Wywiad z wampirem
(13-11-2022, 13:37)Reno napisał(a): To mówisz, że warto obczaić? Pełnometrażowy zawsze lubiłem, to może i na serial zerknę.

Są oczywiście kwestie "my czarni mamy tak źle" ale to się dzieje w Luizjanie więc pasuje. Luis jest jednocześnie małą gnidą więc niekoniecznie pozytywnym czarnym. No i jak pisałem: obejrzałem pierwszy odcinek na próbę a on jest właściwie wprowadzeniem. To nie będzie chyba spoiler,: Luis dopiero pod koniec odcinka zostaje wampirem więc najlepsze powinno być dopiero dalej.
Gość grający Leststa. Jak go widzę to wydaje się, że to jakby młody Ted Levine z czasu "Milczenia Owiec".

(13-11-2022, 14:11)Reno napisał(a): Hmm czarny Louis i do tego bi? Znaczy rypie się z Lestatem? To nie, chyba nie.

Przecież w wersji Jordana gejowskie motywy też były. Tylko nie pokazane tak dosadnie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
No właśnie. Każdy mógł interpretować jak chciał :) ale ok, sprawdzę sam.
Captain Obvious

Odpowiedz
Ten pan by się nie zgodził.

[Obrazek: 77965e1684e121d0cc040c38d920440a.jpg]

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Dobra, Armand może był cieplejszy, ale nie pamiętam, żeby Lestat klękał Louisowi do miecza.
Captain Obvious

Odpowiedz
Po kolejnych dwóch odcinkach mogę powiedzieć, że nadzieja na coś dobrego była chybiona. Bardzo wolno posuwa się to do przodu, do tego coraz więcej gejowskich motywów (nie wiem, czy w książce były) i murzyńskich "jak nam źle, jak nas prześladują". Chciałem myśleć, że obsadzenie czarnego nie miało głębszego podłoża ale nie.

Odpowiedz
Po kolejnych 2ch odcinkach - jest lepiej. Claudia wnosi trochę życia do serialu.
Ale ciągle jest gejowsko i rasistowsko :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości