27-10-2022, 12:49)yacajackowski napisał(a): Huj z tym - nie ma nic wygodniejszego niż walnięcie się na kanapie z padem.
ciii...).

A jak się gra w FPS padem? Pytam poważnie. Rozglądasz się gałą? Przecież to jakaś aberracja.

Lewa gała ruch, prawa kamera. Może i abberacja, ale w COD Warzone grałem długo i nie jakoś nie czułem wielkiej tragedii z tego tytułu. I mowie to jako ktoś, kto spędził 1000+ godzin w multi w Modern Warfare 2 czy Battlefiled 3 na PCie.

Odpowiedz
(27-10-2022, 13:30)shamar napisał(a):
ciii...).

Wymaga nieco ćwiczeń, no i domyślnie są włączone pewne asysty. FPSy to jeden z najbardziej popularnych gatunków gier na konsole. Odbywają się turnieje, ludzie z powodzeniem i przyjemnością grają online. Gdyby to było niewykonalne na padach, to by nikt sobie głowy nie zawracał. 
Captain Obvious

Odpowiedz
W moim wypadku przestawienie się z M+K na pada w FPSach trwało jakoś może z tydzień.
Asysty od razu wyłączam więc jak ze wszystkim - kwestia wprawy i odrobiny treningu.
Najwięcej krzyczą o chujowych odczuciach grania na padzie ludzie, którzy zagrali 2 godziny na padzie i stwierdzili, że nie da rady, po czym wrócili do grania na A4techu za 30zł i gejmingowej klawiaturze z biedronki :)

Odpowiedz
(27-10-2022, 11:04)Reno napisał(a): Używam różnych znaków :)

Użyj znaku Yrden!
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(27-10-2022, 13:44)yacajackowski napisał(a): Najwięcej krzyczą o chujowych odczuciach grania na padzie ludzie, którzy zagrali 2 godziny na padzie i stwierdzili, że nie da rady, po czym wrócili do grania na A4techu za 30zł i gejmingowej klawiaturze z biedronki :)

Za 15 :)

Odpowiedz
Kurła, za moich czasów były droższe. Trochę killi na A4tech się ustrzeliło w okolicach 2009 roku :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon