Yellowstone (Paramount, 2018-)
Ja tez lubie to uniwersum ale Marshalls to jest mega gowno z paru powodow:

- jedna niezwykle denerwujaca postac (Monica) zastapiono jeszcze bardziej denerwujaca (ta Meksykanka)
- mamy woke agenda ktore w oryginale Yellowstone bylo bardzo ale to bardzo malo
- mamy tak fatalnych bohaterow ze smiech ogarnia: najgorsza postac oryginalu czyli Kacey, jest jego przelozony Marshall Logan-Green ktory w kazdym odcinku pierdoli jak to ciezko bylo na froncie i pije piwo w szatni, jest pelnej krwi Indianin ktory sie smiertelnie boi węża (tak, kurwa!), oraz dwie dupy: jedna ktora niby udaje normalna ale chodzi caly czas z kijem w dupie, oraz agresywna i wyzwolona Meksykane ktora jest tak dobra, ze sama lapala bossow narkotykowych w Meksyku.
- scenariusz jest kurwa koszmarny: jest jakas niby tam sprawa, potem nie wiadomo czesto skad wiedza gdzie sa przestepcy, jada tam, jest pif-paf przez minute i sprawa zakonczona. Dodatkowo, jest tak szybkie tempo ze po 3 odcinkach nie potrafie praktycznie nic strescic o co chodzilo

Ze starego Yellowstone zostalo tylko pare widokow ale kurwa szanujmy sie.

3/10 to max.

Odpowiedz
Doppelganger napisał(a):- jedna niezwykle denerwujaca postac (Monica) zastapiono jeszcze bardziej denerwujaca (ta Meksykanka)

Nikogo niczym nie zastąpiono (póki co). Dali nowych bohaterów i tyle. Nie polubiłeś ich, spoko. Mnie oni totalnie nie przeszkadzają, po 4 odcinkach nawet zaczynam się do nich przekonywać. A jeśli ktoś ma zastąpić Monicę jako potencjalny love interest dla Kaycey'ego to taka postać pojawia się w 4 epku i jest to długonoga blondi a nie żadna Meksykanka.

Doppelganger napisał(a):pelnej krwi Indianin ktory sie smiertelnie boi węża (tak, kurwa!)

Nie, kurwa! On przecież później tłumaczy, że tego węża nie chciał po prostu zabić bo dla jego plemienia grzechotniki to jakieś tam zwierzęta święte czy coś w tym stylu, a nie że się go boi. W każdym razie bredzisz.

Doppelganger napisał(a):scenariusz jest kurwa koszmarny: jest jakas niby tam sprawa, potem nie wiadomo czesto skad wiedza gdzie sa przestepcy, jada tam, jest pif-paf przez minute i sprawa zakonczona. Dodatkowo, jest tak szybkie tempo ze po 3 odcinkach nie potrafie praktycznie nic strescic o co chodzilo

Scenariusz jest typowy dla telewizji kablowej w Stanach a to produkcja CBS jakbyś nie zauważył - dlatego te odcinki nie są na razie jakoś powiązane jedną osią fabularną, którą masz choćby w tej telewizji premium w stylu HBO, do której najwidoczniej się przyzwyczaiłeś. Niczym to się nie różni od wymienionego przez mnie "Trackera" choćby. Typowa amerykańska telewizja pod kotleta do obejrzenie w niedzielne popołudnie.

Doppelganger napisał(a):mamy woke agenda

No ta, było tak od razu. I jak się ta "woke agenda", której to było bardzo mało w "Yellowstone" tutaj niby objawia? Bo ja nie zauważyłem nic nowego czego byśmy wcześniej nie mieli - wiksy z Indianami, białe white trash redneki strzelają, silne babki itp.

Doppelganger napisał(a):najgorsza postac oryginalu czyli Kacey

To po kiego to w ogóle oglądasz, skoro od samego początku było wiadome, że nie polubisz głównego bohatera tego serialu bo jest on dla ciebie najgorszą postacią z oryginału? Mi to jakimś mocnym masochizmem zajeżdża :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
O, Monica zdechła? Fajnie. Mam nadzieję że banda białych osadników zgwałciła ją grupowo na kocu skażonym czarną ospą.

Odpowiedz
(24-03-2026, 13:56)Paszczak napisał(a): O, Monica zdechła? Fajnie. Mam nadzieję, że banda białych osadników zgwałciła ją grupowo na kocu skażonym czarną ospą.

Zaspoileruję, abyś nie musiał tego oglądać – zmarła na raka, bo zły amerykański rząd zaczął zatruwać rzeki w rezerwacie indianskim, czy coś równie idiotycznego. I szybko zmarła, bo ile lat minęło? 2–3 maks., oceniam po wieku syna Kacey.

@Slepy - ale ja właśnie tego nie oglądam, wyjebalem to w pizdu i spuszczam w klopie. Obejrzalem początek, aby zobaczyc co odpierdola. I nie mylilem sie.
Do kotleta to sobie Familiade lepiej obejrzec niz to gowno.

Moze ten spinofff z Ripem i Beth bedzie lepszy, bo to jest gowno ubrane w pozlacany papierek.

Najwieksza pizda jest ten Indianin, jest gorszy od wszystkich, zdania nie zmienie. Dla niego grzechotnik to święte zwierzę i pewnie dlatego był tak śmiertelnie przerażony jego widokiem, że aż prawie doprowadzil do smierci partnerow bo zamiast osłaniać towarzyszących przed ogniem wroga, ten się modlił do Wielkiego Ducha Prerii. Ja pierdolę, bitch please.

Odpowiedz
No i git, ty sobie oglądaj Familiadę, ja na razie zostanę przy "Marshals" i oby każdemu z nas ten niedzielny kotlet smakował jak najlepiej :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Wrzucam opinię naszego kolegi-rabina z twittera. Ten rabin mówi "nie":

Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
W tym sie akurat nie myli mimo ze jest koszernym pozytecznym agentem podobno.

Odpowiedz
Śmieszne są te płacze bo wszystko to co Mental napisał było już wcześniej w "Yellowstone" - minus to, że "Marshals" to procedural pod kotleta - tylko znowu, te ostatnie sezony "Yellowstone" to też była masa zapychaczy czy odcinków "z widoczkami" i cienką fabułą z dialogami pisanymi na kolanie. Obsada była zawsze kolorowa i inkluzywna, Indianie spoko a biali rasiści byli złolami. Nic nowego czego byśmy wcześniej nie mieli tutaj nie ma - napisałby lepiej prawdę, że rzyga bo nie ma jego wielkiej miłości czyli Ripa :)

Odpowiedz
Ja tam z rozpędu obejrzę. Taka trochę szmira, ale coś czuję że się wyjaśni jeden wątek z Yellowstone.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
(08-04-2026, 14:54)slepy51 napisał(a): Śmieszne są te płacze bo wszystko to co Mental napisał było już wcześniej w "Yellowstone"
Ta sama sytuacja co z "GoT". Tam też masa ludzi narzeka na 8 sezon jak to zniszczono serial, chociaż 6 i 7 to przecież też padaka.

Ja tam się od razu na tym Szeridanie poznałem, więc hejtuję go od chyba I sezonu Yellowstone :D
Owszem, czasami coś mu się uda jak "Wind River".
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Jasne, inna sprawa jest taka, że z "Marshals" Sheridan ma tyle wspólnego, że występują w nim wykreowani przez niego bohaterowie i jest jednym z producentów. Nie jest ani showrunnerem tego serialu ani też scenarzystą - w skrócie - to nie jest nawet jego serial :)

https://www.tvinsider.com/1242393/did-taylor-sheridan-make-marshals-yellowstone-spinoff/

Cytat:Hudnut, Sheridan, and David Glasser (Sheridan’s longtime producing partner) are credited as the creators of Marshals, and Sheridan has a “created by” credit on the series and first two episodes. Sheridan did not write the new spinoff himself. He wrote every other Yellowstone show by himself.

“Taylor’s fingerprints are obviously all over this show,” Hudnut told TCA. “He created these great characters. He created this great universe. He was very generous to me in terms of his time and helping shape this show. He’s been incredibly gracious throughout. Whenever we hit a problem, [he’d] be there to help solve it. But you know, his influence is in every sort of aspect of this show.”

Sheridan was not part of the day-to-day work on the show, Hudnut confirmed.

“I don’t think I’d be sitting here if he had to be involved in a day-to-day way,” the executive producer said. “That was never the setup. But he’s certainly there for us when we need him.”

Odpowiedz
No właśnie miałem to samo napisać, że ten spinoff nie ma nic wspólnego z Sheridanem. Nie wiem jak ten z Ripem, ale zgaduję że tam raczej pisał scenariusze. Ale nie przeszkodziło spinoffowi bić rekordy oglądalności. Podobnie jest z Madison, ktory też jest hitem. Jest jakiś serial Sheridana, ktory nie oglądaja Amerykanie?Seral z Pfeiffer to jest serial Sheridana bo napisał wszystkie odcinki. Drugim serialem Sheridana z ostatnich  jest Landman, gdzie w 2 sezonie napisał wszystkie odcinki. Ze wszystkich seriali reklamowanych jego nazwiskiem to te dwa to są jedyne gdzie pisze cały czas scenariusze i jest showrunnerem, z Mayor też ma już niewiele wspólnego, podobnie jest z Tulsa King, gdzie co sezon zmienia się showrunner, a  teraz nastąpiła kolejna wymiana showrunnera bo Sylwek ma swoja wizję serialu.  Ciekawe jak będzie z 2 sezon Madison i 3 sezonem Landmanem oraz kolejnymi spinoffami  Yellowstone, bo Sheridan pokłócił się z szefem Paramountu, który kupił WB, więc zerwał umowę jaką miał z Paramount+. No i co zrobią? Zaangażują innych scenarzystów do seriali Sheridana, też do tych przy których ciągle pisał jak Landman i Madison? A dobre by było jakby poszedł do HBO, więc zostałby w tej samej firmie:)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon