Wiedźmin / The Witcher - seria
Kazus Terminatora 2. Linda brzydka czy ładna i tak chodziło o Ahnulda i T800. Dywagacje nad jej wyglądem to sprowadzenie dyskusji do poziomu obwiniania białych hetero mężczyzn o flopa nowych Gwiezdnych Wojen.
Captain Obvious

Odpowiedz
Jakby stworzyli oryginalną bohaterkę bez rodowodu w książkach, to byłby ryk "dlaczego nie użyli Ciri".

A ciekawe czy będą czarni? Bo poprzednie części dostawały krytykę za "białość" :P
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem

Odpowiedz
(16-12-2024, 22:06)Ted napisał(a): Jakby stworzyli oryginalną bohaterkę bez rodowodu w książkach, to byłby ryk "dlaczego nie użyli Ciri".

A ciekawe czy będą czarni? Bo poprzednie części dostawały krytykę za "białość" :P

Z fabularnego punku widzenia użycie innej kobiety jako wiedźminki miałoby jeszcze mniej sensu. Zgodnie z informacjami w książce i chyba grach, nigdy żadna dziewczynka próby traw nie przeżyła.

Ze śmiercią Vesemira zniknęła też wiedza na temat przeprowadzania próby traw. Co oczywiście też się tyczy rzekomej próby przebytej przez Ciri. Już więcej sensu ma traktowanie Avallacha jako wiedźmina, bo ten akurat próbę przeszedł. Podejrzewam, że Redzi na mniejszą krytykę naraziliby się, gdyby zrobili spinoff o przygodach Lamberta czy młodego Vesemira. Albo nawet innego kozaka z książek. Oczywiście na tym etapie nie wiemy nic o fabule, ale fani serii już swój niepokój wyrazili.
Captain Obvious

Odpowiedz
(16-12-2024, 22:06)Ted napisał(a): Jakby stworzyli oryginalną bohaterkę bez rodowodu w książkach, to byłby ryk "dlaczego nie użyli Ciri".

W zwiastunie nie ma żadnych czarnych. Cała wieś biała. Dziwne.
Captain Obvious

Odpowiedz
Myślę że kryją czarnych, żeby nie powiększać gównoburzy wiedząc że już żeńską protagonistką ją zaczynają. Na żadnym trailerze pewnie ich nie pokażą. Ale skoro ta firma od diversity pracuje z nimi, to nie wierzę że po "krytyce" trójki i obsadzie serialu Netflixa, teraz tego nie "skorygowali".

Odpowiedz
Byłaby dobra beka jakby na początku gry można było wybrać kolor skóry albo orientację lub identyfikację :) dzięki temu można by było wybrać kilka innych opcji dialogowych ;)
Captain Obvious

Odpowiedz
Mam nadzieję na czarnego elfa z afro jak we wieślixie...

[Obrazek: AAAAQU5QOK0Z9SmwSzVw-TBCDat_AlzKPqEik-7H....jpg?r=21a]

Wygląda to przekomicznie. Wincyj.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(16-12-2024, 22:26)Reno napisał(a): Albo nawet innego kozaka z książek.
"Leo Bonhart: True story".
Zupełnie nieironicznie myślę, że to by była kopalnia złota :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
(16-12-2024, 22:47)Dr Strangelove napisał(a):
(16-12-2024, 22:26)Reno napisał(a): Albo nawet innego kozaka z książek.
"Leo Bonhart: True story".
Zupełnie nieironicznie myślę, że to by była kopalnia złota :)

No mają moją kasę. Również bez ironii.
Captain Obvious

Odpowiedz
O ile bóldupizm ruskich cieszy moją duszę, o tyle z kilkoma komentarzami nie sposób się nie zgodzić ;)

Natomiast koment: "Polakom jeszcze daleko do poziomu rosyjskiego gamedevu" szczerze mnie rozbawił :)

Captain Obvious

Odpowiedz
(16-12-2024, 15:14)Reno napisał(a): Z tego punktu widzenia postać Ciri, mimo nieprzeciętnych zdolności i mocy, jest postacią po prostu mało interesującą i chyba po prostu mniej przystępna dla 90% graczy, którzy są płci męskiej i do tej męskiej emocjonalności ostatnia gra się właśnie odnosiła.

Problem polega na tym, że dziś 100% postaci kobiecych ma nieprzeciętne zdolności i moce, są pod każdym względem (choć nie wiadomo dlaczego) lepsze od facetów, których rozpykują jednym palcem, a których zastępują na każdym możliwym kroku (z wyjątkami, gdy zastępują ich czarni odpowiednicy), i to niezależnie od tego, że tytuł danej historii z reguły odnosi się do postaci męskiej. Więc w tym momencie taka Ciri jest 85656334567998435087 taką bohaterką.

I nie, wiedźmin nie jest odpowiednikiem wiedźmy. WTF?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Rosjanie tak mają że zachwalają swoje imperium zagranicą, a jak zapytasz czemu to i tamto, morda w kubeł i oczy w dół. To część ich mentalności, tak jak Polaków narzekanie, tak oni wychwalają, mimo że gówno mają. Pogadajcie sobie kiedyś z Rosjaninem to mi przyznacie racje. Nieliczni mają jakiś krytycyzm.

Odpowiedz
(16-12-2024, 22:26)Reno napisał(a): W zwiastunie nie ma żadnych czarnych. Cała wieś biała. Dziwne.

Ale to są białe diabły
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
[Obrazek: 4D48757B-F131-48C4-BA33-A3B9FC43A5CA.jpg...height=670]

Może mody uratują te parującą woke porażkę.

Odpowiedz
(17-12-2024, 02:14)shamar napisał(a):
(16-12-2024, 22:26)Reno napisał(a): W zwiastunie nie ma żadnych czarnych. Cała wieś biała. Dziwne.

Ale to są białe diabły

Dokładnie. Tutaj mamy do czynienia z zabobonnymi ciemnogrodnikami, którzy składają kobiety w ofierze potworowi. Spodziewam się, że taki uniwersytet w Oxenfurcie będzie, dla kontrastu, wręcz ociekał różnorodnością.

Odpowiedz

Odpowiedz
Chinka czikulinka podała to na instagramie, gra strong female character w nowej grze autora The Last of Us.

[Obrazek: actress-tati-gabrielle-of-neil-druckmann...8afc1aa978]
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
na grafice oczywiście upiększone wersje postaci ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Ciekawe, czy tak im do śmiechu będzie jak przyjdą wyniki sprzedaży. Chociaż aktorce to tam lata koło dupy, jej zapłacili z góry :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Nikt nie zauważył?

[Twitter]https://twitter.com/CDPROJEKTRED/status/1742884861566669161?t=NWfSyUOoESwJ_NJ4NMB68w&s=19[/twitter]
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon